Mijn 5 Netflix favorieten voor de maand mei

Nu ik thuis zit met een burn out heb ik genoeg tijd om op Netflix series te kijken en nieuwe series te ontdekken. En ik vind het niet alleen leuk en ontspannend om die series te kijken, ik vind het ook leuk om met jullie te delen welke series ik leuk vind. Misschien was je op zoek naar series om te kijken en breng ik je op ideeën. Geen nood, ik verklap niks over de serie. In ieder geval niks wat ervoor zorgt dat je niet meer hoeft te kijken. Ieder zijn eigen smaak natuurlijk, maar dit zijn mijn 5 Netflix favorieten voor de maand mei.

Pretty Little Liars

Deze maand worden de allerlaatste afleveringen uitgezonden. Ik kijk er zo naar uit. Even heel kort waar het over gaat; vijf vriendinnen waarvan er één vermist is en vermoord blijkt te zijn. Of toch niet? Terwijl de meiden op zoek gaan naar de moordenaar van die vriendin worden zij gestalkt door ‘A’. ‘A’ laat ze dingen doen die ze nooit zouden doen. Het is echt superspannend. Want elke aflevering denk ik wel te weten wie ‘A’ is en dit blijkt dan toch niet zo te zijn. Is het één van de meiden? Is het een familielid? Wie? Ik heb echt geen idee.

Ik heb al 7,5 seizoen verslonden. Maanden geleden. Maar nu ik thuis zit en het einde eraan zit te komen, ben ik opnieuw begonnen vanaf seizoen 1. Ik ben nu halverwege seizoen 2 en ik merk dat ik nu veel beter oplet wie wat zegt en doet. Ik ben benieuwd of ik er nu wél achter kom wie het is en of ik het goed heb. Tegen de tijd dat ik alle seizoenen weer gezien heb, staan alle nieuwe afleveringen op Netflix. Zo kan ik alles in één ruk afkijken. Deze serie is echt een aanrader!

13 reasons why

Hele heftige, maar mooie serie. 13 reasons why is oorspronkelijk een boek en hier is een serie van gemaakt. Omdat ik de serie binnen een paar dagen helemaal af had gezien en het verhaal me zo intirigeerde, heb ik op Bol.com het Nederlandse boek van 13 reasons why besteld.

Het boek en de serie vertellen het verhaal van Hannah Baker die zelfmoord heeft gepleegd. Het verhaal begint bij Clay die 13 cassettebandjes thuis krijgt. Voordat Hannah zelfmoord pleegde heeft zij 7 cassettebandjes ingesproken. Elke bandje heeft een A en een B kant (mensen van mijn leeftijd en ouder begrijpen dit, jongeren waarschijnlijk niet haha). En iedere kant van een cassettebandje gaat over iemand die te maken heeft gehad met haar keuze om zelfmoord te plegen. 13 personen worden besproken. Clay weet niet op welk bandje hij staat en waarom.

Ik vond het soms echt wel heel heftig en heb sommige stukken met tranen in mijn ogen zitten kijken. Wat zeg  ik, de tranen rolden over mijn wangen en mijn maag kneep samen. Maar ik ben blij dat ik de serie heb gekeken. Samen met Alex heb ik gekeken. Het zet je aan het denken.  Je praat er met elkaar over. En dat is het doel van deze serie. Missie geslaagd dus voor de makers!

Er is momenteel een heftige discussie gaande over deze serie. Begrijpelijk. Maar waar het om gaat is dat zelfmoord nooit een keuze mag zijn. En het leert je dat alles wat je zegt en doet, iets met iemand anders kan doen. Dus kies je woorden en daden zorgvuldig. En als je je herkent in Hannah, vraag dan om hulp. Want er is hulp en over een paar jaar ziet je leven er sowieso anders uit. Het blijkt ook dat bij jongeren dat deel van de hersenen dat zorgt dat je kan relativeren en beseft dat alles eigenlijk tijdelijk is, nog niet volledig is ontwikkeld. Ik ben echt een voorstander van het vertonen van deze serie op de middelbare school. Maar ook dat de ouders ernaar kijken en hier met hun kinderen over praten. Echt een aanrader dus!

The Get Down

Hou je van muziek? En dan vooral van disco en early hip hop? Muziek uit de jaren 70 en begin 80? Dan is dit een must see voor jou. Seizoen 2 staat inmiddels op Netflix. Seizoen 1 had ik binnen een paar dagen af gekeken. De serie speelt zich af in New York in de jaren 70. Een New York dat niet veel meer waard is. Bankroet kan je wel zeggen. Met een hoop corrupte ambtenaren. Toch veranderde in die tijd de muziek en ontstonden er nieuwe muziekstijlen zoals hip hop, punk en disco.

Dit verhaal wordt verteld door het leven van een aantal kansarme jongeren te volgen. Jongeren die het verkeerde pad op kunnen gaan. Maar ze willen hun dromen achterna gaan en er het beste van maken. Al komen ze soms voor moeilijke keuzes te staan. Lukt het ze om op het rechte pad te blijven en hun dromen na te jagen?

Er wordt een goed verhaal verteld en daarnaast is de muziek heerlijk. Je waant je echt in de jaren 70. Ik was toen nog niet geboren, maar door de muziek in de serie voelt het alsof je erbij bent. Mijn verwachting is dat seizoen 2 net zo goed of misschien nog wel beter is dan seizoen 1. Ik ben bij aflevering 2 van seizoen 2, maar ik wil nu alweer verder kijken. Ik ben benieuwd wat jij van deze serie vindt.

Girlboss

Mijn nieuwste verslaving. Deze serie is geïnspireerd op de succesvolle autobiografie van Sophia Amaruso. In de serie is het Sophia Marlowe. Het gaat over een jonge meid van begin twintig die niet weet wat ze met haar leven aan moet. Ze gaat van baantje naar baantje en iedere keer is het het gewoon niet. Totdat ze in een vintage winkel een jas voor een paar euro koopt en deze vervolgens voor meer dan 1000 euro op Ebay verkoopt. En daar begint haar reis van niks hebben en het gevoel hebben niks te kunnen bereiken naar een eigen kledinglabel.

Het leuke aan deze serie is dat ik veel van mezelf herken op die leeftijd. En hoe mooi dat ze denkt dat ze niks kan en niks leuk vindt en het toch zover schopt. Ik ben pas bij aflevering 5 en die heb ik allemaal in 1 dag gekeken (I know, te erg). Maar dit geeft wel aan dat ik het een leuke serie vind. Ik ben benieuwd waar ze nog tegenaan loopt en hoe het verder met haar zal gaan. Omdat het een comedy is, is het echt een hele leuke serie om naar te kijken. Geen saai verhaal over hoe iemand van niks naar een miljoenenbedrijf gaat. Maar gewoon op een leuke manier verteld. Het is dan ook niet volledig autobiografisch. Ook weer een aanrader dus!

Modern Family

En dan deze serie. Hier kan je nooit genoeg van krijgen. Ik niet in ieder geval! En zo denken er meer mensen over aangezien er al 8 seizoenen Modern Family zijn. Deze serie kijk ik tussendoor. Als ik bijvoorbeeld een heftige serie als 13 reasons why heb gekeken dan is het heerlijk om even niet na te denken. Gewoon even iets kijken wat grappig is. Vaak flauw, maar oh zo grappig.  Ik hou ervan. Van die stereotypes die volledig uitvergroot worden, heerlijk! En dan kijk ik dus een paar afleveringen Modern Family voordat ik met een nieuwe serie begin.

Wil je gewoon even lachen en nergens bij en over na hoeven denken? Dan is is dit de serie die je moet kijken. Er zit niet echt een verhaallijn in en dus kan je kijken wanneer je wilt en met tussenpozen. Je hoeft niet na te denken over wat er allemaal al gebeurd is. Het is gewoon een geweldige serie! En er komt weer een nieuw seizoen aan. Jeee!

Ik hoop dat ik jullie met mijn 5 Netflix favorieten voor de maand mei wat ideeën heb gegeven over welke series je kan gaan binge-watchen ehhh kijken. Welke serie(s) kijk jij nu op Netflix? Heb je voor mij nog een serie die ik gewoon moet zien?

Bron foto: Netflix

 

 

2 REACTIES

  1. Hi Irene, wat een mooie blog van je, ik hoop dat al wat beter met je gaat. Veel bewegen is idd heel erg goed en je hebt nog wel een hondje….dus daar kan je toch heerlijk mee wandelen? Wij hebben ons lieve hondje helaas vorige week moeten laten inslapen en ik mis hem vreselijk en ook onze wandelingen! Alvast gefeliciteerd met je dochter morgen. Groetjes van Astrid

    • Hoi Astrid, dank je wel!! Ik hoorde het vanmiddag van Alex. Ik vind het zo erg voor je. Je mag onze hond wel lenen om mee te wandelen hoor ? Als je morgenmiddag zin hebt in een wijntje dan staat de deur open hoor! Groetjes!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.