fbpx

Mijn bullet journal setup voor oktober

bullet journal setup voor oktober

September is alweer voorbij en dat betekent een nieuwe setup voor de bullet journals. En met de start van oktober start ook een nieuw kwartaal. Het laatste kwartaal van het jaar. En dit laatste kwartaal bestaat meestal uit feestjes en veel eten. Een tijd van terugkijken, stilstaan en bekijken hoe ver we zijn gekomen en van vooruit kijken. Ik hou van dit laatste kwartaal!

Herfstthema

Hoe kan het ook anders dan dat ik voor oktober een herfstthema heb. Oktober is toch echt dé herfstmaand. De natuur verandert, de blaadjes verkleuren en vallen op de grond, de regen, de pompoenen en ga zo maar door. De kleuren die bij dit thema zijn dan ook oranje, bruin en geel. Kleuren die wat mij betreft echt bij de herfst horen. De kleuren deze maand zijn licht- en donkerbruin. En ik maakte een tekening van de meiden die ik als begin van de maand heb ingeplakt.

bullet journal setup voor oktober

 

 

Een nieuw bullet journal

Ik kocht dit keer een bullet journal bij de Action. Altijd ben ik te laat als ze in de winkel liggen, maar dit keer had ik geluk. Een stuk goedkoper dan de Leuchtturm notitieboeken die ik normaal gebruik. Maar ik wilde weleens zien en ervaren of het Action bullet journal ook werkt. Ik heb dit kwartaal dus weer een kleiner formaat. Nu wilde ik dit sowieso omdat het A4 formaat niet altijd praktisch is. Ja, ik kan er veel in kwijt maar niet handig als je een afspraak buiten de deur hebt. De afgelopen maand had ik daarom steeds een apart notitieboekje mee. En dat is dus niet wat ik wil. Ik wil alles op één plek zodat ik altijd al mijn aantekeningen bij de hand heb.

bullet journal setup voor oktober Q4

Status van mijn doelen voor 2018

Ik begin dit bullet journal met een kalender voor de laatste drie maanden van het jaar en mijn doelen die ik voor dit jaar had bedacht. Waar sta ik nu? En wat moet ik nog doen? Ik heb nu nog drie maanden om de doelen te bereiken. Moet te doen zijn toch 😉

bullet journal setup voor oktober maandoverzicht

Maandoverzicht

Zoals altijd begint deze maand dan met een maandoverzicht. Een overzicht waarin ik in één oogopslag zie wat er deze maand allemaal gaat komen en wat ik moet doen. Dit geldt voor zakelijke en privé zaken. Ik vind het fijn om hier bijvoorbeeld deadlines te noteren. Omdat ik een kleiner formaat bullet journal heb, zijn de vakje kleiner. Maar niks aan de hand, ik moet gewoon wat kleiner schrijven.

bullet journal setup voor oktober doelen

Doelen, taken, blogideeën en uploadschema

Deze vier pagina’s zijn net als in mijn bullet journal van september. Het enige verschil is dat de pagina’s kleiner zijn. Maar hier vulde ik de pagina’s toch nooit helemaal. Ik vermoed dan ook dat ik hier prima mee uit de voeten kan. De doelen en taken zijn weer opgedeeld in privé en zakelijk.

Betalingen en statistieken

Ik kan echt niet zonder deze pagina’s! Ik vind het fijn om bij te houden van wie ik betalingen krijg en of ze op tijd met betalen zijn. Logisch natuurlijk, want het gaat om mijn inkomsten. En de statistieken van mijn blog zijn ook belangrijk omdat deze cijfers ervoor zorgen dat bedrijven überhaupt met mij samen willen werken. Ik bekijk dit natuurlijk ook gewoon online, maar als ik alle cijfers zo naast elkaar heb staan is het mooi om te zien dat mijn blog nog steeds een enorme groei doormaakt. En dat motiveert weer om nog meer mooie dingen voor jullie te schrijven.

bullet journal setup voor oktober betalingen

Gewoontes en hersenspinsels

Hier verandert wel iets. Want de pagina’s zijn kleiner en dus moeten de gewoontes weer in de lengte opgeschreven worden. Als ik dit niet doe dan passen niet alle datums van oktober op de pagina. Maar zo werkte ik in het verleden ook en dit werkt prima. De hersenspinselspagina is een pagina waar ik alles wat ik bedenk, als ik iets niet wil vergeten of een nieuw idee bedenk kan noteren. Gewoon van alles wat dus.

bullet journal setup voor oktober gewoontes

Notities en weekoverzicht

Notities had ik ook hersenspinsels kunnen noemen. Hier heb ik ruimte om notities te maken. Of dit nu privé is of zakelijk, dat maakt niet uit. Maar ook als ik een gesprek met iemand heb, kan ik dit hier kwijt. Nu hoef ik niet mee met meerdere boekjes te lopen, maar heb ik alles lekker bij elkaar in één notitieboek/bullet journal.

bullet journal setup voor oktober weekoverzicht

Weekplanning

De weekplanning heb ik weer over twee pagina’s verdeeld. Alles is wat kleiner dus ook hier moet ik kleiner schrijven. Ik ga er gewoon mee aan de slag en dan merk ik snel genoeg of het fijn werken is.

 

Pluspunten van het Action Bullet Journal

De reden dat ik dit artikel pas in oktober plaats is omdat ik je wilde laten weten wat ik van dit Action Bullet Journal vind. Het eerste wat opvalt is dat de stippen donkerder zijn dan in een Leuchtturm. Ik moet er even aan wennen, maar het zou geen reden zijn om hem niet te gebruiken. Omdat ik deze maand een Ecoline Brushpen gebruik was ik bang dat het door zou drukken in het papier. Ook dat valt me reuze mee!

bullet journal setup voor oktober Action Bulletjournal

Minpunten van het Action Bullet Journal

Wat ik wel een minpunt vind is dat het papier stroever is, dit tekent en schrijft niet heel lekker. Maar ook dit kan een kwestie van wennen zijn. Wat ik wel heel vervelend vind is dat het papier snel scheurt. Ik schrijf en teken altijd alles eerst met potlood als ik een nieuwe maandsetup maak en bij het uitgummen van de potloodlijnen scheurde tot twee keer toe het papier. Ik heb het nu met plakband weer aan elkaar geplakt. Dat zou voor mij dan wel weer een reden zijn om dit bullet journal niet meer te kopen. Maar al met al ben ik tot nu toe dik tevreden voor een boekje waar ik nog geen €2 voor heb betaald!

Mijn bullet journal setup voor oktober

Zoals ik al zei is de laatste kwartaal voor mij een tijd van terugkijken, stilstaan en voelen of ik nog de juiste weg bewandel en vooruit kijken naar een nieuw jaar. Oktober staat bij mij in het teken van gezelligheid; ik ben jarig in oktober, we vieren Halloween en kijken uit naar Sinterklaas die in november weer in het land is. Ik heb zin in deze nieuwe maand!

Heb jij een bullet journal en wat is het oktoberthema van jouw bullet journal?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!