fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn doelen voor 2021

Mijn doelen voor 2021

Het jaar zit er bijna op. En wat een jaar. Een jaar dat we ze snel mogelijk achter ons willen laten en willen vergeten. Vorige week heb je mijn terugblik op 2020 kunnen lezen en vandaag vertel ik je wat mijn doelen voor 2021 zijn. Zoals je weet werk ik graag met doelen. Ze zorgen voor focus. En door die focus lukt het mij ieder jaar om mijn doelen te behalen. Ik vertel je wat mijn zakelijke doelen en mijn privédoelen zijn. Ik hoop dat ik jou mag inspireren hetzelfde te doen.

Doelen vs. goede voornemens

Ik ben niet zo’n fan van goede voornemens omdat ik ze altijd een beetje vrijblijvend vind. En dat je er dan op 1 januari mee moet beginnen. Hoe vaak ik tegen het eind van het jaar niet geroepen heb dat ik op 1 januari ging stoppen met roken. Maar mijn brakke hoofd trok dat echt niet op 1 januari. Ik ga daarom voor doelen. Ik formuleer mijn doelen altijd heel concreet en gebruik het S.M.A.R.T-principe. In deze blog over doelen vertel ik daar meer over. Door dit principe te gebruiken kan ik heel concreet mijn doelen formuleren en maakt het me ook makkelijk om de doelen op te splitsen in kwartaaldoelen en maandoelen. En op die manier kan ik iedere maand (en week) focussen op die doelen. En ja, dan kan het gewoon niet anders dan dat ik mijn doelen behaal.

Mijn persoonlijke doelen voor 2021

Afvallen

Eigenlijk heb ik niet heel veel persoonlijke doelen, maar ik heb wel een paar heel belangrijk doel en dat is afvallen. De coronakilo’s en stoppen-met-roken-kilo’s gaan er helaas niet vanzelf af en dus moet ik er echt wat voor gaan doen. Dat wordt toch wel mijn meest belangrijke doel. En het is niet dat ik iets heb tegen dik zijn, maar ik ben gewoon liever wat slanker. Het is namelijk gezonder en dan pas ik ook mijn kleding weer. Degene die ik nu in de spiegel zie, ben ik gewoon niet. Er moet minimaal 15 kilo af en ik weet vanuit het verleden dat dat geen probleem is voor mij. Beter op mijn voeding letten en nog meer bewegen.

Meer tijd voor hobby’s

Dit jaar kwam er weinig van terecht, maar komend jaar ga ik echt tijd inplannen voor mijn hobby’s en dan vooral het aquarelleren. Ik wil beter worden, maar als ik het nooit doe kan ik natuurlijk nooit beter worden. En naast het feit dat ik beter wil worden, vind ik het ook gewoon heel leuk om te doen. Het is echt een stukje ontspanning. Ik ga hier daarom ook iedere week tijd voor inplannen in mijn agenda.

Meer boeken lezen

Vorig jaar heb ik de app ‘Goodreads’ op mijn telefoon geïnstalleerd en dat hielp me echt wel om meer te gaan lezen. Nu kreeg ik van een lezer de tip om de Hebban-app te downloaden. Hebban.nl is een Nederlands/Vlaams boekenplatform en staat daarom dichter bij me dan GoodReads. In beide apps kan je meedoen met een leeschallenge, waarin je aangeeft hoeveel boeken je in een jaar gaat lezen. Ik zit dit jaar op 16 boeken en dat zijn er al zeker 10 meer dan 2019. En dat komt echt door de app en de challenge. Maar ik wil echt naar 24 boeken per jaar. Dat moet echt wel te doen zijn en daar ga ik voor.

Zakelijke doelen

Naast persoonlijke doelen heb ik ook zakelijke doel. Ik zal er een paar met je delen zodat je een beetje een beeld krijgt wat je komend jaar kan verwachten op en van Tante Truus Kan Alles.

Coachpraktijk opzetten

Je hebt het vast al gezien op mijn website. Ik bied sinds kort coaching aan. Een langgekoesterde droom die uitkomt. Ik heb jarenlang mensen gecoacht en geholpen ik miste het zo dat ik hier vorig jaar op de achtergrond druk mee bezig was. Naast mijn ervaring als coach en levenservaring vond ik dat ik wel een coachopleiding moest doen. Ik heb in het verleden al diverse trainingen op het gebied van coaching gevolgd, maar nooit een volwaardige opleiding. Die heb ik nu wel gedaan en nu voelt het goed om te beginnen. Alles in mij wil mensen helpen en begeleiden, vooral nu in deze gekke tijd. En dus ga ik er alles aan doen om dit in januari te realiseren.

Opleiding voedingsdeskundige afronden

Ik ben bezig met de opleiding voedingsdeskundige en het doel ik op de opleiding voor de zomer af te ronden. Ik wil die kennis namelijk meenemen in het coachen zodat ik echt op alle vlakken in het leven kan helpen. Het is ook echt een hele interessante opleiding. Ik ben nog niet halverwege en heb al zoveel over voeding geleerd. Ik kan dit ook toepassen in mijn eigen strijd tegen de kilo’s. Een hele waardevolle opleiding waar ik in de toekomst heel veel aan zal hebben.

Uitbreiden webshop

Ik wil mijn webshop nog wat uitbreiden. Ik mis namelijk nog mooie en fijne feel good items. Het zal nooit een hele grote webshop worden, omdat het me dan teveel tijd zal gaan kosten. Het moet een aanvuling blijven op de diensten die ik al aanbied. En ik wil daarom nog een paar items van eigen maak gaan verkopen. Denk aan mooie affirmatie/krachtkaarten en wenskaarten. Die ik uiteraard zelf ga ontwerpen en maken. Nu al heel veel zin in. Maar er zullen ook nog een paar mooie edelstenen bij komen.

Kinderboek

Een andere langgekoesterde wens is een kinderboek schrijven. En ieder jaar stel ik dat uit. Dit jaar ga ik niet meer uitstellen. Al vanaf januari ga ik ermee aan de slag. En omdat ik er een paar jaar geleden al een begin heb gemaakt, scheelt dat heel veel voorwerk. Terwijl ik dit schrijf kan ik niet wachten om te beginnen met schrijven. Ik ben nu al benieuwd naar het eindresultaat!

Nog meer zakelijke doelen

Ik heb nog meer zakelijke doelen, maar anders wordt deze lijst wel heel lang. En die doelen zijn voor jou verder ook niet echt interessant. Wat wel interessant is om te weten is dat ik heel veel gratis content zal blijven aanbieden in de vorm van mijn blog, podcast en social media posts. Wel gaat er op de blog wat veranderen. Hoe leuk ik de weekoverzichten ook vind, ik ga ermee stoppen. Het neemt namelijk heel vele tijd in beslag. Tijd die ik liever besteed aan waardevolle content. Wil je op de hoogte blijven van mijn wel en wee? Volg me dan op Instagram. Ik deel daar nu al veel in mijn stories en zal dit in 2021 nog meer gaan doen. Zo krijg je toch een kijkje in mijn leven 😉

Mijn doelen voor 2021

Dit zijn een paar van mijn doelen voor 2021. En zoals je kunt zien, hoef ik me niet te vervelen. lk heb mooie doelen waaraan ik kan gaan werken en waarop ik me wil gaan focussen. Mijn focus was een groot deel van 2020 ver te zoeken, maar sinds een paar maanden ben ik zo gefocust en dit ga ik vasthouden en verder uitbreiden in 2021. Ik weet niet wat het is, maar ik heb zo’n zin in dit nieuwe jaar. Een nieuw jaar met nieuwe kansen waarin ik mijn missie kan uitdragen en hiermee aan de slag kan gaan. Dus kom maar op met 2021. Ik ben er klaar voor!

Wat zijn jouw doelen voor 2021?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!