fbpx

Mijn doelen voor 2022

Mijn doelen voor 2022

Zoals ieder jaar deel ik ook voor dit nieuwe jaar mijn doelen met je. En doelen kan je natuurlijk goede voornemens noemen, al ben ik hier geen fan van omdat het alleen een voornemen is om ‘iets’ te doen. Naast doelen en goede voornemens spreken mensen ook over verlangens. Maar ook dat voelt voor mij persoonlijk niet als iets waarmee je ook echt aan de slag gaat. Net zoiets als dromen, als het bij dromen blijven gebeurt het niet. Ik ben meer van actie ondernemen en dus spreek ik over doelen. In deze blog deel ik een paar van mijn doelen voor 2022 met je: drie van mijn persoonlijke doelen en drie van mijn zakelijke doelen.

Mijn persoonlijke doelen voor 2022

Ik heb natuurlijk een paar persoonlijke doelen voor 2022. Drie daarvan zal ik verder toelichten. Uiteraard heb ik meer dan drie doelen, maar ik denk dat dit doelen zijn die voor veel vrouwen herkenbaar zijn. Nou is het natuurlijk zo dat je doelen het beste SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden) moet maken. Nou heb ik daar bij zakelijke doelen nooit moeite mee, maar persoonlijke doelen vind ik altijd lastiger SMART te maken. Maar ik ga mijn best voor je doen….

Een gezond gewicht

Ik ben inmiddels bijna 12 kilo afgevallen. Heel wat! Maar ik ben er nog niet. De hoofdreden dat ik af wilde (en moest) vallen is omdat ik geen gezond gewicht had. Ik had overgewicht en dit zorgde ervoor dat ik niet fit was. Zo was ik met regelmaat kortademig en totaal niet flexibel meer. Ik voelde me gewoon niet thuis in mijn eigen lijf. En ik begin me nu steeds meer ‘ik’ te voelen. Maar zoals gezegd moet er echt nog wel wat af.

Wat voor mij goed werkt om naar mijn ‘ideale’ gewicht te werken is een gezond BMI aanhouden. En een gezond BMI ligt tussen de 18,5 en de 25. Voor mij betekent dit dat ik tussen de 48 en 64 kilo zou moeten wegen. Nou 48 is écht mijn ambitie niet. Ik weet dat als ik tussen de 60 en 65 kilo weeg, me het lekkerst voel. Ik nog wel wat kilootjes te gaan en ik ben er bijna!

Als ik dit doel SMART maak, is mijn doel om nu nog 7 tot 10 kilo af te vallen en dit wil ik voor de zomer realiseren. Dit betekent dat ik 6 maanden de tijd heb en 1,5 kilo per maand af moet vallen. Dat is realistisch en goed te doen. Hoe ik dit ga doen is eigenlijk zoals ik dit nu ook doe. Gezonde eet- en drinkkeuzes maken, wijntje beperken tot het weekend, iedere dag bewegen, veel water drinken, voldoende nachtrust, stress laag houden en voldoende ontspannen. Met andere woorden: de basis van mijn zelfzorg op orde houden!

Iedere dag bewegen

In 2019 en begin 2020 was ik goed bezig met bewegen. Ik ging 2 tot 3 keer per week naar de sportschool en daarnaast maakte ik 2 tot 3 keer per week een flinke wandeling. In maart 2020 kwam dat tot een einde; de sportscholen gingen dicht en ik had er geen zin meer in. Ik heb nog heel lang mijn abonnement bij de sportschool aangehouden, maar ik voelde toen de sportscholen weer open gingen de motivatie niet meer. Niet gek dus dat ik ruim 15 kilo aan kwam. Eigen schuld, dikke bult natuurlijk.

Gelukkig kwam ik weer bij zinnen en zit het bewegen er weer in. En vanaf 2 januari beweeg ik nu dagelijks wat intensiever. Dat is de ene dag een flinke wandeling, de andere dag een yoga- of fitness workout. Daarnaast hebben we natuurlijk ook twee hondjes en die moeten ook een paar keer per dag naar buiten. Dit alles zal me ook helpen bij het afvallen, maar ik zal me vooral goed en fit voelen.

Als ik dit doel SMART maak, kom ik tot het volgende: iedere dag minimaal 30 minuten intensief bewegen, of ik nu zin heb of niet. Als ik eenmaal bezig ben voel ik me altijd beter. Ik heb geen vast rooster, maar bekijk per dag waar ik me op dat moment goed bij voel, dus of wandelen, of yoga of met gewichten en oefeningen aan de slag. Maar er moet wel afwisseling zijn en ik doe niet iedere dag hetzelfde. Dit moet moet volhouden tot 31 december. Dit zorgt dat ik fitter zal zijn, meer energie zal hebben, een flexibeler lijf zal hebben en gezonder zal zijn. Want dat is het uiteindelijke doel!

Loslaten wat mij niet meer dient en waar ik geen energie van krijg

Ik moet zeggen dat ik hier al heel goed in ben. Maar ik heb het afgelopen jaar toch gemerkt dat ik bepaalde dingen vast blijf houden. Ik voel me dan verantwoordelijk voor iets en wil me hier dan ook voor in blijven zetten. Maar als dingen meer energie kosten dan dat ze energie opleveren, gaat er iets niet goed. Nu ben ik wel iemand die dan meteen in actie komt; ik onderzoek dan voor mezelf waar het aan ligt. Ligt het aan mij of aan de situatie. Kan ik iets in mijzelf of aan de situatie veranderen? Zo niet, loont het om de situatie te accepteren en gaat me dat energie opleveren? Als ik dan tot de conclusie kom dat ik het eigenlijk los zou moeten laten, kan ik toch nog even vast blijven houden.

En dat is iets wat ik in dit nieuwe jaar anders aan ga pakken. Zodra ik weet dat ik het los moet laten, ga ik dit meteen doen. Niet langer de situatie nog even aankijken. Want het kost dan alleen maar meer energie. Een mooi doel, al zeg ik het zelf.

Maar nu komt het lastige; SMART maken. Ik kom dan tot het volgende: ik ben me bewuster van zaken die mij geen energie opleveren en blijf hier niet aan vasthouden. Ik geef mezelf de tijd om in te zien wat het me oplevert en zodra ik tot de conclusie kom dat het me meer kost dan dat het oplevert, laat ik het los. ‘Meetbaar’ is dan het feit dat ik mijn energie spaar. ‘Tijdgebonden’ vind ik lastiger. Ik geef mezelf gewoon dit hele jaar om hiermee aan de slag te gaan zodat het iets wordt waar ik niet meer over na hoef te denken of wat ik lastig vind. Het wordt dan een gewoonte.

Mijn zakelijke doelen voor 2022

Naast persoonlijke doelen heb ik natuurlijk ook meerdere zakelijke doelen. Ook hier deel ik drie van deze doelen.

Mijn online programma verbeteren

Vorig jaar heb ik mijn online programma ‘Mama in Balans’ gelanceerd. En wat heb ik hier mooie feedback op gekregen. Ondanks dat het programma helemaal klaar is, liep ik steeds met het gevoel dat het nog wat miste. En dat het beter kon. Ik ben nu dan ook al druk bezig om het bestaande programma te verbeteren. Maar er komen ook modules bij. Als die af zijn is het compleet en kan iedere moeder hiermee aan de slag en na het afronden van het programma zal zij nooit meer die disbalans voelen. Ze zal weten wie ze is, wat ze wil, wat ze nodig heeft en vooral voor zichzelf durven opkomen. Het programma zal in verschillende vormen aangeboden worden, want de één doet dit graag 1-op-1 en de ander vindt het fijn om in een groep te werken.

Als ik dit SMART maak, wordt het: voor het tweede kwartaal van 2022 mijn verbeterde online programma lanceren inclusief twee nieuwe modules. Dit online programma zal vanaf dat moment te koop zijn voor alle vrouwen in Nederland en daarbuiten!

Verschillende e-books schrijven

Omdat mijn bestaande e-book best wel een succes is en ik er al aardig wat verkocht heb, weet ik dat dit iets is waar vrouwen toch wel behoefte aan hebben. Mijn ‘oude’ e-book is daarom nog tijdelijk te koop en zal vervangen worden door andere e-books over verschillende onderwerpen; van zelfliefde en zelfzorg tot balans.

Omdat ik uit ervaring weet dat het in januari, februari, juli en augustus altijd rustiger is wat betreft blogopdrachten, zal ik me in die periodes richten op het schrijven en ontwikkelen van nieuwe e-books.

SMART is dit: Het doel ik dat ik voor 31 oktober vier nieuwe e-books gemaakt hebt en gekocht kunnen worden in mijn webshop. Dit is niet heel SMART, want ik kan nog niet specifiek zeggen wat de onderwerpen worden.

Iedere week 3x een nieuwe blog

Eind 2019 en begin 2020 had ik maandelijks zo’n 15.000 unieke bezoekers op mijn blog. Nu zegt jou dit misschien niet heel veel, maar voor mij als ondernemer is dit best wel belangrijk. Hoe meer mensen mijn blog bezoeken en mijn blogs lezen, hoe interessanter ik ben voor opdrachtgevers. Toen ik halverwege 2020 mijn blog minder aandacht gaf en wekelijk minder tot geen blogs meer schreef, gingen ook die bezoekersaantallen naar beneden. Niet gek natuurlijk, want mensen willen natuurlijk nieuwe content lezen. Eind 2021 zakte ik onder de 10.000 unieke bezoekers en eindigde rond de 9000 unieke bezoekers.

Hierdoor heb ik ingezien dat het belangrijk is om met regelmaat mooie, interessante, informatieve, persoonlijke en leuke blogs te publiceren. En zoals ik in eerdere blog schreef, is bloggen iets wat ik met heel veel plezier doe en ik zou echt niet zonder willen. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat jij, mijn trouwe lezer, nog altijd mijn blogs leest.

De focus was even weg. En die is weer terug, en hoe! Vanaf nu zal je weer minimaal 3x per week een nieuwe blog van mij lezen. Gewoon, omdat ik het leuk vind om ze te schrijven en jij ze leuk vindt om te lezen. En een leuke bijkomstigheid is dat ik dan ‘relevant’ ben en blijf en steeds meer mensen mijn blogs zullen vinden en lezen. Dat zorgt er weer voor dat ik leuke opdrachten krijg en hiervoor betaald word. En dat zorgt er uiteindelijk voor dat ik dit nog heel lang kan blijven doen. Misschien word ik dan ooit wel de bloggende oma van Nederland 🤣

Mijn doelen voor 2022

Jeetje, wat een lap tekst. Maar dit zijn dan een paar van mijn doelen voor 2022. Misschien herken je bepaalde doelen? Of misschien lees je dit nu en heb ik je op ideeën gebracht. Ik zou zeggen, ga er meer aan de slag en geniet vooral van de reis naar het bereiken van je doelen. Want je leeft nu en het genieten is voor nu….

Wat zijn jouw doelen voor 2022?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!