fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De lancering van mijn eerste e-book is een feit!

de lancering van mijn eerste e-book

Je leest het goed. Ik heb een e-book geschreven. Als klein meisje zei ik altijd dat ik later een boek zou schrijven. Een boek werd het niet, maar ik begon wel een eigen blog. Een onlineboek waar iedereen toegang tot heeft en waar ik mijn persoonlijke verhalen, tips en ervaringen deel. En toch bleef het altijd kriebelen om een boek te schrijven. Nu heb ik een stukje van mijn droom waargemaakt, want de lancering van mijn eerste e-book is een feit. Ik vind het megaspannend en tegelijkertijd ook zo gaaf. Vandaag vertel ik je waarom ik dit e-book heb geschreven en waarom jij het zou moeten lezen.

Dankzij mijn lieve lezers

Het afgelopen jaar heb ik veel geschreven over mijn ervaringen tijdens mijn burn out, het omgaan met een burn out, herstellen van een burn out en het leven na een burn out. Ik deelde regelmatig tips over het plannen van je dag, week en maand maar ook over tijd voor jezelf nemen. En zo kan ik nog veel meer onderwerpen noemen waarover ik heb geschreven. Ik kreeg altijd veel positieve reacties op al die artikelen. Op het artikel zelf, maar ook e-mails van mensen die mij vroegen hoe ze hun leven kunnen veranderen, hoe ze assertiever kunnen worden en of ik ze tips wilde geven. Mijn lieve lezers die blij zijn met mijn artikelen en mij persoonlijk benaderen. Ik ben zo blij dat ik iemand tot hulp kan zijn en iemand een beetje verder op weg kan en mag helpen.

Het ontstaan van mijn e-book

En zo is eigenlijk het idee ontstaan om een e-book te schrijven. Op mijn blog kan ik namelijk niet heel diep op bepaalde onderwerpen ingaan. Als je een blog bezoekt wil je snel een antwoord op jouw vraag. Je hebt dan geen zin om een hele lange tekst door te moeten lezen. Als ik hele lappen tekst ga schrijven haken mensen af en dat is zonder. In mijn e-book kan ik dieper ingaan op specifieke onderwerpen.

Het e-book bevat tekst, maar geen lange teksten. Het is namelijk voor mij geen probleem om heel veel te schrijven, maar door het alleen te lezen ben je er nog niet. Daarom staan er in mijn e-book ook opdrachten en tips. Opdrachten die jou verder op weg zullen helpen en tips waar je echt iets aan hebt. Ik ben jaren werkzaam geweest als coach en hierdoor weet ik dat oefeningen vaak meer effect hebben dan alleen maar het lezen over een onderwerp.

Hoe zet je jezelf op de eerste plek

Mijn eerste e-book gaat over het jezelf op de eerste plek zetten. Iets wat veel mensen lastig vinden. We krijgen het gevoel dat we egoïstisch zijn als we onszelf op de eerste plek zetten. Maar jezelf op de eerste plek zetten is helemaal niet egoïstisch. Ik heb helaas zelf moeten ervaren wat het gevolg is als je dit niet doet. Want ik ben namelijk een mensenmens; ik sta altijd klaar voor anderen en help mensen graag. Alleen vergat ik hierbij vaak mezelf. Hierdoor had ik vaak het gevoel dat ik tijd te kort kwam, niet aan dingen toe kwam en weinig tot nooit tijd voor mezelf had. Bij mij resulteerde dit uiteindelijk in een burn out. Dit was niet de enige reden dat ik een burn out kreeg, maar wel één van de belangrijkste redenen.

mijn eerste e-book

Als jij niet goed voor jezelf zorgt, hoe kan jij dan goed voor anderen zorgen?

Raar eigenlijk dat degene waar je het beste voor zou moeten zorgen vaak onderaan je lijstje staat. Jezelf. Maar als jij niet goed voor jezelf zorgt, hoe kan jij dan goed voor anderen zorgen? Want juist de balans tussen het voor jezelf zorgen en voor anderen zorgen maakt dat je optimaal functioneert. ‘Nee’ zeggen is hierbij belangrijk. En dat betekent niet dat je nooit meer ‘ja’ kunt zeggen, maar bedenk eerst of het wel uitkomt.

Ik was zelf zo iemand die wel wat werk van een collega overnam terwijl ik zelf ook nog een stapel werk had liggen. En ook privé zei ik vaak genoeg ‘ja hoor, geen probleem’ terwijl ik eigenlijk toe was aan tijd voor mezelf. Door schade en schande heb ik moeten leren om assertiever te zijn zonder me schuldig te voelen. In mijn e-book lees je hoe ik dit heb gedaan en hoe jij dit ook kunt doen.

Een e-book waar je écht iets aan hebt

Mijn e-book is gebaseerd op eigen ervaringen, maar ook wat ik vanuit mijn opleiding tot lifecoach heb geleerd. Daarnaast verwijs ik ook naar bijvoorbeeld boeken waar ik veel aan heb gehad. Het is dus niet alleen geschreven door een ervaringsdeskundige, maar ook nog iemand die weet waar ze het over heeft ;-). Wat voor mij heel belangrijk is, is dat je er écht iets aan hebt. Dat je na het lezen van dit boek aan de slag kunt zodat je niet alleen beter voor jezelf gaat zorgen, maar ook beter voor anderen kunt zorgen. En dat je leert genieten van jouw eigen tijd; je ik-tijd. Tijd die van en voor jou alleen is.

Mijn eerste e-book is vanaf nu verkrijgbaar!

Ik heb mijn e-book is in 2020 aangepast. Het is nog beter en helpt jou nog meer om goed voor jezelf te zorgen, bewust met je tijd om te gaan zodat je tijd en energie overhoudt en nog beter klaar kunt staan voor anderen. Mijn e-book is nu te koop voor maar €5,95 (normale prijs is €10,95). Maar als jij je inschrijft voor mijn nieuwsbrief krijg je het boek helemaal gratis! Dus, én je ontvangt zo nu en dan van mij een feel good mail waarin ik je de beste tips deel om alles uit je leven te halen én je ontvangt mijn e-book waarin je aan de slag gaat met jezelf op de eerste plek zetten en vaker voor jezelf kiezen zonder dat dit ten koste van anderen gaat.

Deel op:

4 gedachten over “De lancering van mijn eerste e-book is een feit!”

  1. Wat bijzonder & goed dat je dit boek geschreven hebt! Ik ga het zeker lezen. Ik zit in het staartje van mijn burn-out-periode (wat heerlijk om dat echt te kunnen zeggen:) en deze maand een laatste coach afspraak gehad. Jouw e-book zal zeker helpen om ook in mijn (veranderende) leven blijvend voor mezelf te kiezen.

    1. Dank je Marieke! Wat goed dat je weer bijna de oude bent. Het is hard werken maar uiteindelijk kom je er sterker uit. En je leven zal niet meer zijn zoals het was, maar alleen maar beter en je weet nu beter naar je lichaam te luisteren. Veel leesplezier en geniet!

  2. Ik heb me ingeschreven, ben benieuwd naar je e-book. Het komt een beetje op ee raar moment, want ik zit in een periode waarin ik mezelf echt even niet op de eerste plek kan zetten (ernstige ziekte van familielid), maar misschien kunnen je tips me wel helpen om niet (weer) helemaal tenonder te gaan aan de zorg voor anderen ;;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!