fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mijn eerste keer naar Healing Garden

Mijn eerste keer naar Healing Garden

Zoals jullie weten ben ik vorige week bij Healing Garden geweest. Ik had jullie beloofd dat ik zou laten weten hoe het is geweest. Is het een festival waar ik me op mijn plek voelde? Wat heb ik allemaal gedaan? Hoe heb ik de activiteiten ervaren? Zou ik hier nog een keer naartoe gaan en raad ik het festival aan? In dit artikel geef ik antwoord op al deze vragen en neem ik jullie mee naar mijn eerste keer naar Healing Garden.

Wat is Healing Garden

In mijn vorige blog over Healing Garden heb ik verteld wat Healing Garden is en waarom ik er naartoe wilde. Het beeld dat ik erbij had was een oase van rust. Een plek waar ik nieuwe ervaringen op zou doen, kennismaken met activiteiten die ik nog niet ken. Misschien zelfs mezelf weer een beetje beter leren kennen.

Wij van Healing Garden geloven dat we de wereld met zijn allen een stukje mooier kunnen maken. Happy people make a happy world. Daarvoor is het van belang je goed te voelen en in balans te zijn. Want alleen dan ben je de allerbeste versie van jezelf en kan je al het moois wat jij te bieden hebt uitdragen in de wereld. Wij willen een magische omgeving creëren, waarin iedereen, klein en groot, zich goed kan voelen en tot bloei kan komen.

Op naar Zeewolde

Ik ging op zaterdagochtend samen met een vriendinnetje richting Zeewolde. Een ritje van iets meer dan een uur. Het festivalterrein was makkelijk te vinden. En bij aankomst was er nog voldoende parkeerplek dichtbij de ingang. Toen we richting het festivalterrein liepen kwam je al een soort van in de stemming doordat er onderweg vlaggen met mooie feel good spreuken hingen. Leuk om die te lezen terwijl je naar de ingang loopt. Wij stonden op de gastenlijst, kregen een polsbandje om en toen begon ons avontuur.

Een oase van rust

Wat mijn vriendin en mij meteen opviel is dat er een bepaalde rust over ons heen kwam toen we het terrein opliepen. Je voelde de rust en zenheid (is vast geen Nederlands woord, maar ik weet niet hoe ik het anders kan omschrijven). En om heel eerlijk te zijn was dat een heel fijn gevoel.

Wat me ook opviel is dat ik me erbij voelde horen. Als je denkt aan yoga, meditatie, healings en spiritualiteit dan heb je toch een bepaald beeld. Ik wel. Ik denk dan aan New Age en zie dan zweverige hippie types voor me. Slaat natuurlijk nergens op. Maar ik weet dat de meeste mensen dit hebben. Als ik zeg dat ik op yoga zit en dat ik me daar heel goed bij voel, dan kijken sommige mensen me al aan alsof ze water zien branden. Maar op dit festival zie je allerlei ’type’ mensen. Ik voelde me zeker geen buitenstaander. Ik voelde me goed en op mijn gemak. Een fijn gevoel.

Rondkijken

We hebben eerst een rondje gelopen langs alle kraampjes. Kraampjes met sieraden, helende stenen, kleding en ga zo maar door. Altijd leuk om een beetje rond te snuffelen. Op het terrein stonden verschillende tenten en tipi’s. Zo was er een tent waar alle yogasessies plaatsvonden, een tipi waar alle musica activiteiten plaatsvonden, een meditatietipi, een inspirational tipi, kindertipi  en ga zo maar door. We hebben overal even naar binnen gekeken. Ook waren er een aantal foodtrucks en er was een theehuis. Ik had het festivalterrein groter verwacht. Ik weet ook niet waarom. Maar achteraf was dit groot genoeg. Er was namelijk genoeg te doen. En doordat het niet te groot is voel je die rust beter, denk ik. Knusser.

Sound Blessing

Nu wil je natuurlijk weten welke activiteiten wij hebben gedaan. Wij zijn begonnen met een Sound Blessing. Een wat?

Come as your are, Sound as you are.
Samen met Francisca gaan we geluid maken en voelen hoe fijn het is om je lichaam te laten trillen met jouw eigen vibratie. We gaan de zanger in ons wakker schudden, maar ook de luisteraar. Want zingen is verbonden aan luisteren. Naar jezelf, naar elkaar, en naar dat wat er is.  Zingen is geven en ontvangen.. van jezelf en van de ander.Hoe voelt het om met het gehele publiek geluid te maken? Onderdeel te zijn van deze magische klank-ervaring? Kom luisteren en zingen! Dan weet je het!

We gingen allebei zitten zonder echt een beeld bij wat we zouden gaan doen. We zouden het over ons heen laten komen en gewoon meedoen. Wat ben ik blij dat we voor deze activiteit kozen. Het is in het begin een beetje raar, maar als je loslaat en niet nadenkt over hoe je klinkt dan kom je er helemaal in. En tijdens het zingen gebeurde er iets met mij. Ik kan het niet goed omschrijven, maar de tranen rolden over mijn wangen.

Ik had twee dagen ervoor natuurlijk de crematie van mijn neefje gehad dus er zat nog allerlei onverwerkt verdriet in mij. En daarnaast ben ik natuurlijk hard bezig om van mijn burn out te herstellen. En ik denk dat dat er allemaal uitkwam. Want na deze sessie van een uur voelde ik me zo goed! Ik was echt helemaal zen. Ik raad iedereen een Sound Blessing aan!

Physic Fair

We hebben ook een bezoek gebracht aan de Physic Fair. Hier hadden we allebei een numerologisch consult. Hiervoor moesten we wel 10 euro per persoon betalen. Maar omdat ik dit heel interessant vind, had ik dit er zeker voor over. Ik heb bij het consult van mijn vriendin gezeten en het was echt bizar. Aan de hand van je geboortedatum, voornamen en achternaam worden cijfers berekend. Deze cijfers zeggen iets over je persoonlijkheid, het leven wat je nu hebt (en hebt gehad) en waar je heen gaat in het leven.

Geen onzin, alles klopte. Bij zowel mijn vriendin als bij mij. En dit consult heeft ons beiden geholpen om verder te komen en keuzes te maken. Ik kreeg hier zoveel energie van! Ook echt een aanrader dus.

Een ervaring rijker

Verder hebben we vooral rondgelopen en gekeken. We hebben nog even op het strandje gezeten en wat gegeten en gedronken. Maar omdat het weer niet helemaal oké was, kregen we het al gauw koud en zijn we dus weer naar huis gegaan. En we zijn weer een hele ervaring rijker. Ik ben blij dat ik deze ervaring mocht meemaken. En nieuwe dingen heb mogen ontdekken.

Ik denk dat dit festival een mooie gelegenheid is om inderdaad op ontdekkingstocht te gaan. Waar ligt mijn interesse, waar heb ik iets aan, wat helpt mij om mezelf beter te leren kennen en meer van dit soort vragen. Deze vragen kunnen op dit festival zeker beantwoord worden. Ik neem wat ik tijdens de soundblessing heb geleerd mee en kan hier thuis ook iets mee doen. En ik heb een grote interesse in numerologie gekregen. Het is dus voor zeker een waardevol festival geweest.

Mijn eerste keer naar Healing Garden

Ik raad, iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei, aan om een keer naar dit festival te gaan. Om zelf ook die ontdekkingsreis te maken. Je leert er veel van. En vooral van jezelf. Maar je moet er natuurlijk wel voor open staan.

Of ik er volgend jaar nog een keer naartoe zou gaan? Dat weet ik niet. Ik vind de tickets vrij prijzig en als ik dan ook nog in totaal 2,5 uur moet reizen weet ik niet of ik het er voor over heb. Zou het festival in de buurt zijn dan zou het makkelijker zijn. Maar of ik er dan nog steeds 45 euro over zou hebben, weet ik niet. Als de kaarten meer rond de 30 euro zouden liggen dan zou ik denk ik wel naartoe gaan.

Het is natuurlijk een kleinschalig festival en door de prijzen wat hoger te houden, blijft het dit natuurlijk ook. Dus ik begrijp wel waarom de prijs wat hoger ligt. Ik heb dit keer de kaarten van de organisatie gekregen. Maar als dit niet het geval was geweest dan had ik de kaarten zeker gekocht. Puur omdat ik dit niet had willen missen en dit zeker één keer mee had willen maken.

Maar heel eerlijk, ik weet niet waar ik over een jaar ben en waar ik dan in mijn leven ben. Misschien wandel ik volgend jaar gewoon weer over het festivalterrein om weer nieuwe kanten van mezelf te ontdekken….

Deel op:

2 gedachten over “Mijn eerste keer naar Healing Garden”

  1. Truus en Jan

    Zeewolde ook mooi, maar we nodigen je van harte uit in het mooie Natuurlijk Noorden van Nederland. Groen, schone lucht, betaalbare overnachtingen in de leukste campings, hotels, B&B’s of leukste vakantiehuizen. Zeker de moeite waard als je even thuis wil komen in oase van gastvrijheid en rust! Onze B&B staat op http://www.natuurlijknoorden.nl van harte welkom Irene!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!