fbpx

Mijn eerste maand als zelfstandig ondernemer

Mijn eerste maand als zelfstandig ondernemer

Tijdens mijn burn out nam ik jullie mee in hoe het met mij ging. En tegen het einde van mijn burn out schreef ik al dat ik eraan zat te denken om voor mezelf te gaan beginnen. Inmiddels mag ik mezelf nu al een maand zelfstandig ondernemer noemen. Blijft raar om het te zeggen. Maar het voelt ook zo goed om het te zeggen. In ‘Mijn eerste maand als zelfstandig ondernemer’ neem ik jullie mee in de weg er naartoe en hoe het bevalt om zelfstandig ondernemer te zijn.

Einde dienstverband

Tijdens mijn burn out kwam ik erachter dat het werk bij mijn werkgever mij niet meer kon geven wat ik er altijd voor had gekregen; plezier en energie. Het kostte mij juist heel veel energie en daardoor kon ik er geen plezier en voldoening meer uithalen. Gelukkig zag mijn werkgever dit ook en zijn we op een goede en fijne manier uit elkaar gegaan. Maar geen werk betekent dus een ww-uitkering. Iets wat geheel tegen mijn natuur is. Ik heb namelijk altijd geleerd om te werken voor je geld. Maar gelukkig is dit vangnet er dus op momenten dat je even geen werk hebt.

Startersregeling via UWV

Toen ik mijn ww-aanvraag had gedaan keek ik een beetje rond op de site en kwam erachter dat het UWV een regeling heeft voor mensen die een eigen bedrijf willen beginnen. Zo kan je gebruik maken van de startersregeling en mag je gedurende zes maanden met je eigen bedrijf bezig zijn. Je hebt dan geen sollicitatieplicht en kan je dus volledige op jouw bedrijf focussen. Ideaal dus. Voor mij perfect aangezien het bij mij altijd wel gekriebeld heeft om van mijn blog mijn werk te maken.

Ondernemingsplan

En zo gezegd ging ik aan de slag met een ondernemingsplan en financieel plan. Ik ging op zoek naar een boekhouder en belde ik met mijn verzekeringsadviseur over verzekeringen. Je moet namelijk wel aan kunnen tonen dat jouw bedrijf een kans van slagen heeft. Ik kreeg akkoord van het UWV en per 23 oktober 2017 ben ik officieel zelfstandig ondernemer of zzp’er. Het is maar net hoe je het wilt noemen. En jongens, ik geniet iedere dag weer van mijn werk!

Aan de slag

En toen was mijn blog ineens mijn bron van inkomsten. Best spannend, want kan ik voldoende verdienen om ervan te leven? Gelukkig hoef ik geen fulltime salaris te verdienen omdat Alex fulltime werkt. Ik was altijd al de parttimer van ons twee. Voorheen werkte ik altijd 24 uur en het laatste jaar 36 en 32 uur, gemiddeld dus zo’n 34 uur. Ik ging dus wel steeds meer werken en verdienen. Maar ik ben er inmiddels wel achter dat mijn kinderen mij te dierbaar zijn om zoveel met mijn werk bezig te zijn. Ze zijn maar één keer klein.

Geld verdienen

Als ik nu tegen mensen zeg dat mijn blog mijn werk is dan vragen ze hoe ik mijn geld verdien. Best brutaal eigenlijk. Ik vraag toch ook niet wat ze de hele dag, hele week en hele maand doen om hun maandsalaris te krijgen. Maar hé, ik ben de beroerdste niet en vertel dan hoe ik voor inkomsten zorg. Met een blog verdien je door advertenties. Dit kunnen banners op mijn website zijn of Google advertenties. Daarnaast verwijs ik weleens naar bijvoorbeeld bol.com. Dat is dan een affliatelink. Dit houdt in dat als jij op die link klikt en dan iets koopt, ik daar commissie voor krijg. Geloof me, dit zijn echte minimale bedragen. Maar alle kleine beetjes helpen. En dan heb je nog samenwerkingen met bedrijven. Bedrijven betalen mij dan om over hun product, dienst of evenement te schrijven. Daar krijg ik dan een vast bedrag voor.

Doen wat ik het leukst vind

Maar weet je dat ik helemaal niet bezig ben met geld verdienen. Oké, ik moet inkomsten hebben. Maar ik wil niet zo’n blog worden die alleen maar schrijft over producten die ik opgestuurd heb gekregen en waarvoor ik betaald heb gekregen. Ik schrijf nog steeds over van alles en nog wat. Persoonlijke dingen zoals afvallen, handige tips die ik met jullie wil delen, lekkere recepten en ga zo maar door. Want dat is het leukste aan mijn werk, ik schrijf waarover ik wil en wat ik wil delen. En het mooiste is dat jullie dat graag lezen. Mijn werk voelt niet als werken, het is een hobby waar ik toevallig betaald voor krijg. Hoe mooi kan je het hebben.

Bergen energie

Na mijn eerste maand als zelfstandig ondernemer heb ik nog steeds iedere dag bergen energie! Iedere dag zit ik vol inspiratie en ik kan soms bijna niet stoppen met ‘werken’. Ik voel me zo gezegend dat ik dit kan en mag doen. En al na één maand, wil ik niets anders meer. Het enige wat ik minder vind, is commercieel zijn. En dan bedoel ik bedrijven benaderen om met mij samen te werken. Dat vind ik nog een beetje een ding. Maar hier moet ik in groeien en dat komt ook vanzelf goed. Mijn passie, drive en enthousiasme zullen mij daarbij gaan helpen.

Focus

Doordat ik nu vol energie zit, merk ik dat ik steeds meer ideeën krijg. Dingen die ik met mijn blog wil gaan doen, maar ook dingen die los van mijn blog staan. Maar nu ligt de focus op mijn blog. En al die andere leuke ideeën, die gaan vanzelf komen. Nu geniet ik van het schrijven, de nieuwe mensen die ik leer kennen en de tijd die ik nu met mijn gezin heb. Ik kan namelijk zelf mijn tijd indelen en bepalen op welke tijden ik werk.

Meer tijd voor mijn gezin

En doordat ik mijn eigen tijd kan indelen, hoeven mijn kinderen niet meer naar de BSO. Ik kan ze namelijk zelf brengen en halen. Heerlijk om zoveel met mijn kinderen te kunnen zijn. En als ze ’s avonds op bed liggen, kan ik mijn laptop pakken om nog wat te werken. Ook kan ik rekening houden met Alex zijn wisselende diensten. En als ik moe ben of geen zin heb, dan schuif ik het op naar de volgende dag. Dat is het voordeel van vooruit werken. Al is een goede planning daarbij wel erg belangrijk. Gelukkig heb ik mijn bulletjournal waar ik alles in opschrijf; mijn to do lijsten, nieuwe ideeën, onderwerpen om over te schrijven, van alles eigenlijk.

Mijn tweede maand als zelfstandig ondernemer

En dan begint nu mijn tweede maand als zelfstandig ondernemer. Ik ben heel benieuwd wat er deze maand allemaal op mijn pad gaat komen. Ik kan er alleen maar van genieten. En terwijl ik dit schrijf zit ik met een dikke vette grijns op mijn gezicht. Ik voel me zo gezegend en ben zo dankbaar. Dankbaar dat ik dit kan en mag doen. Maar vooral dankbaar dat jullie mijn blogjes lezen. Want zonder jullie had ik dit niet kunnen doen!

Dank jullie wel lieve lezers! 

Mijn eerste maand als zelfstandig ondernemer

 

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!