Mijn goede voornemens voor 2018

Goede voornemens of doelen. De één vindt het onzin en de ander kan niet zonder. Ik ben ook zo iemand die goede voornemens of doelen voor het nieuwe jaar heeft. Ja, ik vind het onzin om te wachten tot het eind van het jaar om erover na te denken. Als ik een bepaald doel heb bereikt is er weer ruimte voor een nieuw doel. Geen reden om dan te wachten tot het jaar voorbij is. Maar ik vind het wel fijn om het jaar te beginnen met goede voornemens of bepaalde doelen te stellen. Het helpt mij om bewuster te leven en om even stil te staan om na te denken over de koers van mijn leven. Mijn goede voornemens voor 2018 hebben iets weg van mijn goede voornemens van 2017, maar zijn toch net even anders.

Naar mijn lichaam blijven luisteren

Eind 2016 was één van mijn goede voornemens meer rust in mijn leven. Ik voelde toen al dat het niet goed met me ging en niet veel later kwam ik thuis te zitten met een burn out. Het afgelopen jaar heb ik naar mijn lichaam leren luisteren. En dat is dan ook een goed voornemen voor 2018: naar mijn lichaam blijven luisteren. Als ik voel dat ik moe ben, moet ik een tandje terug.

En hoe leuk ik mijn werk nu ook vind, ik moet ook de tijd nemen om te ontspannen en leuke dingen met mijn gezin te doen. Ik ben nou eenmaal een harde werker en kan mezelf helemaal verliezen in mijn werk. Ik bruis van de ideeën en ga dan maar door. Door mijn burn out realiseer ik me dat ik niet vol gas moet gaan, en af en toe moet ook de rem erop. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen.

Meer tijd voor mijn gezin

En met meer tijd voor mijn gezin bedoel ik ook echt tijd samen doorbrengen. Dus geen tv, telefoon, tablet en meer van dit soort dingen. Echt tijd voor elkaar nemen. Spelletjes doen, knutselen, op stap gaan. We deden dit al, maar het mag nog wel wat meer. Samen herinneringen maken. Mijn meiden worden zo snel groot en ik wil over een paar jaar niet denken: “Had ik maar dit of dat met ze gedaan”. Er komt een tijd dat ze gaan puberen en als ze dan op mij lijken dan betekent dit toch zeker een jaar of drie niks meer met hun ouders willen doen. Want ouders zijn dan echt saai en zetten je voor schut. Dus ja, nu ben ik nog de hemel en de sterren voor ze dus moet ik het er nu van nemen.

Afvallen

Eind vorig jaar ging de knop om. Ik moest af gaan vallen. Jullie hebben wekelijks mee kunnen lezen hoe mijn strijd tegen de kilo’s gaat. Er was nog niet heel veel af, maar beetje bij beetje viel ik af. Om heel eerlijk te zijn heb ik nu al twee weken niet op de weegschaal gestaan. De batterijen van mijn weegschaal zijn leeg dus dat was een mooi moment om het even los te laten.

Vanaf aankomende maandag ga ik jullie weer meenemen. De opzet van de wekelijkse blog wordt anders, maar dat kunnen jullie maandag allemaal lezen. Hoeveel er nu af moet weet ik niet, omdat mijn weegschaal het dus niet doet. Maar het doel is om voor de zomer 65 kilo te wegen. Het gezond eten en drinken dat zit er al goed in, maar kan natuurlijk altijd beter. Zoals jullie weten, moet ik van die luie reet af en gaan sporten. Dat wordt nog wel een dingetje, ben ik bang.

Sporten

Ja hij hoort toch echt in dit rijtje thuis. Ik heb deze week nog vakantie, maar vanaf maandag is het gedaan. Dan moet ik gaan knallen. Niet alleen omdat ik af wil vallen, maar ook omdat het gezond is. Ik blijf naar yoga gaan en de wekelijkse wandeling met een vriendin gaat ook gewoon door. Maar vanaf volgende week komt daar om te beginnen één keer per week krachttraining bij en één keer per week cardio bij. En dat wil ik dan opbouwen. Maar dat is voor latere zorg. Eerst beginnen met twee keer per week sporten. Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte hoe het gaat en welk resultaat het oplevert.

Minder geld uitgeven en sparen

Dit stond vorig jaar ook op mijn lijstje met goede voornemens. Dit is me het afgelopen jaar niet echt gelukt. Maar nu ik zelfstandig ondernemer ben, zijn mijn inkomsten niet stabiel en is het belangrijk om een buffer te hebben. En dat betekent minder geld uitgeven en geld opzij te zetten. En er zijn ook nog wat dingen die in het huis moeten gebeuren, zoals een nieuw bed en deel van het dak moet vervangen worden. Dus belangrijk om geld opzij te zetten en te investeren in de juiste zaken. Dat wordt dus niet meer een paar keer de Action in lopen (ik ga daar namelijk altijd met teveel zooi weg), iedere week online iets voor de kinderen of mezelf kopen en ook Ali Express zal me moeten gaan missen haha.

Ontspullen

Geld hebben we niet, maar spullen. Echt niet normaal. Komt ook wel doordat ik dus makkelijk geld uitgeef om spullen te kopen. Nou, je hebt kunnen lezen dat dat nu stopt. En het wordt tijd om spullen weg te doen; weg te geven of weg te gooien. Ik heb hier al een begin mee gemaakt in de woonkamer. Toen de kerstboom eruit ging, heb ik gelijk kritisch naar alle spullen en prullaria gekeken. Ik kan je zeggen dat de woonkamer al een stuk leger is. Heerlijk.

Als mijn moeder weer weg is, is de keuken aan de beurt. En je wil niet weten hoeveel apparaten, glazen en nog meer zooi ik allemaal in de keukenkastjes heb staan. En worden ze gebruikt? Welnee! Daarna ga ik boven aan de slag. Hoe minder spullen, hoe minder rommel. en dat scheelt heel veel opruimen! Ik moet even het boek ‘Opgeruimd!‘ van Marie Kondo afstoffen, geloof ik.

Creatief bezig zijn

Tijdens mijn burn out hielp mijn creativiteit mij om te dealen met de burn out. En na mijn burn out merkte ik dat ik steeds creatiever werd. Zo zie je maar, als je hoofd vol zit is er geen ruimte om creatief te zijn. En nadat ik begon met bullet journaling kreeg ik nog meer ruimte in mijn hoofd. Mijn bullet journal zorgt er echt voor dat ik niks meer hoef te onthouden. Ik noteer het in mijn bullet journal en kan het loslaten. Ik heb geen lijstjes meer in mijn hoofd en pieker niet meer. En daarmee komt er zoveel ruimte in mijn hoofd. Ruimte om mijn creativiteit in mijn blog kwijt te kunnen, maar ook ruimte om met andere leuke creatieve projectjes bezig te zijn.

Het is zo heerlijk om dat stukje van mezelf weer terug te hebben. En mijn goede voornemen is om tijd vrij te maken om creatief bezig te zijn. Dat is namelijk ook mijn stukje ontspanning.

Boeken lezen

Maar ik wil ook weer boeken gaan lezen. Ik heb het afgelopen jaar misschien twee of drie boeken gelezen terwijl ik jaren geleden echt boeken verslond. Goed, toen was er nog geen Netflix. Maar dat wil niet zeggen dat ik nu geen boeken kan lezen. Tijdens mijn werk moet ik ook wat pauzes nemen, dus waarom niet een paar bladzijdes van een boek lezen?! Moet te doen zijn toch. Ik heb al heel lang een stapel boeken liggen die ik nog wil lezen. Te beginnen dus met ‘Opgeruimd!‘ haha. En in 2018 ga ik alle boeken die nu op mijn lijstje staan lezen! Het doel is om dit jaar minimaal zes boeken te lezen. Moet te doen zijn.

Meer tijd voor mezelf

De twee bovenstaande voornemens of doelen komen eigenlijk neer op meer tijd voor mezelf nemen. Ik ben nu eenmaal het type dat graag voor anderen zorgt. Maar daardoor vergeet ik mezelf vaak. Wij hebben thuis een heerlijk bad. Maar ik spring altijd onder de douche om snel te douchen. Waarom neem ik de tijd niet om iedere week met een haarmasker en gezichtsmasker lekker in een warm bad te gaan liggen? Ik kan dan ook het boek meenemen om verder te lezen. Of gewoon met mijn ogen dicht even niets. Het is zo lekker, maar toch neem ik daar dan niet de tijd voor.

En dat gaan we in 2018 anders doen. Het doel is om iedere week zo’n verwenmoment in te lassen. Of dat nu ’s avonds is als de kinderen liggen te slapen of midden op de dag als ze op school zitten. Ik ga dit wekelijkse momentje pakken!

Zakelijke doelen

Natuurlijk heb ik ook nog zakelijke doelen. Ik wil natuurlijk dat mijn blog groeit. Mijn blog is mijn bron van inkomsten en dus is het belangrijk dat ik leuke en interessante artikelen of blogs voor jullie schrijf. Al met al is Tante Truus Kan Alles een persoonlijke blog en dat zal ook altijd zo blijven. Maar er zullen meer samenwerkingen komen met bedrijven. En dat betekent niet dat mijn blog zijn persoonlijke kant verliest. Ik zal namelijk altijd eerlijk en vanuit mezelf blijven schrijven. Als iets niet goed is of tegenvalt zal ik dat zeker melden. Al zal ik vaak positief zijn omdat ik alleen samenwerkingen aan zal gaan met bedrijven die  producten of diensten bieden waar ik me in kan vinden en waar ik me goed bij voel.

Ik heb ook nog andere doelen op zakelijke vlak. Ik ben nu met een projectje bezig waar ik nu nog niet teveel over kan zeggen. Maar over een paar maanden gaan jullie daar zeker meer over horen.

Mijn goede voornemens voor 2018

Nou zoals je hebt kunnen lezen, heb ik aardig wat plannen voor het komende jaar. Maar gelukkig allemaal leuke en positieve dingen (op het sporten na dan). Het jaar is nog maar net begonnen en ik zit vol energie en heb er echt zin in om dit jaar te knallen. Dingen te doen waar ik blij van word, samen met mijn gezin maar ook alleen, nieuwe mensen ontmoeten, mezelf nog beter leren kennen en mezelf verder ontwikkelen. Er gewoon een mooi jaar van maken. En mocht er ergens een hobbel zijn, dan zien we dan wel weer hoe we daarmee om gaan. Maar voor nu zeg ik: “Kom maar op 2018, ik heb er zin in!”

Heb jij goede voornemens voor 2018? Of doe jij niet aan goede voornemens?

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.