fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s week 12

Mijn strijd tegen de kilo's


Jullie hebben in ‘Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s week 11′ kunnen lezen dat ik ondanks mijn verjaardag toch nog een beetje was afgevallen. Ik begin deze week dus met 73,1 kilo. En het gaat niet snel, maar ik ben wel tevreden. Ik val nog steeds iedere week af. Kleine beetjes. Maar hé, kom niet aan en dat is het belangrijkste! Lees gauw verder als je wilt weten hoe mijn strijd tegen de kilo’s week 12 is gegaan.

Druk druk druk

Dit was een druk weekje. Naast werkafspraken , had ik meerdere privéafspraken verdeeld over meerdere dagen. Heel fijn dat ik thuis kan werken en dus mijn afspraken in kan plannen wanneer het mij uitkomt, maar het is dus niet handig om al deze afspraken over meerdere dagen te verdelen. Ik vind het vaak al lastig om de extra beweging in te plannen en als ik dan ook allerlei afspraken heb, dan schiet het er helemaal bij in.

Eten en drinken

Eten en drinken gaat echt heel erg goed. We eten lekker gezond. Al merk ik wel dat ik nog weleens een eetmoment over wil slaan als ik dus druk ben. Hier moet ik wat beter op letten. En ik dronk thuis al geen suiker meer in mijn koffie en nu ook niet meer buiten de deur. Zelfs als de koffie wat aan de sterke kant is. En thuis loop ik niet meer steeds naar de snoepkast. Heel soms heb ik in het weekend zin in wat fouts en lekkers. Dan neem ik bijvoorbeeld een handje chips. En dan is het ook prima. En als ik zin heb in iets zoets pak ik een stukje pure chocola. Ik geniet er nu echt van. Dat is wel anders geweest, dan zat ik echt te eten om te eten. Vreten dus. Daar heb ik gelukkig geen last meer van.

Geen frisdrank maar thee

Ik ontdek, doordat ik nu minder koffie drink en daarnaast alleen nog water en thee drink, allerlei nieuwe theetjes. Zo heb ik heerlijke Original Chai van Pukka ontdekt; heerlijke thee met gember en kaneel. En lekkere rooibosthee van YogiTea. Allemaal te koop bij o.a. Holland&Barrett. Als je van thee houdt, moet je zeker eens deze biologische theeën proberen, aanrader! En door nieuwe merken en smaken uit te proberen wordt het ook niet saai om thee te drinken. Ik heb totaal geen behoefte meer aan frisdrank. En ja hoor, ik drink echt nog wel eens een glaasje cola. Maar eigenlijk alleen buiten de deur (of als ik misselijk ben ;-)).

Sporten

Tja, wil je het echt weten? Nul komma nul. Maar ik heb deze week wel in huis geklust. Ik heb mijn werkplek geschilderd. Het is nog niet helemaal af. Maar ben er twee ochtenden en een avond mee bezig geweest, dus ik heb echt wel beweging gehad. En ja, ook spierpijn. Helaas deze week niet gaan wandelen met m’n vriendin, want ik wilde bloed doneren. Uiteindelijk ook geen bloed wezen doneren omdat ik wat snotterig was en dan mag het niet. Ik heb inmiddels alweer een nieuwe oproep gekregen dus binnenkort meer hierover.

Weegmoment

En dan vliegt zo’n drukke week weer voorbij en is het alweer tijd om te wegen. Voordat ik op de weegschaal ging staan had ik al zo’n vermoeden dat het niet veel zou zijn. Maar goed, ik ben al vaker positief verrast. Dus daar komt ie….*tromgeroffel*……73 kilo. Helaas niet onder de 73 en echt maar minimaal afgevallen. Maar zo lang ik niet aankom, blijf ik positief. Volgende week weer nieuwe ronde en dus nieuwe kansen!

Drink jij ook veel thee? Welke thee vind jij lekker?

Mijn strijd tegen de kilo's week 12

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!