fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s week 13

Mijn strijd tegen de kilo's

Vorige week hebben jullie kunnen lezen dat ik precies 73 kilo woog en dat ik er toch echt wel naar uitkijk om onder die 73 kilo te komen. Ik gaf aan dat ik het lastig vind om te bewegen als ik het druk met mijn werk heb. Ik kan dan doorgaan en doorgaan en vergeet dan te eten en te bewegen. In ‘Mijn strijd tegen de kilo’s week 13’ neem ik je weer mee. Ik vertel je hoe het met het eten en drinken zit en of ik strenger voor mezelf ben geweest en niet alleen maar heb zitten werken.

Goede planning

Ook deze week had ik het lekker druk. Een paar leuke opdrachten en ook een paar leuke privé afspraken. Maar ik ben strenger voor mezelf geweest. Ik heb een goede planning gemaakt en hierin ook het bewegen verwerkt. Maar ook mijn pauzes daarin meegenomen. En die pauzes zijn dan ook gelijk mijn eetmomenten. En het ging goed! Heb ik gelijk weer iets waarvoor ik mijn bulletjournal goed kan gebruiken.

Eten en Drinken

Ik heb goed gegeten en zo’n 5 eetmomenten aangehouden. Op woensdag ging ik met mijn nicht lunchen in Delft. We gingen naar Kekdelft en dat is echt een aanrader. Ik at daar een supergezonde en heerlijke salade. En het was echt moeilijk kiezen, want alles op de kaart zag er zo lekker uit. Behalve de gerechten met geitenkaas, dat is iets wat ik echt niet lekker vind. Ze hebben daar ook heerlijke sapjes. En alles wordt vers gemaakt. Ben je een keer in Delft, dan moet je daar echt een ontbijten of lunchen. Op vrijdag had ik met een vriendin een eetdate. Zeg maar, vreetdate want we gingen sushi eten. Ja, all you van eat. En ja, dat neem ik heel letterlijk. Ik heb mezelf volgevreten en in de auto had ik wel een beetje spijt. Het voelde of ik 5 kilo was aangekomen.

Pas mijn oude broeken weer

Nou ja oud. Begin dit jaar nieuwe broeken gekocht die ik prima paste. Maar ik kom er al een paar maanden niet meer in. Voordat mijn burn out tot uiting kwam was ik heel veel afgevallen en moest ik dus nieuwe broeken hebben. Maar toen het steeds beter ging, kwam ik ook steeds meer aan. Maar nu pas ik al die broeken weer! Deze week ga ik mijn kast opruimen en winterklaar maken. En was bang dat ik heel veel weg moest doen, maar ik geloof dat ik toch nog heel veel kan houden (yes!). Dus ondanks dat ik niet veel kilo’s afval, niet snel in ieder geval, verlies ik dus wel centimeters. Moet dat toch eens op gaan meten en bij gaan houden.

Mijn strijd tegen de kilo's week 13
Deze foto maakte ik tijdens de wandeling met de hond. Prachtig die winterse ochtenden!

Beweging

Ik heb dus wel voldoende beweging gehad. Nee niet gesport, maar wel een kilometer of 10 gewandeld met een vriendinnetje. En ik heb ook een flink stuk met de hond gewandeld. Geen 10 kilometer maar ik denk toch zeker wel een kilometer of 6. One hond Indy heeft de rest van de dag liggen slapen, dus ja een flinke wandeling. En wat ik tegenwoordig doe, lach me niet uit, is squats als ik de wasmachine leeghaal. Haha oke, lach maar. Doe ik ook. Dus stiekem toch nog gesport. Ik ga mezelf niet meer dwingen om te sporten, want ik merk dat ik daar heel ongelukkig van wordt. iedere dag beweeg ik voldoende en doe ik af en toe een oefening tussendoor. Ik vind het goed zo.

Tijd maken voor ontspanning

Het viel me op dat ik ook weinig tijd nam voor ontspanning. En omdat dit ook heel belangrijk is, heb ik hier echt tijd voor gemaakt. Ik heb heerlijk met een maskertje op in bad gelegen, ben begonnen aan een nieuwe Netflixserie, tussendoor een beetje haken of iets anders creatiefs en ik heb de week afgesloten met een klankschaalmeditatie. Nou geloof me, ik wa zondag helemaal zen en weer fris en fruitig om de nieuwe week te beginnen.

Weegmoment

Maar eerst moest er nog gewogen worden. Dus daar komt ie….*tromgeroffel*……72,7 kilo. Mooi! Dus ondanks alle sushi en gefrituurde garnalen, toch afgevallen. Ik kan hier wel aan wennen hoor! Op naar de 70 kilo. Ik ben er bijna….

Mijn strijd tegen de kilo's week 13

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!