fbpx

Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s week 14

Mijn strijd tegen de kilo's

Vorige week eindigde ik met 72,7 kilo. Dat was wel een mijlpaal voor mij. En doordat ik dichter bij de 70 kilo zit, weer een extra motivatie om vol te houden en onder die 70 uit te komen. Maar ik realiseer me ook al te goed dat het december is, de maand van snoepen en veel eten. Dus die 70 zal ik dit jaar niet meer aantikken. Is ook helemaal niet erg. In 2018 ga ik mijn streefgewicht halen! Maar eerst maar eens zien hoe mijn strijd tegen de kilo’s week 14 is gegaan.

Sporten

Het was weer een drukke en gezellige week. Voor een opdracht zat ik op dinsdag in Amsterdam. Hierdoor heb ik niet kunnen wandelen met m’n vriendin. Helaas ook geen andere dag kunnen gaan.  Ik merk toch dat als ik mijn wekelijkse wandeling oversla, ik het lastig vind om de rest van de week goed te bewegen. Ik heb besloten dat ik dit jaar niet meer moeilijk ga doen over het bewegen. Mijn moeder en haar vriend zijn nu in Nederland, we hebben Sinterklaasavond, kerst en oud & nieuw en natuurlijk de kerstvakantie. Dan is het alleen maar lastiger om te sporten (lees: om me ertoe te zetten). Dus in januari, ga ik streng zijn en moet ik echt gaan sporten. Maar voor nu laat ik het dus even los.

Eten en drinken

Het eten en drinken gaat goed. Ik ben bewust van wat ik in mijn mond stop. En als ik me eens laat gaan, dan eet en drink ik de dagen erna nog bewuster. Het online boodschappen bestellen bij Jumbo helpt hier ook echt bij. Wat ik wel gemerkt heb, is dat mijn lijf zo gewend is om iedere ochtend twee glazen water binnen te krijgen, dat als ik dit in de haast oversla ik er de hele dag last van heb. Droge mond en dorst. Ook als ik daarna toch veel water drink. Mijn lichaam heeft dus echt het vocht nodig en kan niet meer zonder.

Ontspanning

Deze week heb ik ook weer voor voldoende ontspanning gezorgd. Lekker in bad geweest met een maskertje op. In bed een beetje Netflix kijken en gewoon even niks. Ik merk dat ik hierdoor echt weer even oplaad en er weer tegenaan kan. Ik wil namelijk niet weer een burn out. Al zie ik dat niet zo snel gebeuren, ben veel te blij met wat ik nu doe. Maar goed, voorkomen is beter dan genezen.

Centimeters verdwijnen

Vorige week vertelde ik al dat ik mijn oude broeken weer pas. Maar nu merk ik dat al mijn kleiding beter zit. Mijn buik is echt een stuk platter, mijn armen zijn minder dik en ook mijn benen worden steeds slanker. Het is zo fijn om weer in de spiegel te kijken en een beetje mijn oude ik weer terug te zien. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar ben al heel tevreden met waar ik nu ben. En al gebeurt er niet veel met mijn gewicht, ik word dus wel dunner en dat ik echt heel fijn.

Weegmoment

Tja en dan zijn we alweer bij het weegmoment. Vorige week woog ik dus 72,7. En omdat ik dus niet echt veel beweging heb gehad, denk ik dat het weinig zal verschillen. Zo lang er niets bij komt, is het goed. Dus daar komt ie…..*tromgeroffel*……72,6 kilo. Mijn vermoeden klopte. Maar hé, nog steeds niks aangekomen, dus mij hoor je niet klagen.

Volgende week ga ik weer wandelen en moeten de laatste Sint inkopen huis worden gehaald. Dus ik zal wat meer lopen. Ben benieuwd…

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!