Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s week 16

Mijn strijd tegen de kilo's week 16

Vorige week vertelde ik jullie dat ik wat minder streng zou zijn deze maand en dat ik vanaf januari echt strenger moet zijn. Ik had het beter niet kunnen zeggen, want met Sinterklaas ging het helemaal mis. Teveel gesnoept, ook in de aanloop er naartoe. En omdat ik mijn ogen heb laten doen, heb ik amper bewogen. Ik vermoed dan ook dat ik deze week niet afval. Ik zal eerder wat aankomen. Dat zal het eerder zijn, ja. Dit is mijn strijd tegen de kilo’s week 16.

Snoep, snoepen en nog eens snoepen

Ja, het ging echt mis. Van banketstaaf tot chocoladeletters en van schuimpjes tot chocoladekruidnootjes. Ik heb echt alles naar binnen gepropt. Goed, nu heb ik natuurlijk nog een paar dagen tot het Kerst is en dan kan ik rustig aan doen. Maar of me dat lukt? Thuis eet ik gezond en let ik op wat ik eet. Maar nu mijn moeder er is gaan we veel de deur uit en eten we veel dingen die ze op Mauritius niet hebben. Dat zijn gezonde dingen, maar ook aardig wat ongezonde dingen. En ja, ik doe natuurlijk gezellig mee. Maar ik let er dan ook op dat ik de rest van de dag gezonde keuzes maak. En hoe gezellig het ook is, een wijntje drink ik alleen in het weekend. Maar Kerst valt niet in het weekend, dus dat wordt dan de uitzondering.

Geen beweging deze week

Ik ben al weken niet naar yoga geweest. Alex had steeds late diensten en nu ben ik aan mijn ogen geholpen. Na een ooglidcorrectie mag je niet bukken, tillen en kracht zetten. Dus ik durf na een paar dagen nog niet echt naar yoga. Ook het wandelen heb ik ook maar gelaten voor wat het is. En het huishouden heb ik voor een groot deel aan Alex overgelaten. Ik heb wel wat opgeruimd, maar stofzuigen, dweilen meer van dat soort klusjes mocht Alex deze week doen. Ik heb dus niet echt veel bewogen. En dat liet mijn Fitbit mij ook continu weten. Oeps! Maar hé, het is voor een goed doel.

Doelen voor 2018

Ik ben druk bezig met het nadenken over mijn doelen voor het komende jaar. Eén van die doelen is natuurlijk dat ik nog steeds af moet vallen. Ik wil op de 65 uitkomen en het liefst voor de zomer. Minder is altijd goed, maar ik ga voor de 65 kilo. Daarna zie ik wel verder. Om dat te bereiken moet ik gewoon echt aan de bak. En dus ben ik aan het nadenken over een trainingsschema. Een schema wat ik thuis of buiten en alleen kan doen. Wat ik kan doen als de meiden op school zijn. Maar omdat dit dan wel ten koste van mijn werktijd gaat, mag het niet teveel tijd kosten.

Sporten in 2018

In de avond sporten werkt echt niet voor mij. In de ochtend kan ik me ertoe zetten, maar in de avond heb ik gewoon echt geen zin om te sporten. Dus of eerder op staan en in de vroege uurtjes sporten (whahahah yeah right) of zodra de meiden naar school gaan. En hoeveel keer per week wil ik dit doen en hoe lang per sessie. Zeven dagen gaat hem niet worden. Eerst rustig opbouwen, want als ik meteen zeven dagen moet sporten dan hou ik het niet lang vol.

Voeding in 2018

Met de voeding gaat het redelijk goed. Ja ja, ik weet het. Sinterklaas, Kerst en oud&nieuw uitgezonderd. Maar ook dat kan beter. Ik ga aankomend jaar met een weekmenu werken. Niet alleen voor het avondeten, maar ook voor mijn ontbijt, lunch en tussendoortjes. Zo krijg ik zelf ook een beter beeld van wat ik eet en hoeveel. En daardoor leer ik waar ik wat minder van moet eten en waarvan juist meer. Dus eigenlijk een soort eetdagboek. Niet omdat ik calorieën ga tellen. Maar puur om te zien wat ik eet en of het allemaal wel gezonde en bewuste keuzes zijn. En daar kan ik mooi mijn bulletjournal voor gebruiken!

Weegmoment

Maar goed, het is nog 2018. Nee het is nog december en ik zal toch op die weegschaal moeten gaan staan. Dus daar komt ie weer…..*tromgeroffel*……72,8 kilo. Ik was er al bang voor. Ik ben iets aangekomen. Vorige week eindigde ik met 72,2 kilo. Het is niet heel schokkend maar toch wel ruim een pond erbij. Zou dit het gele beeld van zijn? Ik hoop het niet, want dan kan ik in januari weer helemaal opnieuw beginnen.

Vinden jullie het ook zo moeilijk om in december van de lekkernijen af te blijven?

 

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!