fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s • week 5

Mijn strijd tegen de kilo's

Jullie hebben vorige week kunnen lezen dat ik niet was aangekomen. Maar ik was ook niet echt afgevallen. Ik woog 75,4 kilo. Nog lang niet waar ik wil zijn. En dus moest ik weer aan de bak. Weer goed op mijn voeding letten en weer meer bewegen. Dat was het doel. Maar is dat ook gelukt? In ‘Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s • week 5′ vertel ik je precies hoe mijn week is gegaan en of ik ben aangekomen of afgevallen.

Niet fit

Helaas gooide de verkoudheid en rugpijn toch roet in het eten. Ik merkte dat ik minder energie had en snel vermoeid was. Ook was ik wat kortademig nog. Dus ik heb niet heel veel kunnen bewegen (lees: sporten). Maar ik heb wel in huis kunnen rommelen. Ik ben druk bezig met de zolder opruimen zodat ik eindelijk met de zoldertrap kan beginnen. Dat tapijt ziet er niet uit en moet er dus af. De trap ga ik dus helemaal opknappen en dan neem ik gelijk de muren even mee. En zo werk ik naar beneden toe. Maar dan moet echt eerst de zolder leeg. Het is daar zo’n rommeltje dat het moeilijk schoonmaken is en dus best stoffig (oeps!). Het einde is in zicht!

Weinig beweging

En natuurlijk moest de rest van het huis ook weer opgeruimd en gepoetst worden. Tja, het leven van een moeder gaat niet over rozen en dus is het iedere week weer hetzelfde liedje ;-). Vooral de badkamer is altijd zo’n leuke klus (bleghh). Ook lag er weer een fijne berg strijk en die is ook weggewerkt. Helaas ligt er nu alweer een nieuwe berg. Het lukt me toch niet om dat bij te houden. Ik moet echt strenger voor mezelf zijn! Ik heb ook veel met de hond gewandeld en dus aardig wat stappen gezet. Niet iedere dag de 10.000 stappen gehaald, maar ik zat er tegenaan.

Gezond eten gaat goed

Wat betreft het eten, dat ging goed. Ik heb weer eens online mijn boodschappen besteld. Gewoon omdat het tijd scheelt en ik merk dat ik dan minder geneigd ben om dingen te kopen die eigenlijk niet goed zijn. Dus die houden we erin! En wat trouwens echt een positieve bijkomstigheid is, is dat de kinderen door de weeks ook niet meer snoepen. Ze vragen er niet eens om. En in het weekend krijgen ze wel wat chips of snoep, maar dat is dan ook prima. Positief dus! Oké, op zondag kwam een nichtje spelen en toen hebben we ’s avonds bij de Mac gegeten. Maar wel tegen de meiden gezegd dat het nu wel weer heel lang duurt voordat we dat weer gaan doen. En Jenna zei meteen dat ze wel weet waarom: “Omdat het niet gezond is”. Dus die basis is gelegd 😉

Prioriteiten en mijn strijd tegen de kilo’s

Al met al was het dus een redelijke week. Het eten ging goed. Ik heb niet gesport maar wel veel gelopen en ben in huis heel actief geweest. Maandag ga ik echt weer knallen! Ik moet nu echt van mijn luie kont afkomen en actiever worden. Ik heb niet voor niks de Wii Fit afgestoft! En ik moet echt prioriteiten gaan stellen. Ik moet even een goede balans vinden in het bloggen en bewegen. Ik zit soms dagenlang achter mijn laptop. Niet handig! Die 10 kilo raak ik zo écht nooit kwijt. Natuurlijk helpt het gezonder eten en alleen nog een beetje snoepen in het weekend, maar ik moet echt actief gaan bewegen. Dus maandag gaan we ervoor!

Weegmoment

Maar jullie willen natuurlijk weten hoe het met mijn gewicht zit. Maandag was het zover. Het weegschaalmoment. Ik wist dat er niet veel veranderd was. Misschien toch weer aangekomen? Nou daar komt ie *tromgeroffel*…..75,4 kilo. Niet afgevallen, maar ook niet aangekomen. En dat is positief. Ja, ik blijf positief. Vanaf maandag echt weer knallen en hopelijk vliegen die kilo’s er nu af!

Heb jij nog een goede tip voor mij?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!