fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s • week 7

Mijn strijd tegen de kilo's

Vorige week was op zich een goede week. Gezond eten en drinken en genoeg water drinken gingen goed. Ik ben zelfs op stap geweest en had één gin-tonic op. Alleen dat bewegen dat ging nog niet helemaal goed. Maar ondanks dat was ik toch afgevallen. Ik begon week 7 met 74,8 kilo. Dit betekent dat ik nu 1,5 kilo afgevallen ben. Niet heel veel. Maar alle kleine beetjes helpen! Vandaag vertel ik je hoe mijn strijd tegen de kilo’s • week 7.

Meer beweging

Ja jongens, het is gelukt! Naast het zwoegen in het huishouden en wandelen met de hond, heb ik deze week twee keer een half uur op mijn hometrainer gefietst. En in de tussentijd keek ik een serie op Netflix. Tja je moet het onaangename natuurlijk wel met het aangename combineren 😉 Ik heb ook twee keer wat oefeningen op de Wii gedaan met Wii Fit. Dus dat bewegen dat is goed gegaan! Ik ben trots op mezelf. Ik had niet altijd zin, maar moest van mezelf en als je dan eenmaal bezig bent dan ben je alleen maar blij dat je het gedaan hebt.

Eten en drinken

Ook dit gaat nog steeds goed. Van maandag tot vrijdag geen zoetigheid, geen chips, geen zoutje, geen stukje kaas in de avond, maar veel water drinken, veel groenten en fruit eten. En in het weekend eet ik iets slechts. En weet je wat het gekke is, in het weekend heb ik die behoefte niet eens meer. Mijn lichaam is gewend aan gezond eten. Vorige week aten we voor het stappen een vette kapsalon en ik vond het gewoon niet lekker. Na een paar hapjes was ik er klaar mee. En dat terwijl ik voorheen zo’n hele bak leeg at. Dus én ik eet minder én ik haal geen voldoening meer uit ongezonde dingen. Oh ja, en ik drink zelfs mijn koffie zwart. Zonder suiker!! Echt bizar. Ik drink in de ochtend nog wel een lekker kopje cappuccino hoor, maar ook die drink ik zonder suiker.

Rust pakken

Naast het gezond eten en drinken en bewegen is er nog iets heel belangrijk. En dat is genoeg slapen. Deze week ben ik een paar dagen te laat naar bed gegaan. En dan word je de volgende dag afgestraft; je bent moe en hebt geen zin. Ik heb me er ondanks dat wel toe kunnen zetten om meer te bewegen. Maar het was niet altijd met goede zin. En dus moet ik er volgende week op letten dat ik echt op tijd naar bed ga en dan natuurlijk ook ga slapen en niet binge watchen op Netflix. Dus volgende week op tijd naar bed en fris en fruitig op zodat ik vol energie ben en zin heb om te sporten (hahaha).

Weegmoment

En dan is het weer zondag en dus tijd om de weegschaal er weer bij te pakken. Ik merk dat mijn kleding minder strak zit. Dus er moet wel iets vanaf zijn, toch? Nou daar komt ie *tromgeroffel*…..73,9 kilo!! BAM! Dat is bijna een hele kilo. Dat betekent dat ik nu 2,3 kilo ben afgevallen. En dat geeft zo’n goed gevoel! Hier kan ik wel aan wennen.

Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s • week 7

Dit was toch wel de beste week tot nu toe. En zo zie je maar hoe belangrijk bewegen is. Natuurlijk viel ik ook wat af door alleen gezonder te eten en veel water te drinken, maar door wat extra te bewegen ging het net wat sneller. En nogmaals, ik hoef niet binnen een maand 10 kilo af te vallen. Absoluut niet. Maar als ik iedere week zo rond de 1 kilo af zou vallen dan ben ik heel tevreden. Hopelijk hou ik dit vast en kan ik jullie volgend week weer zo’n positieve blog laten lezen. Maar hé, de tijd van kruidnootjes komt eraan he. Dat zal moeilijk worden. Of lust ik die ook niet meer?

Snoep jij veel? En wat is dan jouw zondevoer?

Deel op:

2 gedachten over “Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s • week 7”

  1. Hoi. Wij nemen al geruime tijd ’s ochtends een glaasje zelf vers geraspt gembersap samen met wat citroen en lauw water voordat we gaan ontbijten. Dit heeft een zuiverende werking op het lichaam en versneld het metabolisme, bovendien bevat het veel vitamine C en anti oxidanten.

    1. Hoi Ruurd,
      Wat goed zeg! Mijn ochtenden verlopen vaak wat chaotisch haha dus dat gaat mij niet lukken, maar ik drink wel (bijna) iedere dag een kop gemberthee. Met verse gember uiteraard en ik merk ook dat dit veel voor mij doet. Maar bedankt voor de tip, ik hou hem in gedachten voor als mijn ochtenden minder chaotisch zijn 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!