fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s week 9

Mijn strijd tegen de kilo's

Jongens wat gaat de tijd toch snel. Voor je het weet is de week alweer voorbij en zitten we alweer in week 9. En deze week is het herfstvakantie. En ik weet van mezelf dat ik dat heel moeilijk vind. Dan is de regelmaat weg; je staat later op, je eet op andere tijden en je bent veel de hort op naast dat je gewoon je huishouden ook nog bij moet houden en je wil je kinderen alle aandacht geven die ze verdienen. Ach, gelukkig is het één weekje, dus de schade valt hopelijk mee. Vorige week eindigde ik de week met 73,6 kilo. Lees gauw verder als je wilt weten hoe mijn strijd tegen de kilo’s week 9 is gegaan.

Herfstvakantie

De vakantie begon al gelijk met een logeetje en wijntjes en snacks met een moeder van school. Heel gezellig, maar als de vakantie zo begint dan belooft het weinig goeds wat betreft voeding. Ach moet kunnen toch. Zo lang ik me er bewust van blijf wat ik in mijn mond prop, moet het goed komen. Begin van de week moest ik nog wat dingen voor mijn blog in orde maken en de kinderen gingen één dag naar de BSO dus dan kon ik een hoop goed maken.

Wijn, Pizza en Maccie

What was I thinking!? Deze week hebben we patat met frikandellen gegeten, maar ook pizza, Maccie en nog meer slechte dingen (#loedermoeder). Ik ging met mijn schoonmoeder naar Was Getekend, Annie MG Schmidt en daar dronken we natuurlijk ook een wijntje. En op zondag deden we een rondje kermis en aten we een suikerspin. Oké, ik kocht er geen voor mezelf maar heb met de kinderen meegegeten. Daarnaast kreeg ik van het UWV akkoord om voor mezelf te gaan beginnen met behoud van een stukje ww-uitkering en dus trokken we een fles bubbels open (ja, die ging leeg). Ik heb al met al 4x in de keuken gestaan deze week, dus heel gezond was het niet. Maar we hebben wel een superleuke herfstvakantie gehad met zijn viertjes en de logees. En dat is dan voor mij belangrijker. Volgende week ben ik weer streng en komt het goed.

Stralend voor de spiegel

Ik was deze week ook in het lezen in het boek “Stralend voor de spiegel” en ik heb echt heel veel aan de tips. Ik weet zeker dat jij er ook veel aan hebt. In het boek haal ik veel bevestiging dat ik al heel goed bezig ben en nieuwe tips die ik inmiddels ook toepas. Daarnaast worden ook etiketten van voedingsmiddelen uitgelegd en daar heb ik écht heel veel aan!

Beweging is een must

Ik heb wel gezorgd dat ik bleef bewegen. Dus ja ik at slechte dingen, maar ging met de hond wandelen, deed het huishouden zoals gewoonlijk, liep met de meiden naar de speeltuin of het winkelcentrum. We zijn zelfs met het openbaar vervoer naar het centrum geweest (mensen die mij kennen weten dat ik het ov heel vies vind en zo min mogelijk met ov reis). Dus lopen is goed gegaan. Ik ben zelfs een paar keer ruim over de 10.000 stappen gegaan. Ik moet ook zeggen dat mijn lichaam behoefte heeft aan die beweging. Nu nog echt gaan sporten. Ja, ik ben mezelf nog steeds moed aan het inpraten.

Weegmoment

En zo’n weekje vakantie vliegt dan altijd voorbij. Het is dan alweer tijd om op de weegschaal te gaan staan. Dus daar komt ie…*tromgeroffel*…73,7 kilo! Ik ben maar een onsje bijgekomen. Niet slecht! Maar goed, dat betekent niet dat ik gewoon onbeperkt ranzigheid kan eten als ik maar blijf bewegen. Nee, na de vakantie gaan we weer netjes en gezond eten (ja écht!). Maar voor nu ben ik dik tevreden dat de schade dus meevalt. En ja, ik realiseer me dat het zo wel langer duurt voordat ik mijn doelen behaal. Maar ik val liever op deze manier af dan 10 kilo in één maand die er dan na twee maanden weer aanzitten.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!