fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn terugblik op 2020 | Een bizar jaar met ups and downs

Mijn terugblik op 2020

Het is alweer december en dat is voor mij altijd het moment op terug te blikken op het afgelopen jaar. Even stilstaan bij afgelopen jaar en vooral dankbaar zijn voor al het moois. Vandaag deel ik met jou mijn terugblik op 2020. Een bizar jaar dat goed begon, maar na drie maanden totaal veranderde. Ons leven zag er ineens heel anders uit. Maar 2020 heeft ook goede dingen gebracht. Ik werd namelijk gedwongen om kritisch naar mijn bedrijf te kijken en veranderingen in te voeren.

Mijn doelen en goede voornemens voor 2020

Zoals je weet heb ik het liever over doelen dan goede voornemens. Want bij goede voornemens voelt het altijd een beetje vrijblijvend. Hoeveel mensen hebben niet goede voornemens en starten op 1 januari vol goed moed en na een week komt er alweer niks van. Ik heb het daarom liever over doelen. Iets waar ik naartoe werk en uiteindelijk waar maak. Het hoeft dus niet meteen op 1 januari, maar het is wel iets waar ik dat komende jaar mee aan de slag ga. Ik zal kort delen of ik mijn doelen wel of niet heb behaald en hoe ik er op terugkijk.

Stoppen met roken

Hier ben ik toch wel heel blij mee. Ik ben inmiddels ruim een half jaar gestopt met roken en dat alles zonder moeite. Ik mis het ook totaal niet. Als ik nu weer ga roken, weet ik het ook niet meer. Ik heb dit wel zeker aan corona te danken. Het is niet zo dat ik bang was dat ik het kreeg, maar het zou nooit goed zijn als ik rookte. Ik bedoel, corona slaat bij de meeste mensen op hun longen en als er iets niet gezond is bij mij zijn het mijn longen wel.

Het plan om in 2020 te stoppen was er al, want ik wilde gezonder zijn en oud worden. En corona was net dat laatste duwtje in de rug wat ik nodig had. Enige nadeel is dat ik behoorlijk wat kilo’s ben aangekomen, maar dat is dan weer iets waar ik in 2021 aan kan gaan werken 😉

Gezonder leven

Het gezonder leven ging heel goed totdat er een lockdown kwam. Toen zaten we stil in huis en werd er alleen maar gegeten (en ja ook gedronken). De kilo’s kwamen erbij en toen ik stopte met roken kwamen er nog meer kilo’s bij. Niet heel gezond. Je mag best wat voller zijn, maar ik zit nu gewoon op een ongezond gewicht. De laatste maanden van het jaar ben ik wel weer gezonder bezig geweest door beter op mijn voeding te letten, te sporten, wandelen en op tijd naar bed te gaan, maar het kan altijd beter. Hier ga ik in 2021 zeker mee aan de slag!

Minder Netflix en meer boeken lezen

Ik ben iets minder Netflix gaan kijken. Iets. Maar dat komt echt omdat er maar leuke en goede series op blijven komen. Aan de andere kant ben ik wel meer boeken gaan lezen. Niet zoveel als ik wilde, maar zeker 15 boeken meer dan vorig jaar. Het doel voor komend jaar is om iedere maand 2 boeken te lezen. Dus volgend jaar december zou ik 24 boeken moeten lezen. Ik heb een behoorlijke stapel boeken liggen dus daar ligt het niet aan. Nu nog de tijd nemen om ze te openen en te lezen. Het gekke is altijd dat als ik eenmaal begin met lezen, ik niet snap waarom ik zo weinig lees. Maar ik ben al zeker blij met de boeken die ik wel gelezen heb. Van fijne romans tot boeken die me helpen met mijn persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Heel fijn!

Zakelijke doelen

Ik heb niet al mijn zakelijke doelen behaald. Mede door corona en mede doordat ik toch een andere kant op wilde. Maar ik heb ook heel veel doelen wel behaald. De 20.000 unieke bezoekers op mijn website heb ik niet gehaald. IK ben wel van 10K naar 15K gegaan en dat is ook zeker wel iets om trots op te zijn Ik had de 20K best kunnen halen, maar het bloggen is niet meer het belangrijkste. Het is zeker nog een belangrijk onderdeel van mijn bedrijf en ik zal het ook blijven doen. Via mijn blog kan ik namelijk mijn kennis delen met jou en jij kan dit op een eigen gekozen moment tot je nemen. En dat allemaal voor niks. Gratis content zal ik dan ook zeker blijven maken en daarom ben ik ook een podcast gestart.

Podcast en shop

In mijn podcast deel ik gratis waardevolle content. Die podcast zat niet zo specifiek in mijn planning voor afgelopen jaar, maar ik wilde wel op een andere manier content gaan delen en zo mijn bedrijf uitbreiden. Ik ben nog maar net gestart met mijn podcast, maar ik krijg al zoveel positieve feedback terug! Enige negatieve wat ik terugkreeg is dat ik veel “ehh’ zeg, maar daar kan ik niks aan doen. Zo praat ik nou eenmaal ook in het dagelijks leven. En ik heb geprobeerd erop te letten, maar dan ben ik vooral daarop gefocust in plaats van het onderwerp waarover ik het dan heb.

Naast de podcast ben ik heel blij met mijn andere kindje; mijn Feel Good Shop. Ik heb altijd al een winkeltje willen hebben en die heb ik nu. Klein en fijn, met mooie feel good items. Ondanks zo’n gek jaar een groot deel geen inkomsten binnenkrijgen, ben ik enorm trots op wat ik dit jaar heb bereikt. Niet alleen bedrijfsmatig, maar ook hoe ik zakelijk gegroeid ben.

Samenwerken met onderneemsters

Een ander kindje waar ik heel trots op ben is de Master Mind die ik samen met Irene van FotoMano heb opgezet. Vijf vrouwelijke onderneemsters die elkaar niet kennen die samenwerken. Allemaal in een andere branch en soms ook met een andere kijk op de dingen, maar allemaal met een positieve en dankbare instelling. Zo mooi om te zien hoeveel respect we voor elkaar hebben, elkaar helpen, versterken en voorzien van positieve feedback. We kunnen klagen en delen successen. Het plan was om dit voor een half jaar te gaan doen, maar we hebben nu al besloten om er heel 2021 mee door te gaan. Zo gaaf!

Meer qualitytijd

Hier heb ik zelf niet veel voor hoeven doen, daar zorgde corona ook wel voor. Oke, Alex zijn werk ging de gehele periode gewoon door, maar ik heb nog nooit zoveel tijd met de meiden doorgebracht. En dat was leuk, maar met momenten ook pittig. Vooral het thuisonderwijs en een beginnende puber is niet echt een goede combi. Daarnaast lag mijn werk stil en dat zorgde er met momenten voor dat ik ook niet altijd mijn vrolijke zelf was. Gelukkig wist ik me te herpakken en hebben we uiteindelijk een heerlijke tijd samen gehad. Het was zelfs een traantje wegpinken toen ze weer naar school moesten.

Omdat we toch meer thuis zitten, zijn we nog meer spelletjes gaan doen. Sinterklaas speelde daar goed op in door nog meer spelletjes te geven zodat we nog meer af kunnen wisselen. Maar we knutselen ook veel en tekenen en schilderen er op los. En af en toe gaan we ook een dagje weg. Veel minder dan voor corona, maar we genieten er wel nog meer van.

Mijn terugblik op 2020

Ja, het was een raar jaar. En ja, het was niet altijd makkelijk. En toch kijk ik niet met een naar gevoel terug. Ik weet zeker dat dit komt doordat ik me focus op de goede dingen en de dingen die wel kunnen en wel goed gaan. Ik ben zo dankbaar dat we allemaal gezond zijn en nog steeds leuke dingen met elkaar kunnen doen. Daar zal ik me ook op 2021 op blijven focussen en dan weet ik zeker dat ook 2021 een goed jaar zal worden…

Hoe was 2020 voor jou?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!