fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een kijkje in mijn zomervakantie

mijn zomervakantie

Vandaag is de zomervakantie helaas alweer voorbij. Wat is het weer snel gegaan! Als je mij op Instagram volgt heb je misschien wat voorbij zien komen in mijn stories. Maar ik heb ook veel niet gedeeld omdat ik helemaal niet met werk of social media bezig was. En omdat ik tijdens de zomervakantie geen weekoverzichten heb gedeeld geef ik je vandaag in ‘een kijkje in mijn zomervakantie’ hoe onze vakantie er een beetje uitzag. Ik kan je zeggen dat het een hele rustige vakantie was…

Hoe zomer, hoe slomer

Eigenlijk verwoord deze titel prima hoe onze zomervakantie eruitzag. We hebben namelijk heel rustig aan gedaan. We hebben veel tijd thuis doorgebracht. Met elkaar. Toen het mooi weer was in de tuin en toen het weer minder was binnen. We deden spelletjes, keken films, knutselden en tekenden en er werd veel gespeeld. Oh ja, we deden ook vaak make-uppen. Dat heb je nou eenmaal met twee meiden. Maar niks moest en alles (nou ja, bijna alles) mocht.

mijn zomervakantie hoe zomer hoe slomer
Lekker lui een dutje gedaan in de tuin

Ken je klassiekers

Omdat het weer niet altijd meezat hebben we ook veel films gekeken. En ik kan je zeggen dat ik het superleuk vond om samen met de meiden ‘Grease’ te kijken. Ik was benieuwd wat ze ervan zouden vinden, want we leven toch in een heel andere tijd. Maar ze vonden de film geweldig en de dag nadat we Grease gekeken hadden, wilden ze hem weer zien. En ze zingen nu net als ik alle liedjes keihard mee. We keken nog meer oude films, zoals Dumb and Dumber en Karate Kid. Films die ik als kind heel leuk vond. En de meiden vinden deze films dus ook leuk. Ik kan niet wachten tot ze wat groter zijn en we samen horrorfilms kunnen kijken!

Een kijkje in mijn zomervakantie
Helaas regende het ook veel, maar ook binnen was het prima vol te houden en genoeg te doen!

Leuke uitstapjes

Natuurlijk werden er ook leuke uitstapjes gemaakt. We zijn een paar keer naar het zwembad geweest en uiteraard gingen we ook een paar keer naar Drievliet. Ook zijn we naar een aantal musea geweest, zoals het Mauritshuis en het Spoowegmuseum. We zijn naar de bioscoop geweest, hebben geshopt en lekker buiten de deur gegeten. En we hebben vooral heel erg genoten met en van elkaar. De tijd vloog echt voorbij!

Een kijkje in mijn zomervakantie
Een hoogtepunt van deze vakantie was voor de meiden dat ze met de Bellinga’s familieloggers op de foto mochten

Gezelligheid met vrienden en familie

Ondanks dat het weer niet echt heel geweldig was hebben we toch genoten van de gezelligheid van barbecuen met familie en vrienden en borrelavondjes thuis. We gingen vrienden opzoeken bij Center Parcs (Eemhof) en hebben een hele dag gezwommen. En ik geloof dat we binnenkort ook een paar dagen die kant op moeten, want de meiden vonden het zo leuk. En Alex en ik eigenlijk ook wel. Ook hebben we ook nog wat verjaardagen gevierd. En waren we tegen het eind van de vakantie bezig met de voorbereidingen voor Marley haar verjaardag.

Beneden slapen

Onze traditie is om tijdens de vakantie een keer beneden te slapen. Dit doen we eigenlijk iedere vakantie wel. En zo ook in deze vakantie. Matrassen van de meiden naar beneden, wat lekkers erbij en samen filmpje kijken en dan lekker slapen. De volgende ochtend ontbijt op bed en de rest van de dag blijven de matrassen nog lekker beneden liggen. Het was niet echt mooi weer dus we hebben een beetje op die matrassen gehangen. We deden spelletjes en keken nog meer films. Heerlijk!

mijn vakantie en heel veel gezellige dagjes met mijn meiden
En heeeel veeeeel gezellige dagjes alleen met mijn meiden. Hier gingen we gezellige shoppen voor het nieuwe schooljaar

Een beetje gewerkt

Ik heb deze vakantie ook nog wel gewerkt, maar minimaal. Ik heb wat betaalde opdrachten gedaan, maar verder vrij weinig. Op Instagram was het ook vrij stil. De laatste twee weken van de vakantie werd ik weer wat actiever op social media. En ben ik ook wat meer aan werk gaan doen. Wat zo lekker is als je afstand neemt, is dat er ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën of dingen die je wilt veranderen. Zo heb ik wel veel nagedacht over welke kant ik op wil met mijn blog. Ik heb deze dingen opgeschreven en ga er na de vakantie mee aan de slag. Ook zijn er andere projecten die ik steeds voor me uit heb geschoven, maar nu echt uit wil gaan werken of mee verder wil. Ik heb er zin in!

Naar het ziekenhuis

Ook moesten we tegen het einde van de vakantie naar het ziekenhuis. Niks ernstigs hoor. Maar controle bij de neuroloog. En ik kan zeggen dat het heel goed met Marley gaat! Ondanks dat ze flink gegroeid is (alle broeken en schoenen zijn te klein geworden) sinds oktober hoeven de medicijnen niet omhoog. En over een half jaar hoeven we pas weer terug naar het ziekenhuis. Ook kregen we eindelijk na maanden de uitslag van het DNA-onderzoek en er is niks terug te vinden. Dus Alex en ik hebben niets doorgegeven en ze heeft ook niet in de baarmoeder iets geks aangemaakt. En nu blijf ik dus maar denken aan wat de epileptische aanval heeft kunnen tripleren. Maar ik heb vooral nog meer hoop dat ze hier overheen groeit!

mijn zomervakantie naar het ziekenhuis
Gelukkig is een bezoek aan het ziekenhuis altijd een feestje, want er is genoeg te doen!

Een kijkje in mijn zomervakantie

Mijn zomervakantie was in een paar woorden; lekker rustig en vooral heel positief. Ik merk dat we daar allemaal aan toe waren. Niet teveel plannen en een paar leuke uitjes maar niet teveel. Gewoon bijkomen. Het afgelopen jaar is voor ons allemaal echt wel heftig geweest. Marley die in het ziekenhuis kwam en iedere dag medicijnen. Dit heeft best wat impact op haar, maar ook op ons leven gehad. En natuurlijk ga je gewoon door, want ja dat moet je wel. Maar deze vakantie was echt even een moment van stilstaan, bijkomen en opladen. En dat is aardig gelukt!

Heb jij een leuke vakantie gehad?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!