Iedereen moet één keer in zijn leven naar Vrienden Van Amstel Live

Vorige week ging ik voor de eerste keer naar Vrienden van Amstel Live. Mijn doop dus. En wat voor één! Wat een feestje was dat! Ik begrijp nu wel waarom het zo verrekte moeilijk is om kaarten te krijgen. Nu was het ook nog eens de jubileumeditie dus werd er groot uitgepakt. Helaas zijn de kaarten voor volgend jaar al uitverkocht. Maar eigenlijk zou ook jij er een keer heen moeten gaan. Iedereen moet één keer in zijn leven naar Vrienden Van Amstel Live gaan, vind ik. Ik zou bijna zeggen dat het een stukje cultuur is dat iedereen mee zou moeten krijgen.

De grootste en gezelligste kroeg van Nederland

Het is de grootste en gezelligste kroeg van Nederland. Zelfs als je zitplaatsen hebt. Na het laatste concert van Bruno Mars was ik het helemaal zat om weer voor staanplaatsen te gaan. Ik ben maar 1.61m en zie echt niks anders dan de hele avond ruggen. Heel fijn. Tien jaar geleden kon manlief mij nog optillen, maar met die 15 extra kilo van tegenwoordig wil ik dat zijn rug niet aan doen. Hij is lang en ziet alles perfect terwijl ik op mijn tenen sta en alles maar half zie. Geen staanplaatsen dus meer voor mij. Wij hadden daarom ool zitplaatsen voor Vrienden Van Amstel Live. En toen we aankwamen (we waren weer eens te laat) was het net begonnen en zagen we veel mensen zitten. Oh jee! Maar schijn bedriegt, want binnen een paar minuten stond iedereen met een biertje in zijn hand (of een ander drankje) gezellig te hossen, dansen en hakken.

Voor iedereen een feestje

Echt de sfeer is zo gezellig. Iedereen is aardig en ik heb misschien maar twee chagrijnige hoofden gezien. Dat is weleens anders als je naar een concert of theatervoorstelling gaat. En wat het zo leuk maakt is dat echt alle genres van muziek voorbij komen. Het is dus niet de hele avond Marco Borsato of Guus Meeuwis. Want zeg nou eerlijk als je naar een concert van iemand gaat, dan ga je voor dat ene liedje of een paar liedjes. En nu worden van al die artiesten de meest populaire liedjes gezongen.

één keer in zijn leven naar Vrienden Van Amstel Live
©Set Vexy

Ook als je geen fan van Nederlandstalige muziek bent

En zelfs als je geen fan bent van Nederlandstalig is er ook nog genoeg te genieten. Want er kwamen bijvoorbeeld ook nummers van Queen voorbij. En Kensington en Mr Probz hebben niet eens Nederlandstalige nummers. Het is dus echt voor ieder wat wils. Van de oerhollandse Nick en Simon tot de internationale Nederlandse artiesten. Een avond om nooit te vergeten.

Het hoogtepunt

Tijdens deze jubileum editie was er een special act. Dit was Armin van Buuren. En wat was zijn show spectaculair! Hij kwam in het midden van de zaal naar beneden in een soort van ufo (dat was wat ik erin zag) en na wat nummers ging de bak/bal waar hij inzat draaien. Echt heel gaaf om te zien dat hij ondersteboven in die dj booth hing. Dit was zeker wel het hoogtepunt van de avond! Letterlijk en figuurlijk! Maar ook het optreden van Di-rect met Typhoon was geweldig, de energie van die gasten is niet normaal! En ik heb lekker staan dansen op ‘Jungle’ van Broederliefde en ook Lil Kleine, Kraantje Pappie en Diggy Dex zorgden ervoor dat ik niet stil kon blijven staan.

©Paul Bergen

Een topavond van begin tot eind

Ik heb genoten van Paul de Leeuw die uit volle borst ‘Hallo Allemaal’ van “De Luizenmoeder” zong en de klassiekers van Marco Borsato en Guus Meeuwis heb ik allemaal keihard mee staan zingen. En toen Jacqueline Govaert (Krezip) “I would stay” zong heb ik zo hard (en gruwelijk vals) mee zitten blèren. Heerlijk! En al die andere artiesten die alles gaven wat ze in zich hadden, waren ook geweldig. Wat ik al zei, ik heb echt een topavond gehad.

Lastig om kaarten te krijgen

Ieder jaar probeerde ik weer kaarten te scoren en ieder jaar greep ik mis. Helaas heb ik voor volgend jaar geen kaarten kunnen bemachtigen. Ik wilde het toch eerst een keer meemaken voordat ik weer kaarten zou bestellen. En toen ik diezelfde nacht nog kaarten probeerde te scoren was er al niks meer te krijgen. Want ik zeg wel dat iedereen één keer in zijn leven naar Vrienden Van Amstel Live zou moeten gaan, maar ik laat het niet bij één keer. Ik ben echt fan geworden en ik hoop dan ook stiekem dat er nog extra concerten komen en dat ik dan het geluk heb om wel kaarten te bemachtigen. En anders wordt het pas 2020. Maar dat zou wel echt heel teleurstellend zijn…

Ben jij weleens bij Vrienden Van Amstel Live geweest? Heb jij toen ook zo genoten?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.