fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Na 10 jaar nog steeds verliefd op de liefde van mijn leven

Na 10 jaar nog steeds verliefd op de liefde van mijn leven

Vandaag zijn Alex en ik alweer 10 jaar samen. Wat gaat de tijd toch ongelooflijk snel. Nu tien jaar later, zijn we twee prachtige dochters rijker en genieten we van ons leven met elkaar. Mensen vragen weleens hoe we dit doen. Tegenwoordig is het toch wel bijzonder als je het tien jaar met elkaar volhoudt. Om me heen zie ik stellen met kleine kinderen scheiden; een hoop verdriet voor een heel gezin. En natuurlijk weet ik niet hoe mijn leven er morgen uitziet en natuurlijk kan er bij ons ook van alles gebeuren en kunnen wij ook besluiten om uit elkaar te gaan. Maar ik zie dit gewoon niet zo snel gebeuren. Waarom? Omdat ik na 10 jaar nog steeds verliefd ben op de liefde van mijn leven.

Hoe wij een stel werden

Even in het kort onze geschiedenis. Wij kennen elkaar al van de middelbare school. Hij toen al verliefd op mij en ik moest er niks van hem weten. Meerdere keren stond hij met een bos bloemen voor de deur (toen was ik al gek op bloemen), vroeg hij me mee uit en knipte zelfs zijn matje voor me af. En toch zei ik steeds weer ‘nee’ als hij verkering aan me vroeg. Twintig jaar later zocht hij weer contact met mij. En hij was goed opgedroogd; een leuke gozer met wie ik kon lachen, die mij vlinders in mijn buik bezorgde. Binnen no time waren we een stelletje. En binnen een paar maanden woonden we samen.

Toen sloeg het noodlot toe

Maar toen sloeg het noodlot toe. Mijn vader overleed heel plotseling. En geloof me, als je net een halfjaar samen bent en zoiets heftigs meemaakt kan het twee kanten op. Het is te heftig en moeilijk en je groeit uit elkaar of ja het is zo heftig dat het je dichter bij elkaar brengt. Bij ons was dit het laatste. Al heeft Alex het op zulke heftige momenten echt niet makkelijk met mij. Ik ben heel temperamentvol en ik heb geen moeite met het uiten van mijn emoties die soms best extreem zijn. Soms kan ik beter mijn mond houden, maar dat doe ik dan natuurlijk niet. En ik vergeet niks hahaha. Tja, daar moet je ook maar tegen kunnen.

Twee prachtige dochters

Buiten de negatieve en nare momenten hebben we ook heel veel mooie momenten gekend. Het toppunt is het samen vader en moeder worden van een prachtig meisje genaamd Marley en na 2,5 jaar mochten wij onze mooie Jenna in ons gezin verwelkomen. Iets mooiers is er niet. Als je dit samen mag en kunt delen dan heb je sowieso iets bijzonders samen. Een band die wat er ook gebeurt nooit meer verdwijnt.

Diep dalen en hoge pieken

Onze relatie heeft hele diepe dalen gekend en hele hoge pieken. Momenten waar je twijfelt of je nog wel verder wilt in deze relatie en momenten dat je bijna uit elkaar barst van liefde. We hebben ruzie gemaakt en de liefde bedreven. Gelachen en gehuild. En het merendeel van de tijd genieten we van elkaar en ons gezin. Dan voel ik intens veel liefde en zie ik ons nog steeds samen oud worden en kattenkwaad uithalen in het verzorgingstehuis.

Ons geheim

Ons geheim? De liefde. Zo lang je liefde voor elkaar voelt komt het altijd wel goed. Natuurlijk heeft een relatie meer dan liefde nodig, maar liefde is wel echt de basis. Van daaruit komt er steeds meer. Wat ik belangrijk vind, is dat ik mezelf kan zijn. Dus kan zeggen wat ik wil en me niet anders voor hoef te doen. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Het is belangrijk dat je vertrouwen in elkaar hebt. Zelfs als er dingen gebeuren die dat vertrouwen misschien in twijfel trekken, blijf dan toch vertrouwen in en op elkaar. Want als er geen vertrouwen meer is, zal vanzelf ook de liefde verdwijnen.

Na 10 jaar nog steeds verliefd op de liefde van mijn leven

Maak ruzie met elkaar

Maak ruzie met elkaar en wordt flink boos op elkaar. Zo kom je erachter wat voor de ander belangrijk is. Maar maak het ook altijd weer goed, ga niet met ruzie de deur uit en ga ook niet slapen met ruzie. Ga respectvol met elkaar om. Lach met elkaar en doe gek. Je wil niet weten hoe we soms met zijn allen in de kamer staan te dansen. Als je ons dan zou zien, zou je echt denken dat we allemaal niet goed zijn.

En het belangrijkste is misschien nog wel; hou op met verwijten over en weer. Wil je iets veranderd hebben? Kijk dan wat je zelf doet of hoe je zelf met bepaalde situaties omgaat. Verandering begint bij jezelf. Wil je dat je partner vaker een bloemetje meeneemt? Misschien moet je ook wat vaker iets leuks voor hem meenemen. Je kan niet verwachten dat je maar blijft krijgen als je nooit iets geeft. En dan heb ik het niet alleen over materialisme maar zeker ook over gevoel.

Geef elkaar de ruimte

Een relatie is keihard werken. Je wordt allebei ouder en je verandert. Je moet daar samen in meeveranderen, want anders loop je op een gegeven moment niet meer naast elkaar en met elkaar. Maar accepteer ook dat je partner niet alles leuk vindt wat jij doet. Net zo goed dat jij niet snapt waarom die Playstation nou zo leuk is. Maar geef elkaar wel de ruimte om je eigen dingen te doen, je eigen vrienden te hebben. En praat! Zeg wat je dwars zit, zeg wat je leuk vindt en waar je blij van wordt. De ander kan niet ruiken wat jij denkt. Geef elkaar de ruimte en wees dankbaar.

Wees dankbaar

Ja, wees dankbaar. Dankbaar dat je elkaar hebt. Het is niet vanzelfsprekend dat jij een leuke partner hebt. Genoeg mensen die het niet lukt om een leuke vent of leuke vrouw te vinden. Wees dankbaar voor degene die iedere dag naast je ligt en jou kopjes thee komt brengen als je ziek bent. Ook als ie weer eens zijn rommel laat slingeren of vergeet een bloemetje voor je te kopen. Want al die dingen zijn eigenlijk helemaal niet belangrijk. Het belangrijkste is dat je elkaar hebt en het leuk en goed hebt en je nog iedere dag kan lachen met elkaar.

Na 10 jaar nog steeds verliefd op de liefde van mijn leven

Ik ben geen relatie-expert. Ik kan alleen uit eigen ervaring spreken. Vandaag zijn we 10 jaar samen en ik hoop daar nog meerdere keren 10 bij op te tellen. Ik hoef niet te trouwen want ik heb dat boterbriefje niet nodig. Onze liefde is bezegeld toen wij onze oudste dochter kregen. En na 10 jaar kunnen we nog steeds lachen met elkaar en ja we kunnen ook nog boos worden op elkaar (als je niet meer boos kan worden is de relatie echt voorbij).

Ik ben na 10 jaar nog steeds verliefd op de liefde van mijn leven en kan ik me geen leven zonder hem voorstellen….

Hoe lang zijn jij en je partner al bij elkaar? Wat is jullie geheim?

Deel op:

2 gedachten over “Na 10 jaar nog steeds verliefd op de liefde van mijn leven”

  1. Gefeliciteerd met jullie 10 jarig jubileum! Tegenwoordig inderdaad een enorme mijlpaal. Wij zijn dit jaar 20 jaar bij elkaar waarvan 5 jaar getrouwd.. Twee mooi boys van 16 en 11 en nog steeds gek op elkaar. Superleuk om te lezen hoe jullie bij elkaar zijn gekomen. Ik ken jullie beide van school, dus dit is een super romantisch verhaal :-)! Liefs Stef

    1. Dank je wel! Jeetje 20 jaar al! Dat is echt wel uniek tegenwoordig haha. Wat geinig dat je ons kent haha ja als je me 25 jaar geleden had gezegd dat wij als stel met twee prachtige dochters zouden eindigen had ik je keihard uitgelachen haha maar ben heel blij dat het zo gelopen is ❤️

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!