fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een paar dagen naar Duitsland met mijn gezin | Kijkje in mijn leven

naar Duitsland met mijn gezin

Afgelopen week gingen ik een paar dagen naar Duitsland met mijn gezin. Mijn neef en zijn vrouw hebben een B&B in Gronebach, een dorpje tegen Winterberg aan. En ik kan je vertellen we dat we vijf heerlijke dagen hebben gehad. Dit keer geen chronologische volgorde, maar vertel ik je wat we allemaal gedaan hebben. We waren maar 5 dagen in de Duitsland en dat was eigenlijk te kort, maar we hebben veel leuke dingen gedaan!

Gronebach

We verbleven in Gronebach. Dit is een klein dorp in de gemeente Winterberg in Sauerland. Ik zou er alleen al voor het landschap nog eens naartoe willen. Het is er zo groen en die bergen overal. Het geeft een echt vakantiegevoel. Ik merk ook echt dat de lucht daar zoveel schoner en gezonder is.

Het is een prachtig gebied om te wandelen, wat ik ook zeker gedaan heb. Bij aankomst kon ik het niet laten om de buurt even te verkennen en dus maakten Alex en ik een korte wandeling waarbij we een alpacaboederij ontdekten!

B&B Isidorus

We verbleven bij mijn neef en zijn vrouw in B&B Isidorus. Wat betekende dat er iedere ochtend een lekker ontbijt op ons lag te wachten in de ontbijtruimte. Officieel krijg je bij een B&B in de avond geen eten, maar wij hebben drie avonden gezellig met mijn neef en zijn vrouw gegeten en een avond wilden de meiden Mac Donalds en aten Alex en ik een lekkere schnitzel in Winterberg.

Overdag is het theehuis van de B&B open waar je terecht kan voor wat te eten of drinken. We hebben daar ook twee keer geluncht omdat we net tussen twee activiteiten terug naar de B&B gingen om ons om te kleden. En geloof me, ja kan er heel lekker lunchen.

De B&B ligt op een ideale locatie en is ook zeker leuk voor kinderen. Op loopafstand heb je namelijk een leuke speeltuin. Als je kinderen groot genoeg zijn kunnen ze er met gemak alleen naartoe. Onze kinderen sliepen ook samen alleen op een kamer. Ook zo fijn als je kinderen groot genoeg zijn.

Klimbos en rodelbaan

We zijn een ochtend naar de Erlebnisberg Kappe oftwel avonturenbergtop geweest, waar van alles te beleven is. Wij gingen naar het klimbos. En dat was iets wat we nog nooit hadden gedaan en toch wel spannend vonden. Maar wat was het leuk en gaaf! We hebben echt alle vier angsten overwonnen en veel gelachen met elkaar. Het was echt een hele leuke ochtend!

Na het klimmen tussen de bomen wilden de meiden nog van de rodelbaan. Ik had genoeg actie voor die dag beleefd dus ik keek, onder het genot van een kop koffie, toe. Deze avonturenbergtop is leuk voor jong en oud en kan ik zeker aanraden!

Hillebachsee

Op een paar minuutjes rijden van de B&B ligt de Hillebachsee. Dit is een groot meer wat gebruikt wordt om te waterskiën, maar waar ook een grote zwemvijver is. En voor de kinderen die het water toch iets te koud vinden, zijn er verschillende speeltoestellen. Ik ben niet zo’n waterrat dus lag met mijn handdoekje op het gras een boek te lezen en de meiden waren urenlang lekker in het water te vinden. Alex wisselde zijn handdoek en het water af.

Het was er niet druk en daarom zijn we er ook twee keer aan het einde van de middag geweest. Na het zwemmen naar de B&B om te douchen en dan lekker borrelen, eten, nog wat borrelen en naar bed om uit te rusten voor de nieuwe dag.

Aventura – der spielberg

In Medebach, zo’n 15 á 20 minuutjes rijden van Gronebach, vind je Aventura. Dit is Europa’s langste speeltoestel. Met 160 m lengte en 32 m hoogteverschil is er genoeg ruimte om te spelen voor jong en oud. Helaas had Marley de avond ervoor haar voet heel hard gestoten en kon ze niet veel. Maar Jenna en Alex hebben, ondanks de warmte, heel veel gespeeld.

Het is wel even een klim ernaartoe, want het ligt bovenaan de berg en de reguliere toegangsweg was afgesloten. Hierdoor moesten we via Center Parcs naar de speeltuin lopen en dat was toch best een flinke wandeling. Buiten dat was en is het echt een aanrader!

Winterberg

Je kan natuurlijk niet op 5km van Winterberg zitten, zonder het te bezoeken. En nu kennen heel veel mensen Winterberg van de sneeuw en wintersport, maar ik kan je vertellen dat het in de zomer ook een leuk en gezellige stadje is. Je kan er struinen langs de winkeltjes, gezellig een drankje doen op één van de gezellige terrassen, lekker Duits eten in één van de eettentjes of op de terrassen en een heerlijk ijsje kopen bij één van de ijssalons. We hebben al het bovenstaande gedaan: lunchen, drankje doen, shoppen, dineren, ijsjes eten en ga zo maar door! Heel gezellig en leuk om naartoe te gaan.

Ik ben vast weer de helft vergeten, zoals bij ieder weekoverzicht. Maar ik kan je vertellen dat we een geweldig leuke vakantie hebben gehad en zeker weer terug gaan. Want ik dacht dat altijd dat Duitsland helemaal niet zo leuk zo zijn, maar ik ga zeker vaker naar Duitsland met mijn gezin. En op wintersport gaan we zeker een keer!

Hoe was jouw vakantie?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!