fbpx

Netflix aanraders voor oktober

Netflix aanraders voor oktober

En toen was het alweer oktober en de hoogste tijd voor de Netflix aanraders voor oktober. En ik kan je zeggen dat ik behoorlijk wat heb gekeken of nog aan het kijken ben. Dus je krijgt een aardig lijstje van me. Maar nu het buiten weer kouder en natter is, is dat alleen maar fijn. Weer lekker op de bank, onder een dekentje genieten van nieuwe series, nieuwe seizoene. en mooie documentaires. Laat die herfst maar komen!

Ratched

Als je American Horror story hebt gezien herken je de acteurs en actrices, maar ook stijl terug in deze serie. Deze serie vertelt het verhaal van ‘nurse Ratched’. Ratched is gebaseerd op op het karakter van Mildred Ratched uit de film One Flew over the Cuckoo’s Nest met Jack Nicholson. Het is trouwens geen horrorserie, maar een thriller. En vertelt het verhaal van Mildred Ratched die zichzelf op slinkse wijze een baan als verpleegkundigen in een psychiatrische kliniek toe-eigent. De reden dat zij in die specifieke kliniek wil werken is omdat er een persoon is opgenomen die heel speciaal voor Mildred is. Het is een aparte kliniek met aparte patienten en ook het personeel is bijzonder te noemen. En toch….het zijn allemaal mensen die niet slecht geboren zijn. Deze serie is zeker een aanrader als je van thrillers en mysterie houdt.

Undercover seizoen 2

Dit seizoen heb ik nog niet helemaal uitgekeken omdat er iedere zondag een aflevering wordt vrijgegeven. Ik hoorde niet veel positeive berichten over dit tweede seizoen en was dus een beetje bang dat het tegen zou vallen. Niets is minder waar. Ja, het is anders. Ja, ik mis Ferry. Maar dit tweede seizoen vind ik behoorlijk spannend en zeker de moeite waard. In dit tweede seizoen zie je dat Kim niet meer werkzaam is bij de politie en Bod gaat weer undercover. Dit keer bij de gebroeders Berger die in de illegale wapenhandel zitten. Zoals gezegd zit ik nog midden in het seizoen. Maar ik vind de afleveringen spannend en wacht ieder zondag met smart tot het 21 uur is zodat ik de nieuwste aflevering kan kijken.

The Duchess

Bij deze serie weet ik het niet zo goed. Ik hou van de humor in deze serie. En ja, die gaat soms echt wel heel ver. Ik vond de serie niet hee bijzonder of heel leuk en toch bleef ik kijken. En ik denk dat als er een tweede seizoen zou komen ik ook weer zou kijken.

Om een beeld te scheppen; het gaat over Katherine die een Amerikaanse alleenstaande moeder in Engeland is. Zij en haar dochter Olive wonen samen met hun hondjes, maar allebei willen ze een babybroertje of -zusje voor Olive. Katherine en haar ex, de vader van Olive kunnen elkaar niet uitstaan, maar doen leuk en aardig tegen elkaar in bijzijn van Olive. Katherine heeft een relatie maar is er niet aan toe om zich te binden. Ze weet ook niet of ze met hem een kind zou willen. In de tussentijd wordt Olive gepest op school en dat is iets wat Katherine niet pikt. Kortom, er gebeurt genoeg en ik denk dat ik daarom bleef kijken.

Cobra Kai

Als je net als ik in de jaren tachtig bent opgegroeid, heb je The Karate Kid gezien. En nu is er van deze film een spin-off in de vorm van een serie. En wat ik dus onwijs leuk vind, is dat Daniel ook echt Daniel is. Daniel werd in de film door Ralph Macchio gespeeld en in deze serie speelt diezelfde Ralph Macchio ook weer Daniel. Wel wat jaartjes ouder uiteraard. En niet alleen Ralph zien we terug, maar ook William Zabka die in de film Johnny Lawrence speelde. En Daniel en Johnny waren natuurlijk grote rivalen. Johnny was verliefd op Ali, maar zij koos voor Daniel. En die rivaliteit is er nog altijd en die komt terug in Cobra Kai. En nu Johnny en Daniel zelf kinderen hebben, is dat niet altijd handig…

Nog meer Netflix aanraders voor oktober

Er is de afgelopen tijd weer zoveel op Netflix gekomen en daarom heb ik nog wat meer Netflix aanraders voor oktober. Series en docu’s waaraan ik nog moet beginnen of al aan begonnen ben maar nog nog af heb gekeken. Zo is eindelijk Jane the Virgin weer terug en dit vijfde seizoen begint al gelijk met een hoop drama. Als je de Haunting of Hill House gezien hebt en van horror houdt moet je 9 oktober zeker in je agenda noteren. Dat is namelijk de dag dat je deel twee kunt zien; The haunting of Bly Manour. Ik heb de trailer gezien en ook dit seizoen is niet geschikt voor tere zieltjes.

En dan is er nog The Social Dilemma. Dit is een documentaire over de welbekend social media platformen zoals Facebook en Instagram. Hoe deze platformen werken, hoe het komt dat je maar blijft scrollen in je feed en steeds de app weer opent. Ik ben nog niet klaar met kijken, maar het is behoorlijk schokkend kan ik je zeggen!

En? Heb ik teveel gezegd? Volgens mij niet. Nu de dagen weer korten worden en de avonden langer en kouder is het niets zo lekker als met een dekentje op de bank ploffen en lekker Netflixen. Met dit lijstje hoef jij je in ieder geval niet te vervelen.

Welke serie(s) ga jij kijken?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!