fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Netflix aanraders voor september

Netflix aanraders voor september

Het is alweer 1 september en dat betekent dat ik een lijstje met Netflix aanraders voor september heb. Ik moet eerlijk bekennen dat ik tijdens de vakantie best veel series heb gekeken en ook een paar documentaires. Als het buiten te heet voor me was, vluchtte ik naar binnen en keek ik een docu. In september komen er ook weer nieuwe series aan en nieuwe seizoenen van bestaande series dus je hoeft je niet vervelen nu het buiten minder zonnig is of weer met bakken uit de hemel komt. Hou je vast, want ik heb een flinke lijst met Netflix aanraders voor september!

Lucifer (seizoen 5 deel 1)

Het lange wachten is eindelijk voorbij! We kunnen weer genieten van Lucifer. En dit seizoen niet van één maar zelfs van twee Lucifers. Of eigenlijk wel één Lucifer, maar hij heeft dus een tweelingbroer. En laat Tom Ellis nou gewoon plezierig zijn om naar te kijken. Dus mij hoorde je niet klagen. En ik wilde niet bingen, want ik wilde er zo lang mogelijk over doen. Maar bij Lucifer lukt dat helaas niet.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik dit vijfde seizoen een beetje tegen vond vallen. Of dit nu komt omdat ik er meer van heb verwacht of omdat de serie eigenlijk bij seizoen 4 zou eindigen en de verhaallijn daarom niet bij de rest van de seizoenen past. Want waarom blijkt nu pas dat Lucifer een tweelingbroer heeft? In al die vier seizoenen nooit iets over gehoord. Maar goed, wie weet dat het tweede deel van seizoen 5 beter voelt. Wanneer dit tweede deel beschikbaar is, is nog niet bekend. De opnames kwamen door de Corona-uitbraak stil te liggen.

Goed nieuws! Er komt ook nog een seizoen 6 dus voorlopig kunnen we nog lekker genieten van de charmes van Tom Ellis…ehh…Lucifer 😉 Dus ja, zelfs met een wat tegenvallend seizoen is dit een aanrader!

Queen of the South (seizoen 3 en 4)

Ik dacht dus dat ik helemaal bij was, maar ik heb seizoen 3 van deze goede serie gemist. En dat betekende dat ik na seizoen 3 gelijk verder kon met seizoen 4. Deze serie heb ik dan ook heerlijk gebinged. Ik vind Teresa zo onwijs stoer. Hoe zij zich binnen het kartel staande weet te houden en respect weet af te dwingen.

Ik zal niet teveel van deze seizoen verklappen. Je moet gewoon echt gaan kijken. Het is zo spannend. Ieder obstakel dat ze te verduren krijgt weet ze weer op treffende wijze aan te pakken. Maar dit seizoen zorgt ook voor de nodige tranen. Althans bij mij. Een paar verdrietige momenten die behoorlijk heftig zijn. Seizoen 5 is in de maak en ik kan niet wachten totdat het op Netflix staat! Dus ja, een echte aanrader dit.

The Sinner (seizoen 3 Jamie)

Wat ik fascinerend vind aan The Sinner is dat je een beetje een idee krijgt hoe, op het oog doodnormale mensen in staat zijn te moorden. In seizoen 1 zag je hoe Cora, een doodnormale vrouw, op het strand ineens op iemand in begint te steken.

The Sinner seizoen 3 is ook weer zo ongelooflijk spannend. Jamie en zijn vrouw verwachten hun eerste kindje en leiden een gelukkig leven. Totdat een oude vriend van Jamie opduikt. Vanaf dat moment gaat het bergafwaarts met Jamie. Harry Ambrosius zet weer veel op het spel om deze moord op te lossen.

The Rain (seizoen 3)

Dit laatste seizoen van The Rain is ook weer heel erg spannend. Het gaat niet goed met Rasmus. Hij heeft veel nachtmerries en weet niet zo goed wat hij met zijn nieuwe krachten aan moet. Uiteindelijk besluit hij dat hij ernstig zieke mensen wil helpen; mensen die terminaal zijn. Alleen verandert Rasmus behoorlijk en Simone weet niet wat ze hiermee aan moet. Als zij besluit te vluchten zit er voor Rasmus niks anders op dan haar te vinden en uit te schakelen. Gaat het hem lukken?

Dit laatste seizoen is echt wel heel heftig. Ik heb de afgelopen jaren zo met Rasmus en Simone meegeleefd dat ik dit seizoen regelmatig een traantje weg moest pinken. Maar ik ergerde me soms ook aan Simone. Ik begrijp niet hoe ze na alles wat ze heeft meegemaakt zo naïef blijft. Maar hé, daar is het een serie voor hè. En toch blijft dit wel één van mijn favoriete series. Een aanrader dus!

I am Maris

Deze documentaire had ik al een hele tijd op mijn lijstje staan, maar ik kwam er steeds niet toe hem te kijken. In deze docu wordt door Maris en haar moeder het verhaal van Maris verteld. Een meisje dat niet goed in haar vel zit en een eetstoornis krijgt. Niets helpt haar hier uit te komen, totdat ze yoga ontdekt. Yoga heeft Maris gered en met haar nog velen.

Een indrukwekkende docu die zeker het kijken waar is. Aanrader dus!

The Last Dance

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niks met basketbal heb. In Nederland is dat ook niet echt een grote sport. Wat eigenlijk raar is, want als er ergens lange mensen wonen is dat wel in Nederland. Maar goed. Deze docu vertelt het verhaal van Michael Jordan en de Chicago Bulls.

Een hele interessante documentaire die laat zien dat je alles kan bereiken als je bereid bent hard te werken en positief te blijven. Een docu over dromen volgen, doorzetten en volhouden. Een leerzame docu! Maar ook heel interessant en het heeft mij geleerd hoe groot basketbal in Amerika is. Ik zap nu ook niet zo snel weg als er een basketbalwedstrijd op tv is. Grappig hoe zo’n docu je interesses kan veranderen. The Last Dance is wat mij betreft een dikke vette aanrader!

Nog meer Netflix aanraders voor september

Naast bovenstaande lijst met Netflix aanraders voor september hoef je je echt niet te vervelen, want er staan alweer nieuwe series op Netflix en er komt nog veel meer aan. Series die ik in september ga kijken zijn seizoen 2 van Undercover en eind september is eindelijk seizoen 5 van Jane the Virgin te zien.

Waar ik heel nieuwsgierig naar ben is Cobra Kai. Komt het je bekend voor? Als je van mijn generatie bent, ben je opgegroeid met Karate Kid. Nu jaren later is de rivaliteit tussen Daniel en Johnny nog steeds niet voorbij. Ik ben zo benieuwd naar deze serie, want ik was vroeger namelijk een grote fan van Karate Kid. Een tijdje terug heb ik met mijn meiden Karate Kid gekeken (zij vonden er niks aan haha). Je merkt het al, ik hoef me deze maand niet te vervelen!

Welke series staan op jouw kijklijst?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!