fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Netflix kijktips in mei

Netflix kijktips in mei

Het is alweer mei en dat betekent dat ik weer een lijstje met Netflix kijktips voor je heb. Het varieert deze keer van reality-tv tot een bloedstollende serie gebaseerd op ware gebeurtenissen. Ik zou zeggen; genoeg te zien in mei!

Real Housewives of Beverly Hills

De Real Housewives zijn inmiddels wel helemaal uitgemolken. Van The Real Housewives of New York City tot The Real Housewives of Dallas en van The Real Housewives of Orange County tot The Real Housewives of Beverly Hills. Ik heb ooit een poging gedaan om één van de andere Real Housewives te kijken, maar het kon me niet boeien. Alleen de dames van Beverly Hills. Zij maken dat ik blijf kijken. Geen idee of het de kleding is of het drama, maar ik vind The Real Housewives of Beverly Hills helemaal geweldig!

Seizoen 1 en 2 staan al een tijd op Netflix en heb ik ook jaren geleden al gezien. En nu kunnen we seizoen 3 en 4 kijken. We lopen enorm achter hier in Nederland, want in Amerika zijn ze al bij seizoen 11. Ik hoop echt dat er binnenkort nog meer seizoenen op Netflix te zien zijn, want ik kan er geen genoeg van krijgen.

Hoewel ik regelmatig het idee heb dat er best veel gescript is, geniet ik van alles wat de dames meemaken. Van alle mooie momenten samen, het gevecht tegen verslavingen en natuurlijk vooral alle ruzies tussen de dames. Sommige vriendschappen zijn oprecht en gaan diep, maar over het algemeen is het vooral veel jaloezie. Ik moet hier altijd enorm om lachen, want deze vrouwen beseffen werkelijk niet hoeveel krachtiger ze zijn als ze elkaar écht zouden steunen. Het is in seizoen 3 dan ook zeker een verademing als Yolanda Hadid haar entree doet. Een prachtige en nuchtere Nederlandse dame die liever eerlijk is en zegt waar het op staat. Hou je wel van wat drama, dan is dit de realityshow voor jou!

Prank Encounters (seizoen 2)

Vorige maand heb je deze al voorbij zien komen bij de nieuwe releases en ik ben inmiddels begonnen met kijken. En al vanaf aflevering 1 heb ik zo gelachen. Je zou verwachten dat de mensen die voor de gek gehouden worden er niet in zouden trappen. Maar niets is minder waar. Prank Encouters seizoen 2 is ook weer zo goed opgezet en ik denk dat ik er zelf ook keihard in zou trappen. Ik zou zeggen ga gewoon kijken, want deze verborgen camera show is echt geweldig!

The Serpent

Deze serie zit zo goed in elkaar dat je gewoon niet kan stoppen met kijken. Ik schaam me dan ook een beetje als ik zeg dat ik deze binnen drie dagen heb uitgekeken.

The Serpent is gebaseerd op de misdaden van seriemoordenaar Charles Sobhraj, die tussen 1975 en 1976 jonge toeristen vermoordde. Charles Sobhraj a.k.a Alain Gautier doet zich voor als een juwelenkenner en juwelier. Hij berooft rugzaktoeristen nadat hij ze gedrogeerd heeft. Hij krijgt hierbij hulp van Marie-Andrée a.k.a Monique en Ajay. De drie weten steeds van identiteit te wisselen doordat ze de paspoorten van de toeristen vervalsen met hun foto’s en reizen hierdoor onopgemerkt naar verschillende gebieden.

Als twee Nederlandse toeristen vermist raken, duikt de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg in hun zaak. Helaas komt hij erachter dat ze vermoord zijn en dat Alain Gautier hierachter zit. Hij verzamelt steeds meer bewijsmateriaal en krijgt hulp van andere diplomaten. Als zien de meesten het als een hopeloze zaak. Uiteindelijk krijgt Knippenberg bijval en krijgt het dan toch voor elkaar om Charles Sobhraj op te pakken.

Het is zo’n bizar verhaal en de wetenschap dat deze man nog leeft is ook bijna niet te bevatten. Deze serie is echt een aanrader!

Nieuwe releases in mei

Uiteraard komen er in mijn ook weer veel nieuwe series, films en documentaires op Netflix. Hieronder een kleine greep die mij interessant lijken.

The Upshaws (serie)

The Upshaws is vanaf 12 mei te zien. Even heel iets anders. Weer eens een comedy waarbij je niet na hoeft te denken.

Het vertelt het verhaal van The Upshaws, een zwarte arbeidersfamilie die door hard werken proberen een beter leven te krijgen. En dit gaat uiteraar gepaard met heel veel humor, zoals je hieronder in de trailer kunt zien.

Money, Explained (documentaire)

Money, Explained is een documentaire die me erg interessant lijkt. Een gezonde moneymindset is altijd goed en daar zou iedereen naar moeten streven. Ik denk dat deze docu je daar wel een beetje bij kan helpen. Ik zeg ‘een beetje’ omdat deze docu natuurlijk wel op Amerika gebaseerd is, waar de credticardschulden torenhoog zijn. Maar ik denk dat er ook voor ons Nederlanders interessante dingen voorbij komen.

Veel mensen hebben een gecompliceerde relatie met geld en het is ook een taboe om over geld te praten. Raar, want we hebben er allemaal dagelijks mee te maken. In deze docu zijn er geen taboes. Of het nu gaat om schulden, heel veel geld hebben en alles ertussenin, het komt in Money, Explained voorbij. Waarom nemen we leningen en waarom gokken we? En hoeveel geld moet je hebben om comfortabel te leven. Wellicht verandert deze docu jouw kijk op geld.

Ferry (film)

Als je seizoen 1 en 2 van Undercover hebt gezien, is Ferry zeker een aanrader. In deze film zie je namelijk waarom Ferry vanuit Amsterdam terug naar Brabant ging en hoe hij Danielle, de liefde van zijn leven, ontmoet heeft. Voor iedereen die Ferry en Danielle gemist heeft in Undercover seizoen 2; met deze film wordt het helemaal goedgemaakt!

Dit zijn alweer mijn Netflix kijktips in mei. Uiteraard zijn er nog veel meer series, films en docu’s op komst, maar met deze lijst kan je zeker al even vooruit.

Veel kijkplezier!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!