fbpx

Netflix kijktips voor juli

Netflix kijktips voor juli

Het was weer een goede Netflixmaand voor mij. Veel nieuwe seizoenen van series en veel nieuwe series. Teveel om te kijken, maar dat schuiven we gewoon door naar de volgende maand. Maar ik heb toch een leuk lijstje met Netflix kijktips voor juli voor je samen kunnen stellen.

When they see us

‘When they see us’ vertelt het waargebeurde verhaal van The Central Park Five. Vijf zwarte jongens die in 1989 onterecht veroordeeld worden voor de mishandeling van, verkrachting van en poging tot doodslag op de toen 28-jarige jogger Trisha Meili; de zaak van de Central Park-jogger. In deze miniserie van vier afleveringen, zie je hoe vreselijk deze jongens worden aangepakt tijdens het verhoor. Ze worden gedwongen om bekentenissen af te leggen en elkaar te beschuldigen. Je ziet hoe hun leven in de gevangenis is en hoe hun jeugd wordt afgepakt. Vier van de vijf jongens komen 5 tot 10 jaar in een jeugdgevangenis terecht, maar omdat Korey Wise al 16 jaar is wordt hij als een volwassene berecht en wordt veroordeeld tot 5 tot 15 jaar en belandt in een gevangenis voor volwassenen.

Zo’n 10 jaar later bekend de werkelijke dader en het DNA-onderzoek bevestigd dit ook. Op dat moment worden de jongens vrijgesproken en wordt hun veroordeling ongedaan gemaakt en mag ook Korey na heel veel vreselijke jaren de gevangenis verlaten. Vanaf dat moment zijn ze niet meer de ‘Central Park Five’ maar de ‘Exonerated Five’ (de vrijgesproken vijf). Geheel terecht slepen ze de stad New York voor de rechter en ontvangen ze een schadevergoeding. Maar die schadevergoeding maakt nooit goed wat ze kwijt zijn geraakt; hun vrijheid en onschuldigheid.

Het is lang geleden dat ik zoiets heftigs heb gekeken. Ieder aflevering zat ik met tranen in mijn ogen. Tranen van verdriet en tranen van woede. Er is deze jongens en hun families zoveel onrecht aangedaan. Ze zijn getekend voor het leven. Vooral Korey zal nooit meer dezelfde zijn. Terwijl ik dit schrijf komt al dat verdriet en die woede weer naar boven. En wat ik nog het ergste vind is dat dit niet iets is wat nooit meer gebeurt. Er worden nog steeds zwarte jonge mannen onterecht veroordeeld. Alleen maar omdat ze zwart zijn. Vreselijk! Ik wil daarom iedereen vragen deze miniserie te kijken. Gewoon, omdat dit nooit meer mag gebeuren.

Oprah Winfrey Presents: When they See Us Now

Na het kijken van de miniserie heb ik When they see us now gekeken. Oprah Winfrey die de acteurs, producers en director spreekt over dit aangrijpende verhaal dat op zo’n mooie en goede manier in deze miniserie is verwerkt. En ze spreekt ook met de vijf mannen die dit allemaal echt hebben meegemaakt. En natuurlijk was dat voor mij weer tranen met tuiten. Zeker een aanrader om dit te kijken nadat je de miniserie hebt gekeken.

The Rain seizoen 2

In seizoen 1 van ‘The Rain’ zie je hoe Simone en Rasmus in de bunker moeten zien te overleven. Maar als hun eten opraakt moeten ze toch de bunker uit en ontmoeten ze een groep jongeren die net als hen probeert te overleven. De groep gaat op zoek naar het bedrijf waar de vader van Rasmus en Simone werkt en komen erachter dat de vader nog leeft. En dat is niet alles. Het bedrijf wil Rasmus hebben omdat hij de oplossing is. Hij kan het virus stoppen omdat zijn vader hem als kind immuun heeft gemaakt. Rasmus heeft het virus, maar sterft niet.

In dit tweede seizoen zie je hoe de groep op de vlucht slaat voor de mensen die achter Rasmus aanzitten. Daarnaast moeten ze ook uitkijken om niet in aanraking te komen met mensen die besmet zijn met het virus. Ze ontdekken een groep mensen die ook op zoek zijn naar een tegengif of geneesmiddel voor het virus. Maar het virus dat in Rasmus leeft wordt sterker en Rasmus ontdekt dat hij controle heeft over het virus. Hij kan mensen besmetten wanneer hij dit wil. En dit gaat helemaal mis…

Wederom een heel spannende seizoen van The Rain. Ik hoop dat er nog een derde seizoen komt. Gezien het einde verwacht ik dit eigenlijk wel. Aanrader dit!

White Gold seizoen 1

Als je Chuck Bass (Ed Westwick) in Gossip Girl geweldig vond moet je zeker White Gold kijken. In White Gold speelt Ed Westwick de rol van Vincent Swan. Vincent Swan een gladde verkoper van kozijnen. Samen met zijn collega’s Brian Fitzpatrick en Martin Lavender doen ze er alles aan om zoveel mogelijk kozijnen te verkopen. En of ze nou de wet breken of niet, het maakt ze niet uit. En Patrick maakt het helemaal bont, want hij betaalt al heel lang geen belasting en wordt gezocht door de belastingdienst. Nadat hij erachter komt dat verstoppen geen zin heeft gaat hij steeds verder in het zoeken naar een manier om aan geld te komen. Uiteindelijk kiest hij ervoor om met de onderwereld samen te gaan werken en het bedrijf waar hij werkt op die manier over te nemen.

Als je dit zo leest lijkt het of het een hele heftige dramaserie is. Maar dit is helemaal niet het geval. We hebben het hier over een comedyserie die lekker wegkijkt. Vincent Swan is een ongelooflijke eikel die ook nog eens vreemdgaat bij het leven, maar op de één of andere manier hoop je toch dat het goed afloopt voor hem. Zeker een aanrader als je van lachen houdt!

White Gold seizoen 2

In seizoen 2 zie je dat et steeds slechter met Cachet gaat nu Ronnie (crimineel) de eigenaar is. Omdat met het vertrek van de vorige eigenaar ook de fabrikant van de kozijnen is vertrokken komen de mannen van Cachet nu echt met meuk aanzetten. Mensen hebben lekkages en zijn niet tevreden. Dit zorgt voor steeds meer problemen. Daarnaast is de vorige eigenaar een nieuw bedrijf in kozijnen gestart en heeft een verkoopgoeroe in dienst genomen. De mannen zijn hier niet blij mee, omdat zij al hun potentiele klanten kwijtraken. Vincent is het helemaal zat en weet echt niet wat hij kan doen om de zaken weer in de lift te krijgen. Als Ronnie aan Vincent vraagt om een pakketje in Malta af te leveren ziet Vincent dit als een mooie kans om er even met zijn gezin uit te zijn. Maar of dit nu een goede keuze is geweest?

Ook seizoen 2 is weer erg leuk. En iedere keer als je denkt dat het niet erger kan, gebeurt het toch.

Netflix kijktips voor juli

Dit zijn mijn Netflix kijktips voor juli. Zoals ik al zei zijn er weer veel nieuwe series op Netflix geplaatst. Zo wil ik ‘What if’, ‘The Society’ en ‘Chambers’ nog graag zien. En er zijn ook veel nieuwe seizoenen van series die ik eerder keek. Zo ga ik snel met ‘Dark’ seizoen 2 beginnen en seizoen 3 van Stranger Things verschijnt op 4 juli. Genoeg te zien dus. Gelukkig kijkt mijn moeder ook graag series en kunnen we samen kijken 😉

Welke series heb jij onlangs gekeken?

Foto: Netflix

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!