fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Netflix Kijktips voor oktober

Netflix Kijktips voor oktober

Vorige maand baalde ik nog omdat er weinig nieuws op Netflix kwam. En nu kan ik niet kiezen wat ik allemaal wil kijken. Dit keer nog geen nieuwe series, maar volgende seizoenen van series die je al hebt kunnen kijken. Die nieuwe series hou je zeker van me tegoed! Dit zijn mijn Netflix kijktips voor oktober.

13 Reasons Why seizoen 3

Ik was eigenlijk een beetje huiverig om met dit derde seizoen te beginnen. Het tweede seizoen van 13 Reasons Why vond ik echt heel heftig. Ik merkte ook dat mijn stemming echt veranderde tijdens en na het kijken van een aflevering. Maar ik besloot toch om dit derde seizoen een kans te geven. En ik kan je zeggen dat ik blij ben dat ik ben gaan kijken. Ook dit seizoen is weer heel heftig, maar op een andere manier dan seizoen 2.

In seizoen 2 zag je het proces van Jessica tegen Bryce. Veel flashbacks naar de tijd van Hannah en de verkrachting an Jessica. Maar aan het einde van dit seizoen zag je hoe Tyler op brute wijze verkracht werd. En dit gewoon op school! Ik heb echt zitten janken toen dit gebeurde. Het seizoen eindigt ermee dat Tyler met allerlei geweren richting het schoolfeest gaat.

In seizoen 3 zei je hoe dit afloopt. Wat me opvalt is dat de jongeren volwassener zijn geworden. Niet in uiterlijk maar in doen en laten. En ondanks dat ze ‘gedwongen’ vrienden zijn geworden steunen ze elkaar door dik en dun. Maar is iedereen wel echt te vertrouwen? Dit seizoen is zeker een aanrader.

Hou er wel rekening mee dat dit een hele heftige serie is en er schokkende beelden voorbij komen.

Jane the Virgin seizoen 2

Had ik in het verleden nog moeite met het eerste seizoen van Jane the Virgin, nu ben ik helemaal fan. Ik vind deze serie echt geweldig. Het gaat vaak nergens over en dat maakt het zo leuk. Niet nadenken en gewoon kijken. Ik was zo door dit tweede seizoen heen en inmiddels al bezig met het derde seizoen.

Jane twijfelt in seizoen twee nog steeds tussen Rafael en Michael. Maar gedurende de afleveringen vorderen wordt duidelijk dat Michael de ware is. Naast haar studie, de zorg voor Mateo en het schrijven van haar boek moet er ook een bruiloft gepland worden. En alles lijkt eindelijk goed te gaan….totdat het noodlot toeslaat.

Jane the Virgin seizoen 3

En ja ik ben verslaafd aan deze serie. Ik ben namelijk gelijk doorgegaan met seizoen 3. En terwijl ik dit type ben ik alweer halverwege seizoen 4.

In dit derde seizoen zijn we drie jaar verder sinds het overlijden van Michael. Jane probeert beetje bij beetje haar leven op te pakken en zo goed mogelijk voor Mateo te zorgen. En vooral dat laatste is niet altijd makkelijk. Gelukkig krijgt ze alle steun van Rafael, haar ouders en natuurlijk ‘abuela’ oftewel haar oma. Jane en Rafael zijn hele goede vrienden en zelfs Petra is een vriendin geworden. Alles lijkt goed te gaan. Maar natuurlijk gebeurt er weer van alles dit seizoen. En dat maakt deze ’telenovela’ heerlijk om naar te kijken.

Mindhunter seizoen 1

Deze serie stond al heel lang in mijn kijklijst en iedere keer besloot ik toch een andere serie te kijken. Stom, want dit blijkt een hele goede serie! Het vertelt het verhaal van twee FBI agenten die eind jaren 70 een speciale afdeling binnen de FBI opzetten. Een afdeling die onderzoekt hoe de ‘mind’ van een seriemoordenaar ‘werkt’. Wat is de geschiedenis van zo’n moordenaar en wat zijn ‘drijfveren’ zijn. Agent Holden Ford en agent Bill Tench krijgen hierbij hulp van de dokter Wendy Carr; een psycholoog/psychiater gespecialiseerd in criminaliteit. Om erachter te komen waarom deze seriemoordenaars doen wat ze doen, interviewen ze de meest beruchte moordenaars uit die tijd.

Als je net als ik, van misdaadseries houdt is dit zeker een aanrader. Het is interessant om te zien hoe zo’n speciale afdeling wordt opgezet en hoeveel weerstand het veroorzaakt. De mannen worden namelijk niet altijd serieus genomen. En toch gaan zij door. Het helpt zeker dat ze meerdere districten helpen een aantal moorden op te lossen.

Netflix Kijktips voor oktober

Deze week start het vierde seizoen van The Good Place. Eindelijk! Ik ben natuurlijk meteen doorgegaan met seizoen 2 van Mindhunter. Maar ik ben ook heel benieuwd naar een paar nieuwkomers zoals Spy; een miniserie over een geheim Israelisch agent die op een gevaarlijke undercover missen in Syrië is. Lijkt me heel spannend en indrukwekkend.

Wist je trouwens al dat we in Nederland al gebruik kunnen maken van Disney+, de streamingsdienst van Disney. Je kunt nu gebruik maken van een leuke actie. Je betaalt nu niks tot 12 november. Vanaf die datum betaal je €6,99 per maand.

Foto: Netflix

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!