fbpx

Van lekkage naar nieuwe badkamer

nieuwe badkamer

Onlangs hebben wij een lekkage in huis gehad. Nou ja, eigenlijk een overstroming. De afvoer van de wasmachine was verstopt en het water liep van zolder naar de 1e verdieping en naar de begane grond. Ook in onze badkamer lag een laag water en omdat het water via de muur naar beneden kwam, zat er water in het verlaagd plafond en achter de douchewand. Hoop gedoe, want de verlichting in de badkamer doet het niet meer en ik moet ook zeggen dat we de verlichting niet meer durven te gebruiken. Dat doen we dus ook niet. Nou stond een nieuwe badkamer op de planning voor over een jaartje, maar nu moet de badkamer eerder aangepakt worden. Maar waar begin je?

Maak een vision- of moodboard

Het begint natuurlijk met wat je zou willen in de nieuwe badkamer. Nu weet ik altijd heel goed wat ik niet wil, maar wat ik dan wel wil vind ik lastig. Daarom maak ik altijd een vision- of moodboard. Een visionboard helpt je namelijk niet alleen om je doelen te bereiken, maar als je iets kunt zien en visualiseren, kan je het creëren. Ik begin dan altijd met een rondje Pinterest, zodat ik weet wat ik mooi vind. Van daaruit ga ik steeds gerichter op zoek naar de elementen die ik in onze nieuwe badkamer zou willen hebben. Uiteraard moet manlief het er ook mee eens zijn. Maar heel eerlijk? Hij vindt meestal dat wat ik uitkies ook mooi. Dus dat scheelt. In het geval van de badkamer weet ik dat ik graag weer een toilet, een bad en het liefst een inloopdouche wil.

Waar moet je bij een nieuwe badkamer allemaal op letten?

Wij hebben een vrij kleine badkamer en dat is dus zeker iets om rekening mee te houden. Nu hebben we de douche in het bad en dat wil ik niet meer. Maar is het haalbaar om een inloopdouche te plaatsen? Natuurlijk ligt dit ook aan de afmeting van de douchewand. Er zijn verschillende douchewanden in verschillende maten dus ik denk dat dit wel haalbaar is. Voor een wandmeubel zal dan minder plek zijn, maar dat is geen ramp. Het wordt sowieso een enkele wastafel. Scheelt ook weer in schoonmaken. Verder is de vraag of we het zelf gaan doen of iemand hiervoor in gaan huren. In een eerdere blog die ik hierover schreef, lees je waar je nog meer op moet letten als je voor een nieuwe badkamer gaat. Ook op de website van de consumentenbond lees je handige tips.

Aan de slag met project badkamer!

Nu onze slaapkamer af is, kan ik me gaan focussen op de verbouwing van de badkamer. Ja, er moet iets gaan gebeuren maar ik heb geen haast. Ik wil er de tijd voor nemen, zodat we straks een badkamer waar we allemaal blij mee zijn en optimaal kunnen gebruiken. Ik ga me nu oriënteren op de mogelijkheden en dromen over een mooie en nieuwe badkamer. En dat begint zoals ik eerder zei op Pinterest. Dan op papier zetten en tekenen wat we willen en wat de indeling moet worden. Dan de oude badkamer eruit en de nieuwe erin. Ik heb weer een leuk projectje de komende tijd!

Kan jij ook zo blij worden van een project in huis?

Uitgelichte foto: Adobe Stock

Dit artikel is een advertorial. Dit betekent dat dit artikel een commerciële insteek heeft om een product of dienst aan te prijzen.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!