fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een kijkje in mijn leven | Nog even genieten van de vakantie

Een nieuw jaar en nog even genieten van de vakantie

Vandaag is het de tweede week van de kerstvakantie en Marley is weer helemaal het vrouwtje. Natuurlijk vieren we ook gezellig oud & nieuw, brakken we uit en genieten we nog van de rest van de kerstvakantie. We gaan gezellig schaatsen en naar de bioscoop, maar doen ook lekker rustig aan. Nog even rust voordat straks weer de wekker gaat en we allemaal weer aan de slag gaan.

Maandag

Vandaag begin ik de dag met boodschappen doen. De weekboodschappen en allerlei lekkers voor vanavond. Goeie vrienden van ons komen oud & nieuw bij ons vieren en omdat Marley vorige week het gourmetten heeft gemist, doen we het vandaag gewoon weer over. Lekker makkelijk en gezellig. De hele middag, avond en nacht waren overigens gezellig. We hebben weer gelachen en zijn met een goed gevoel het nieuwe jaar in gegaan. Alhoewel ik mijn moeder altijd heel erg mis op oudejaarsavond, is het zo fijn om de avond dan met lieve en gezellige mensen door te brengen.

Een nieuw jaar en nog even genieten van de vakantie boodschappen doen
Boodschappen doen hoort erbij

De meiden wilden opblijven en dat mocht natuurlijk. Helaas viel Jenna rond 23:15 uur in slaap en die hebben we lekker op bed gelegd. We hadden eerder op de avond al wat vuurwerk afgestoken omdat ik er al een beetje bang voor was. Marley is natuurlijk al zo’n grote meid dat ze lekker opbleef. En stiekem vond ik het heel erg fijn dat ze er om 12 uur bij was en haar meteen een gelukkig nieuwjaar kon wensen. Maar veel tijd had ik niet met haar, want ze wist niet hoe snel ze naar buiten moest om naar het vuurwerk te kijken.

Dinsdag

Over vandaag kan ik heel kort zijn. De dag valt met één woord te omschrijven: brakheid. Ik niet van de drank want ik heb maar een paar wijntjes op. Ik ben vooral moe. Alex daarentegen heeft een flinke kater. Maar hé, dat mag op 1 januari.

Een nieuw jaar en nog even genieten van de vakantie vuurwerk
Vuurwerk afsteken blijft toch wel heel leuk!

We hangen dus een beetje op de bank, kijken tv en doen heel weinig. De meiden spelen met de jongens van onze vrienden dus die vermaken zich wel. In de middag ergens ga ik toch maar douchen en maak ik de keuken aan kant. Ik kan niet zo goed tegen die troep dus ga toch maar rustig aan de slag. Alleen de keuken hoor, de rest komt morgen wel.

Woensdag

Vandaag slapen we ook nog uit en ontbijten we samen. Heerlijk zo’n vakantie! Lekker rustig aan doen en geen gehaast. In de middag gaan we met de meiden schaatsen. En voor Jenna is het de eerste keer dat ze op echte schaatsen schaatst. Ze begint met een rekje ter ondersteuning, maar al snel kan ze aan één hand meeschaatsen. We hebben zo’n plezier met elkaar. Heerlijk als de meiden zo genieten en ze willen vaker gaan schaatsen. Ik vond het trouwens wel spannend, want de laatste keer dat ik op schaatsen heb gestaan was ik denk ik 15/16 jaar uit. toen ging ik iedere week discoschaatsen. En gelukkig is het met schaatsen net als fietsen; je verleert het niet. Stiekem vind ik het onwijs leuk weer en ga ik zeker vaker met de meiden schaatsen!

Een nieuw jaar en nog even genieten van de vakantie schaatsen
Gezellig middagje schaatsen met zijn viertjes

Na het schaatsen brengen we de meiden naar opa en oma. Ze gaan daar eten en logeren zodat Alex en ik wat tijd voor elkaar hebben. Zoals je in mijn goede voornemens voor 2019 hebt kunnen lezen is dit één van mijn goede voornemens of doelen voor 2019. En dus gaan we maar meteen goed van start. We gaan gezellig een hapje eten. Heerlijk zo, even qualitytijd voor elkaar ❤️

Donderdag

En het voordeel van kinderen die uit logeren zijn, is uitslapen! Heerlijk! We nemen het er dan ook van. En ik krijg ook nog eens ontbijt op bed. Ik lijk wel jarig haha. Altijd fijn als je zo in de watten wordt gelegd. Na het ontbijt moeten we echt even in huis aan de slag, want gister hebben we ook niks gedaan en de bende van oud & nieuw is nog niet opgeruimd. Ik ga boven aan de slag en Alex beneden. Teamwork, of niet 😉

Een nieuw jaar en nog even genieten van de vakantie kledingkast opruimen
Waar ben ik aan begonnen?!?

Als het huis weer aan kant is gaat Alex de meisjes halen en ik vouw een wasje en gooi er weer een nieuwe in. Dan besluit ik om mijn kledingkast op te ruimen en terwijl ik bezig ben vraag ik me af waar ik aan begonnen ben haha. Had ik maar niet naar ‘Tidying up with Marie Kondo’ op Netflix gekeken 😱 Maar het voelt goed om zo aan het begin van het jaar lekker op te ruimen. Als het straks af is ben ik vast helemaal happy 😉 Toen ik haar boek had gelezen was ik ook zo lekker bezig gegaan. Beetje jammer dat ik er steeds minder mee deed. Nog een goed voornemen voor dit jaar; vaker mijn kledingkast opruimen!

Vrijdag

Vandaag slapen we weer lekker uit. Nou ja, de meiden en ik dan. Alex gaat weer werken vandaag. Nu kan het nog dus de meiden en ik nemen het ervan! Gister is een nichtje blijven logeren dus die drie meiden vermaken zich prima de hele dag. Het plan was om in de ochtend verder te gaan met mijn kledingkast, maar na een paar dingen vouwen heb ik er geen zin meer in. Mijn kleding ligt dus nog midden in de inloopkast/kleedkamer op een stapel. Morgen weer een dag 😉

Een nieuw jaar en nog even genieten van de vakantie kassoufles in de airfryer
Ik dacht dat het niks zou worden, maar minikaassouflés kunnen prima in de Airfryer 😉

Ik zou in de middag visite krijgen, maar helaas heeft zij zich in de dag vergist. Jammer, want ik had met de meiden wat leuks kunnen gaan doen. Maar ik heb wel eindelijk weer eens een boek uitgelezen. Zo zie je maar weer dat ieder nadeel zijn voordeel heeft. En vandaag gaan we voor de tweede ronde van de Airfryer. Ik ben benieuwd hoe snacks het doen en ik kan je zeggen dat dit ook helemaal goed gaat!

Zaterdag

Vandaag ben ik het zat! Die kerstspullen moeten opgeruimd worden. Ik ga dus even aan de slag. Ik pak alle bakken erbij en ga eerst die bakken even na. Welke spullen heb ik dit jaar niet gebruikt, wat kan er weg en wat wil ik nog wel bewaren. Het resultaat is een containerzak vol zooi. Heerlijk, scheelt volgend jaar weer als ik alles weer neer ga zetten.

Een nieuw jaar en nog even genieten van de vakantie kerstboom opruimen

Als Alex in de middag klaar is met werken gaan we met de meiden naar de bioscoop. Ik wilde eigenlijk naar ‘Mary Poppins Returns’, maar de meiden kiezen voor ‘Ralph Breaks the Internet’. En eerlijk, ze hebben een goede keuze gemaakt. Een hele leuke film met veel humor! Een aanrader voor iedereen met kinderen. Maar ook voor volwassen een hele leuke film! Als meiden op bed liggen ruim ik de rest van de kerstspullen op. Heerlijk om weer een lekker ‘leeg’ huis te hebben.

Zondag

Vandaag is het alweer de laatste dag van de vakantie. Zo’n zondag voordat school weer begint hou ik het altijd rustig. De meiden slapen sinds oud & nieuw op een luchtbed en die gaat weer naar zolder. Even lekker de kamers op orde zodat ze vannacht rustig kunnen slapen en fris en fruitig zijn voor weer een nieuwe schoolweek. En ik moet vandaag echt mijn kledingkast verder opruimen, want anders ben ik morgenochtend echt niet blij!

Een nieuw jaar en nog even genieten van de vakantie kledingkast opruimen en inruimen
Kleding die blijft weer inruimen 😱

Morgen gaat de wekker weer en dat zal voor ons drietjes wel weer wennen zijn. Alex is deze week alweer aan de slag gegaan, dus die zit alweer in het ritme. Maar ik ben na twee weken geen wekker een beetje bang dat ik me verslaap haha. Ik ga daarom maar vroeg naar bed vandaag.

Een nieuw jaar en we genieten nog even van de vakantie

De kerstvakantie begon niet echt lekker met een zieke Marley. Gelukkig hebben we vanaf tweede kerstdag echt kunnen genieten van deze vakantie. We hebben veel tijd met elkaar doorgebracht en leuke dingen gedaan. Maar ook dagen lekker in pyjama doorgebracht en uitgerust. Ik kijk terug op een fijne vakantie en ik ben zelf ook lekker uitgerust. Helemaal klaar om weer aan de slag te gaan en al mijn nieuwe ideeën en plannen verder uit te werken. Zo’n vakantie is altijd een goed moment om je hoofd te legen. Met een leeg hoofd ontstaat er weer ruimte voor nieuwe dingen en nieuwe ideeën.

Heb jij ook zo genoten van de kerstvakantie?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!