Nu even niet zo gezond

 

Het ging zo goed met vroeg naar bed gaan en eerder opstaan. En zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn vorige blog, ben ik ook gestopt met roken met Stoptober.  Ik ben dus echt goed bezig en stiekem ook wel een beetje trots op mezelf (oke, nu volhouden en dan ben ik echt trots). Maar toen kreeg ik griep (of ontwenningsverschijnselen) en dus nu even niet zo gezond. Keelpijn, hoofdpijn, niezen, snot en koorts. Het gevolg is dat ik donderdag uit mijn werk kwam, iets heb gegeten en mijn bed in ben gegaan. Ik ben ieder uur wakker geweest en had ongelooflijke dorst. Mijn lichaam moet geloof ik wennen aan mijn ‘nieuwe’ levensstijl’. Tijd om te resetten!

Terwijl ik dit schrijf is het weekend en doe ik heel rustig aan. Zover je rustig aan kan doen en uit kan rusten met twee kleine kinderen. Natuurlijk is dit net het weekend dat Alex moet werken (zal je altijd zien).  Dus heel het weekend vroeg naar bed in de hoop dat ik maandag als deze blog online komt weer wat opgeknapt ben. En dan houden we vol met het op tijd naar bed gaan en eerder opstaan.

Want ik ben nu dan wel ziekjes, de dagen voordat ik ziek was voelde ik me zo goed. Het op tijd naar bed gaan voelt niet meer als een straf. Dat voelde de eerste dagen wel zo. Ik heb namelijk altijd nog wel iets wat ik zou kunnen doen ’s avonds; van een blog schrijven tot de zolder opruimen (of gewoon de hele avond series kijken). Maar de hele week lag ik er voor tien uur in. En het opstaan ging zo soepeltjes. Ik geniet van de ochtenden en het niet meer hoeven haasten. Maar rustig douchen en pas als ik helemaal klaar ben, de meiden wakker maken. En dan rustig ontbijten, de meiden klaarmaken en naar mijn werk. Ik kom nu ook relaxed op mijn werk in plaats van gehaast en gestresst. En mijn energielevel blijft de hele dag gelijk.

En ook de avonden voel ik me beter. Voorheen was ik ’s avonds altijd moe (en wel gewoon lekker wakker blijven). Maar nu heb ik ’s avonds ook nog energie. Ik zit echt veel lekkerder in mijn vel. Raar eigenlijk dat je jarenlang maar doorgaat terwijl je eigenlijk bekaf bent. En dat met zo’n kleine verandering je jezelf zoveel beter kan voelen. En nu dan ook gestopt met roken. En dan vanaf deze week gaat het sporten beginnen.

Ik durf nog niet te beloven wanneer, want is afhankelijk van de hoeveelheid snot in mijn neus en hoofd. Maar ik verwacht toch wel dat ik woensdagochtend kan beginnen met mijn eerste miniworkout. Ik weet zeker dat ik me daarna nog beter al voelen. En het stoppen met roken is nog eens een extra stok achter de deur. Want mijn ervaring is wel dat ik altijd wat aankom als ik stop met roken. En dat is nou juist iets wat ik niet wil omdat ik liever slank ben en blijf.

Dus ik moet jullie nog even een weekje in spanning houden. Maar dan horen jullie écht hoe het sporten bevalt en of het ’s ochtends sporten een blijvertje is…..

1 REACTIE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.