fbpx

Oktober is paddenstoelenmaand dus tijd om naar het bos te gaan

Oktober is paddenstoelenmaand dus tijd om naar het bos te gaan

Ik schreef al eerder dat ik echt kan genieten van de herfst en al het moois wat het te bieden heeft. Ik deelde met jullie de vier dingen die ik het leukst vind aan de herfst. Eén van die dingen is het bos. In de herfst is het bos op zijn mooist. Eigenlijk gaan wij alleen in de herfst naar het bos. Al die blaadjes aan de bomen die allemaal een andere kleur hebben. De eikeltjes en kastanjes die over de bospaden liggen. En al die mooie en bijzondere paddenstoelen. En oktober is paddenstoelenmaand dus tijd om naar het bos te gaan!

Verschillende soorten paddenstoelen

Paddenstoelen zijn er in allerlei vormen en maten. En in verschillende kleuren. We kennen allemaal we de paddenstoel van kabouter Spillebeen (ja die rode met witte stippen). Wist jij dat paddenstoelen heel belangrijk zijn voor de natuur? Ze houden de natuur namelijk in evenwicht. Maar het is natuurlijk veel leuker om ze op te zoeken in het bos en ze te bekijken.

Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

In oktober staat het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) in het teken van paddenstoelen en organiseren ze verschillende activiteiten door heel Nederland. Er zijn cursussen, excursies, en voor de kleine paddenstoelenliefhebbers speurtochten, kabouterpaden en knutselactiviteiten.

Online leer je al vanaf begin september de helden van de herfst kennen, via doe-tips, weetjes en tips om je eigen paddenstoelen te kweken, plukken en eten.

Oktober is paddenstoelenmaand dus tijd om naar het bos te gaan

Wil je weten wat er bij jou in de buurt is? Of juist een bos wat verder weg? Op de site van IVN klik je op ‘Activiteiten‘ en vul je de plaatsnaam in. En dan zie je alle activiteiten bij jou in de buurt. Zo is er bijvoorbeeld op 22 oktober een paddenstoelendag in het Balijbos in Zoetermeer. Deelname is gratis en men kan tussen 11.00 en 15.00 aan de wandeling mee doen. Er zijn voldoende gidsen aanwezig die alles over paddenstoelen kunnen vertellen. Er zijn zoekkaarten te koop voor € 2,- en de ANWB heeft een speciaal paddenstoelboekje gemaakt € 13,95.

Schatten zoeken in het bos

Wij gaan gauw het bos in om op zoek te gaan naar schatten. En met schatten bedoel ik mooie blaadjes, eikeltjes, kastanjes en takjes. Want wij gaan weer mooie herfstknutsels maken. Want ja, nu is het nog droog maar voor we het weten regent het weer dagenlang. En dat is perfect weer om lekker binnen te knutselen. Uiteraard onder het genot van een kop thee of warme chocolademelk met slagroom 😉

Welk kind vindt het nou niet leuk om naar het bos te gaan? Heerlijk wandelen en de natuur ontdekken. Leuk en nog gezond ook! Kijk voor meer informatie op de website van het IVN. Ik zag dat ze ook lespakketten voor scholen en kinderopvang hebben.

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!