fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ondernemer, zorg dat je gezien wordt!

zorg dat je gezien wordt

Als je een eigen bedrijf hebt is het belangrijk dat je gezien wordt. Ik als blogger ben een online ondernemer en ik ben vooral bezig met online zichtbaar zijn. Dit betekent naast het schrijven en publiceren van blogs dat ik ook actief op social media ben. Maar naast de online zichtbaarheid is offline zichtbaarheid ook heel belangrijk. Zorg dat je gezien wordt! Hoe? Het is vaak eenvoudiger dan je denkt.

Visitekaartjes

Wat mij betreft is dit één van de belangrijkste dingen. Het begint bij visitekaartjes. Je kunt visitekaartjes altijd bij je hebben en als je met iemand over je bedrijf praat kan je een kaartje geven. En als je een zakelijke afspraak hebt of bij een netwerkbijeenkomst bent is het altijd goed om zoveel mogelijk visitekaartjes uit te delen. Een tip die ik ooit kreeg; geef de persoon in kwestie twee kaartjes. Eén voor de persoon met wie je op dat moment aan het praten bent en één voor iemand die de persoon kent en jouw product of dienst kan gebruiken. Of je nu online ondernemer bent of niet, visitekaartjes zijn een must.

Overig drukwerk

Naast visitekaartjes zijn er nog veel meer mogelijkheden om jouw bedrijf aan de mensen te laten zien. Bied jij een product of dienst aan? Dan zijn er verschillende soorten drukwerk die je in kan zetten. Zo kan je ook aan flyers denken. Er zijn genoeg plekken waar je een stapeltje neer kunt leggen. Je kunt natuurlijk ook de huizen langs en de flyers bij mensen in de bus doen. Ik heb regelmatig leuke winacties op mijn blog of op Instagram. Als het iets is wat ik naar de winnaar op moet sturen, pak ik dit altijd leuk in en doe er een kaartje bij. Ik zit er dan ook aan te denken om een eigen kaart te ontwerpen en die te gebruiken. Wist je dat je zelfs gepersonaliseerd inpakpapier kunt krijgen? Van briefpapier tot stickers, het maakt niet uit wat voor drukwerk je in wil zetten. Het is (bijna) allemaal mogelijk!

Reclame artikelen

Je kunt tegenwoordig zoveel leuke producten laten bedrukken. Wat dacht je van een jute boodschappentas met jouw logo erop? Of een katoenen tas met jouw logo? Sporten jouw kinderen? Ga dan voor een sporttas met bedrukking. En als je dan toch die tas besteld, kan je gelijk een bidon met jouw logo bestellen. Je doet één keer een kleine investering en je familie maakt gratis reclame voor je 😉

Relatiegeschenken

Bij relatiegeschenken denk je vaak aan de kerstperiode. Maar je kunt het hele jaar aan je zakelijke relaties denken. Als jij bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten of seminars organiseert kan je gaan voor een pen en kladblok met jouw logo en website. Maar als jij bijvoorbeeld coach bent kun je, als je jouw coachee een opdracht meegeeft een leuk gepersonaliseerd pakketje maken met papier, pen enzovoorts. En natuurlijk is het leuk om jouw klanten en relaties rond de feestdagen te verrassen met een kleine attentie. Uiteraard ook weer voorzien van jouw logo. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het bij Maxilia laten bedrukken en bestellen.

Zorg dat je gezien wordt

We zijn als ondernemers vaak zo bezig met ons product of de diensten die we aanbieden en focussen daarbij vaak op de online klanten en opdrachtgevers. En dat is zonde want ook offline valt er heel veel winst te behalen. Vaak is het maar een kleine investering en kost het heel weinig tijd. Het levert in ieder geval heel veel op. Zorg dat je gezien wordt en jouw bedrijf zal alleen maar nog meer groeien…

Wat doe jij om offline ook zichtbaar te zijn?

Foto: Adobe Stock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!