fbpx

Ontdek op het Zen Festival hoe je mentaal fit wordt en blijft

Ontdek op het Zen Festival hoe je mentaal fit wordt en blijft

Jullie weten dat ik sinds ik thuis zit met een burn out, ik op zoek ben naar datgene wat mij uit de burn out haalt en hoe ik in de toekomst ga voorkomen dat ik weer een burn out krijg. Hoe zorg ik dat ik mentaal fit word en blijf? Ik weet dat ik goed naar mijn lichaam moet luisteren en dat ik mijn rustmomenten op tijd moet pakken. Ik heb ook gezocht naar dingen die mij helpen ontspannen. Zo ga ik iedere week een paar kilometer in de natuur wandelen met een vriendin en ga ik iedere week naar Yin Yoga. Ik lees boeken over mindfulness en ik ben naar een paranormaalbeurs geweest. En binnenkort  mag ik weer iets leuks doen. Ik mag namelijk een bezoekje brengen aan het Zen Festival. Ontdek op het Zen Festival hoe je mentaal fit wordt en blijft!

Wat is het Zen Festival

Op het Zen Festival kan je op een laagdrempelige manier ontdekken hoe je mentaal fit wordt en blijft. Er komt hier van alles samen. Denk bijvoorbeeld aan meditatie, mindfulness, yoga, voeding en sport. Er zijn ook twee lezingen. Woorden als Balans, Geluk, Ontstressen, Onthaasten, Leven in het NU komen allemaal aan bod. Dingen waar ik wekelijks over schrijf. Maar er is ook muziek, er is eten en drinken en een zenmarkt met diverse stands. Dit festival is wat mij betreft nu al perfect! Het thema dit jaar is: ‘De 8 poorten naar mentale fitheid’. Alle 8 poorten lopen als een rode draad door het programma heen.

Het Zen Festival geeft je de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te ervaren hoe je mentaal fit wordt en blijft. Doe kennis en ervaring op tijdens het Zen Festival die meteen toepasbaar is in jouw dagelijks leven.

Groot succes

Het festival begint om 11:30 uur en eindigt officieel 0m 18:30. Maar om 18:30 uur zal Ramon Roelofs aka DJ Charlie Lownoise het festival muzikaal afsluiten. Wat heeft hij met zen te maken? Was ook mijn eerste vraag. Ik ken hem ook uit de tijd dat ik in 1995 in 4 HAVO zat (oh man, ik word echt oud) en los ging op zijn muziek samen met Mental Theo (wie kent Wonderful Days nou niet). Maar sinds 1999 beoefent hij zen via Aandacht is Leven en is hij één van de organisatoren van het Zen Festival. Stephanie van Stockum van SBC EVENTS is de andere organisator. Zij hebben vorig jaar hun krachten gebundeld en dat werd een groot succes. Gelukkig maar, want daarom kunnen wij nu genieten van deze tweede editie van het Zen Festival.

Hoe, wat & waar

Op 19 augustus gaan om 11:30 uur de poorten van Openluchttheater Cabrio in Soest (Utrecht) open. Na de openingslezing en gezamenlijke meditatie om 12 uur heb je tot 18:30 uur keuze uit verschillende workshops. Een ticket voor het festival kost slechts € 39,95 en hiermee krijg je toegang tot twee lezingen, een geleide meditatie met live zang, een interactieve show door de Mindvakman en voor twee workshops. Ik heb er echt zin in en kan niet wachten tot het 19 augustus is!

Leef je mooiste leven

Waar ik zeker ook naar uitkijk is de lezing van Michael Pilarczyck. Jullie kennen hem vast nog van de radio. Maar hij is tegenwoordig inspirator, schrijver en spreker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, bewustzijn, zingeving en zakelijk succes. Hij begeleidt mensen om de kwaliteit van hun leven te optimaliseren. En hij heeft boeken geschreven. Eén daarvan is ‘Master your Mindset – Leef je mooiste leven’. Ik heb dit boek gelezen en dit boek heeft mij tijdens mijn burn out zeker geholpen. Binnenkort zal ik hier een artikel over schrijven. Ik ben heel benieuwd naar zijn lezing en ik hoop hem te spreken op het festival, omdat hij mij echt geïnspireerd heeft en geholpen heeft om bepaalde keuzes te maken.

Wil jij ook naar het Zen Festival? Kijk dan op de website voor meer informatie. Kaarten bestel je ook op de website. Laat je mij weten of je er ook heen gaat? Kunnen we daar samen een drankje doen 😉

 

Bronnen:
Zen Festival
Aandacht is Leven
SBC EVENTS
Michael Pilarczyck

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!