fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek rare snuiters bij de Kinderboekenparade

Ontdek rare snuiters bij de kinderboekenparade

Op zondag 10 juni vindt de kinderboekenparade weer plaats in en om het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Een leuk evenement voor de allerkleinsten maar zeker ook voor de grote stoere kinderen. Wij zijn er al een paar keer geweest en het is echt ieder jaar een leuk feestje. Het evenement is ook nog eens helemaal gratis dus heb je nog geen plannen voor aanstaande zondag? Ga met je kinderen naar de kinderboekenparade en ontdek naast rare snuiters ook nieuwe boeken en schrijvers!

Wat is de kinderboekenparade

De Kinderboekenparade is een kinderboekenfestival wat dit jaar in het teken staat van rare snuiters. Dus verhalen en boeken die laten zien dat iedereen bijzonder is op zijn eigen manier. Het kinderboekenmuseum bevindt zich pal naast station Den Haag Centraal en is dus goed bereikbaar met trein, tram en bus. Het festival vindt in en om het museum plaats en het is helemaal gratis. Er zijn leuke workshops en optredens. Je kunt er boeken kopen van alle schrijvers en illustratoren die aanwezig zijn. En je kunt deze boeken ook laten signeren. Wij zijn nu twee keer geweest en de kinderen vinden het helemaal geweldig!

Paul van Loon bij de kinderboekenparade
Paul van Loon en Dolfje Weerwolfje zijn ook van de partij

Helden die tot leven komen

Ieder jaar lopen ook veel helden die we uit de boeken kennen rond. Zo lopen dit jaar onder andere Dikkie Dik, Nijntje, Kikker en Dolfje Weerwolfje rond. Twee jaar geleden heeft Jenna steeds met Dikke Dik geknuffeld. Zo schattig. En aangezien de meiden Dolfje Weerwolfje helemaal geweldig vinden zullen ze vast met hem op de foto willen.

Schrijvers en illustratoren aanwezig

En zijn veel schrijvers en illustratoren aanwezig. Zo is een optreden van Paul van Loon (bekend van o.a. Dolfje Weerwolfje) en ook Tosca Menten (bekend van o.a. Dummie de Mummie) geeft een optreden. De meiden hebben het nog steeds over haar optreden van een paar jaar geleden. Zij zong een poeplied. En een liedje over poep is natuurlijk altijd goed. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook echt heel hard moest lachen tijdens haar optreden. En omdat de meiden fan zijn van Paul van Loon nemen we ons Dolfje Weerwolfje boek mee en vragen hem dat te signeren tijdens zijn signeersessie. En we leren vast ook weer nieuwe schrijvers kennen.

Tosca Menten bij de kinderboekenparade
Ook Tosca Menten is van de partij!

Leuke activiteiten en workshops

Zo kan er gedanst worden met Rupsje Nooitgenoeg, wordt er muziek gemaakt met Muis, kan je leren lezen met je handen, wordt er geknutseld en kan je luisteren naar de verhalen die door schrijvers worden voorgelezen. Het volledige programma en een blokkenschema dat je uit kunt printen kan je hieronder vinden en op de site van het kinderboekenmuseum kan het downloaden en uitprinten.

Blokkenschema Kinderboekenparade 2018
Blokkenschema Kinderboekenparade 2018

Genoeg te doen voor jong en oud

Dit festival is leuk voor de allerkleinsten en zeker ook voor de grote en stoere kinderen. De eerste keer dat ik er met de meiden heenging was Jenna 2 jaar en ze heeft een topdag gehad. En ook Marley vraagt steeds wanneer het weer is. Ze krijgen ook altijd allebei een nieuw boek en als we dan in de tram naar huis zitten wordt er al druk gelezen. Dus heb je deze zondag nog geen plannen? Ga dan zeker met je kinderen naar dit leuke kinderboekenfestival. Voorlezen en lezen is goed voor de ontwikkeling van kinderen en daarnaast is het ook nog eens heel leuk!

Wanneer: Zondag 10 juni
Hoe laat: 11:00-17:00 uur (om 11:00 uur wordt het festival feestelijk geopend)
Waar: Kinderboekenmuseum in Den Haag (routebeschrijving)
Toegang: gratis
Extra info: Het festival is rolstoelvriendelijk opgezet

Ga jij zondag naar de Kinderboekenparade?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!