fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ga met je kinderen op ontdekkingsreis bij One Planet en leer alles over duurzaamheid

op ontdekkingsreis bij One Planet

Op 20 april is One Planet officieel geopend en wij (de meiden en ik) mochten hierbij aanwezig zijn. We waren er twee uurtjes en dat is veel te kort. We gaan dan ook snel terug, want wat was het leuk! Met deze blog hoop ik je te inspireren om ook een bezoek te brengen en samen met je kinderen op ontdekkingsreis te gaan bij One Planet. Geloof me, ze hebben dan de dag van hun leven en jij ook!

Ga met je kinderen op ontdekkingsreis bij One Planet en leer alles over duurzaamheid
Bij de opening van One Planet moest er natuurlijk wel een selfie gemaakt worden met de minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten.

One Planet

Op 1 januari zijn het populairwetenschappelijk museum Museon en filmtheater Omniversum officieel gefuseerd. En vanaf 20 april is One Planet officieel geopend. Bij One Planet draait het om de aarde, de mens en duurzame ontwikkeling. Verwonder je over de schoonheid van onze planeet in One Planet Dome. Leer alles over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN in de interactieve One Planet Expo. En maak kennis met creatieve oplossingen voor de toekomst in One Planet NOW! waar je ook zelf in actie komt.

One Planet Dome

In One Planet Dome zie je hoe prachtig de aarde is. In het enige koepeltheater in de Benelux bekijk je adembenemende grootbeeldfilms over natuur, cultuur en wetenschap. Op een scherm in de vorm van een halve bol, zo groot als een half voetbalveld. Met filmbeelden overal om je heen, lijkt het alsof je er zelf bij bent. Een subliem geluidssysteem maakt deze beleving nog intenser.

One Planet Expo

In One Planet Expo leer je alles over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De VN willen deze doelen vóór 2030 bereiken om van de aarde een betere plek te maken. Met games, museale objecten, beeld en tekst doe je veel kennis op over de verschillende doelen. Beantwoord prikkelende vragen en ontdek welk type wereldburger jij bent.

One Planet NOW!

In het dynamische One Planet NOW! maak je kennis met slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Hoopgevende innovaties waardoor de wereld eerlijker wordt en leefbaar blijft. One Planet NOW! bestaat uit verschillende zones zoals Het Beweegplein, de Bouwplaats en het Future Food Lab. Ontwerpers, onderzoekers en ondernemers tonen hun creatieve initiatieven op thema’s die ons dagelijks bezighouden. Denk aan verantwoord shoppen, planet-proof koken en bio-based bouwen. Bekijk een tiny house, volg een workshop of kom debatteren in het Clubhuis. Er is van alles te doen. Voor jong én oud. Laat je verrassen, ga aan de slag en ontdek hoe je zelf het verschil maakt.

Kinderen worden geprikkeld om na te denken over de toekomst

Wat One Planet zo leuk maakt, is dat het naast informatief vooral interactief is. Mijn meiden vonden het geweldig om in de stoelen in de One Planet Dome te liggen en op die manier te genieten van een film. Een film waarbij je bijna niet weet waar je moet kijken omdat de film op zo’n groot en breed scherm wordt afgespeeld.

Toen we daarna naar One Planet NOW! liepen zag ik op een afstand al dat ik de meiden hier niet weg zou krijgen. En dat was ook zo. Want naast dat ze op een leuke manier geïnformeerd worden over hoe het gesteld is met onze planeet worden ze op een speelse wijze gestimuleerd om zelf na te denken over wat ze kunnen doen om de planeet te sparen. Zo wekten ze energie op door te fietsen, zagen ze hoe urine in een dixie werd omgezet in schoon water dat prima te gebruiken is de wc door te spoelen zodat hier geen drinkwater meer voor hoeft te worden gebruikt, hoe je met ‘oude’ kleding of kleding die je niet past weer andere leuke en mooie dingen kan maken en ga zo maar door.

Helaas was er geen tijd meer om ook een bezoek te brengen aan One Planet Expo en daarom gaan we deze meivakantie zeker terug. Aan het begin van de tentoonstelling ligt namelijk een strippenkaart waarmee de reis langs de 17 doelen van de VN begint. Ik ben heel benieuwd wat voor wereldburgers wij zijn als we alle vragen hebben beantwoord.

Op ontdekkingsreis bij One Planet

Bij One Planet ga je op ontdekkingsreis en leer je dat al wat kleine aanpassingen een groot positief effect kunnen hebben op onze planeet. En het begint zoals bij alles met ons die onze kinderen het goede voorbeeld geven, zodat ook zij dit weer aan hun kinderen kunnen doorgeven. Zij zijn de toekomst. Als wij er straks niet meer zijn, hebben zij deze mooie planeet nog steeds nodig. En als dat betekent dat je de verwarming een graad lager zet, 5 minuutjes korter doucht, af en toen wat vuil in de wijk opruimt, je afval scheidt of van je oude kleding leuke kussens maakt. Het zijn die kleine dingen die een groot verschil maken.

Praktische info

One Planet is gevestigd in Den Haag (Stadhouderslaan 37) en dagelijks geopend van 10:30-17:00 uur en tijdens schoolvakanties van 9:30-17:00 uur. De laatste One Planet-film begint op maandag & dinsdag om 16:00 uur en woensdag t/m zondag om 17:00 uur. Van donderdag t/m zondag kan je ook in de avonduren naar One Planet Dome (Dome Extra). Op donderdag en zondag van 18:00-20:00 uur en op vrijdag & zaterdag van 18:00-21:00 uur.

Prijzen

  • Regulier € 16,50 (inclusief film in de One Planet Dome)
  • Kinderen 4 t/m 11 jaar € 14
  • Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis (op schoot in de Dome, geen eigen zitplaats)
  • Museumkaart: gratis

Ga hier naar de website van One Planet voor het kopen van tickets.

Wanneer breng jij een bezoek aan One Planet?

Wil je nog meer museumtips voor kinderen? Klik dan hier.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!