Tante Truus Kan Alles

Home Opladen van edelstenen

Opladen van edelstenen

Nadat je jouw steen hebt gereinigd, moet je de steen opladen zodat hij zijn werk goed kan doen. Hier vertel ik je precies hoe het opladen van edelstenen in zijn werk gaat.

Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden. Door een steen op te laden kan de werking worden vergroot of versterkt.

Waarmee laad je edelstenen op?

Je kan je edelsteen op verschillende manieren opladen. De meest bekende manieren zal ik hieronder omschrijven:

  • Maanlicht
  • Zonlicht
  • Bergkristal
  • Seleniet

Door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen, wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk het licht van de volle maan. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden. De licht is echter veel intensiever en lang niet alle stenen kunnen hier tegen en kunnen hun kleur verliezen onder invloed van zonlicht. Leg je steen daarom niet midden op de dag in het zonlicht. Het licht tijdens zonsopgang of -ondergang is een stuk zachter. Voor de volgende stenen geldt dat ze beter niet in het zonlicht opgeladen kunnen worden omdat ze door zonlicht verkleuren, o.a.: amethist, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestien, fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn, turkoois.

Tenslotte kan een steen op een hele zachte en veilige manier worden opgeladen door hem op een bergkristal cluster of in een schelp of bakje met bergkristal steentjes te leggen. Laat de steen minimaal 24 uur liggen. Let op dat je de bergkristal zelf regelmatig reinigt (bergkristal kan heel goed onder stromend water gehouden worden).

Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere stenen mee te reinigen en op te laden.