fbpx

Waarom heb ik toch altijd rammelende eierstokken als ik een baby vasthou

rammelende eierstokken als ik een baby vasthou

Vrienden van ons hebben weer een prachtig meisje gekregen. En wat ik altijd heb als iemand die ik ken zwanger is en weer een prachtig kindje op de wereld zet, zijn rammelende eierstokken. Dan kan ik aan niets anders meer denken dan aan nog zo’n klein hummeltje mogen krijgen. Want zeg nou zelf, zo’n lief klein baby’tje daar kan niks tegenop. Oké, oké met zo’n kleintje komen ook de slapeloze nachten, stuwing, krampjes en ga zo maar door. Maar zo’n klein mensje met die kleine handjes en voetjes en die schattige geluidjes maken mij zo week. Vandaag lees je waarom ik altijd rammelende eierstokken heb als ik een baby vasthou.

Ze ruiken zo lekker

Oke, niet als ze net weer een lading melk terug hebben gegeven. Dan ruikt alles wat zuur. Maar over het algemeen ruiken baby’s zo lekker. Je hebt geen Zwitsal of iets dergelijks nodig. Als je dat koppie ruikt dan ruikt het naar baby; lekker zoet en baby-achtig. Ik kon bij mijn kinderen de hele dag aan die koppies ruiken. Heerlijk op mijn borst en mijn neus tegen dat hoofdje aan. Heerlijk!

Knuffelen maar!

Dat eerste jaar kan je ongestoord knuffelen en vinden ze het allemaal nog prima. Ik kon echt uren kroelen met mijn meiden. Nu krijg ik natuurlijk ook nog knuffels, maar overdag zijn ze druk met allerlei andere dingen zoals buitenspelen met vriendjes en vriendinnetjes. De knuffels worden ‘s avonds altijd wel ingehaald, maar zoveel als ik met ze knuffelde toen ze nog baby waren dat laten ze niet meer toe. Zou ook gek zijn als ik uren met ze op de bank of bed zou liggen om te knuffelen haha. En je moet ze toch een beetje loslaten hè 😉

Alles is schattig

Loop een Prenatal of ander winkel binnen die babykleding verkoopt en je zegt vanzelf; “ahh” en “oooh wat schattig!” Zelfs mijn meiden doen gezellig mee. Zij vinden al die kleine kleertjes zo schattig en lief. Het liefst komt er nog een broertje of zusje zodat zij die kleertjes dan bij hun broertje of zusje aan kunnen doen. En zeg nou zelf, die kleine sokjes, rompertjes, broekjes, shirtjes en jasjes het is allemaal schattig. En de babykleding wordt steeds leuker. Tegenwoordig is het niet meer roze, blauw of wit. Je kan je kleine meisje of knulletje tegenwoordig al heel stoer kleden of gewoon heel schattig maar dan niet in roze of blauw. Love it!

Het eerste jaar is het mooist

Het eerste jaar is heftig. Toch wel het pittigste jaar, vind ik. Maar ook het mooiste jaar, want je baby ontwikkelt zicht zo snel dat eerste jaar. Van huilen, melk drinken, plassen en poepen naar een rollen, kruipen, lopen, brabbelen en de eerste woordjes. Daarna ontwikkelen kinderen zich natuurlijk ook nog volop, maar dat eerste jaar gebeurt er zoveel. Zoveel mijlpalen. En hoe cliché het ook is, het gaat zo ontzettend snel allemaal. Want hoe heerlijk het ook is dat mijn meiden nu groter zijn en lekker hun eigen gang kunnen gaan, ik genoot van de tijd dat ze baby waren en ik uren met ze bezig was.

Zien hoe je kindje verandert

Als je kindje net geboren is, is het natuurlijk het mooiste kind van de hele wereld. En dat zal het natuurlijk altijd blijven. Maar ze veranderen het eerste jaar nog heel erg. Als ik kijk naar mijn kinderen dan zijn ze echt wel heel erg veranderd. Marley werd geboren met pikzwart haar en toen dat haar groeide werd het steeds lichter en nu is het donkerbruin. Jenna was kaal en heel wit, een totaal andere baby dan Marley. En nu heeft ze een bos blonde krullen en haar huidskleur is nog steeds lichter dan Marley maar ze wordt al een beetje bruiner als het zonnetje schijnt. En die bolle wangetjes worden minder, die lekkere spekbenen worden slanker en ze worden groot. Er is niks van die mollige baby’tjes meer over.

Rammelende eierstokken als ik een baby vasthou

Ik denk dat ik altijd wel rammelende eierstokken zal houden. Of er nog een kindje komt? Ik denk het niet. Maar als Alex morgen zegt dat hij ook nog een kindje wil dan zeker wel haha. Alhoewel, ik ben wel bijna 40. Die eitjes en die zaadjes van ons zijn ook niet de jongsten meer. Ik heb nu twee prachtig gezonde dochters waar ik dolblij mee ben. Ik ben een rijk en gelukkig mens met een huisje vol liefde. Dus gebeurt het niet dan zal je me niet horen klagen. Misschien hoor je alleen wat gerammel uit mijn onderbuik als ik weer een baby zie of vast heb 😉

Heb jij dat ook, van de die rammelende eierstokken als er een baby in de buurt is? Of heb jij nergens last van?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!