fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe doet ze het toch allemaal!? Rebeca doet het zo

Rebeca doet het zo

Het is alweer de laatste woensdag van de maand en dat betekent dat we weer een kijkje nemen in het leven van één van mijn lezers. In ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’ van februari vertelt Rebeca haar verhaal. Houdt ze de ballen hoog of laag? Hoeveel tijd heeft ze voor haarzelf en hoe zijn de taken thuis verdeeld? Rebeca doet het zo!

Dit is Rebeca

Rebeca is 39 jaar, woont samen met haar partner. Samen hebben ze een zoon en zij heeft ook een dochter uit een eerdere relatie. Zij en haar partner werken allebei. Rebeca werkt 32 uur als communicatiemedewerker bij TU Delft en is vrijwilliger bij de personeelsvereniging van de TU Delft, waardoor ze vaak uitjes heeft; dagtochten op zaterdag naar steden in Nederland, theater en concerten, maar ook tripjes met het hele gezin naar Disneyland of ‘gewoon’ naar de Efteling. Ze begeleidt ook reisjes. Ze sport ook veel. Zo doet ze één keer per week aan bootcamp en gaat ze één keer per week naar yoga.  Maar ze gaat ook regelmatig hardlopen. Ze houdt van lekker uiteten gaan en dat doet ze ook regelmatig. Een bezig bijtje dus!

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

Rebeca werkt 32 uur en haar partner 36 uur. Doordat haar partner 4 dagen werkt (4×9) en dan ook vroeg begint (7:30 uur) is zijn altijd degene die de kinderen klaarmaakt voor school. Het koken in de avond hebben ze eerlijk verdeeld. Zij kookt op maandag, dinsdag en donderdag en hij op vrijdag, zaterdag en zondag. Op woensdag eten ze altijd bij haar moeder.

Ze zijn beiden niet echt fan van het huishouden doen (wie wel 😉) en pakken nu allebei dingen op. Er is niet echt een verdeling. Maar ze zitten er wel aan te denken om een hulp in de huishouding te nemen. Haar dochter heeft wel taken. Zo ruimt haar dochter elke avond de tafel af en ruimt de vaatwasser in en iedere ochtend geeft zij de hond eten. Verder laat ze de hond wel eens uit als dat zo uitkomt. De jongste heeft zij alleen nog zover dat hij in ieder geval zijn eigen troep opruimt.

Als een van de kinderen ziek is, kijken ze hoe het agenda-technisch uitkomt om thuis te blijven. Rebeca heeft best veel afspraken, maar als ze die kan verzetten doet ze dat, maar anders blijft haar partner thuis om voor de zieke te zorgen.

Hoe combineert ze alles

Er zijn van periodes waarbij ze weekenden blokkeert en niks inplan. Ze heeft het dan zo druk dat ze de weekenden echt vrij wil houden. Ze is heel sociaal en wil het altijd gezellig hebben en maken, waardoor ze soms naast haar werk echt bomvol kan zitten, maar dat vindt ze leuk en haalt daar ook energie uit.

Ik-tijd voor Rebeca

Als ze merkt dat ze meer tijd voor zichzelf nodig heeft probeert ze vrij te nemen. Dan gaat ze naar yoga gewoon lekker niks. Het liefst kijkt ze dan lekker Netflix. Of ze gaat vroeg naar bed en gaat een avondje lekker boven in bed liggen en series kijken. Daar kan komt ze wel echt van bij. Ze weet dat haar leven enorm druk is en ze vermoed dat anderen al geen lucht krijgen als ze dit alleen al lezen, maar dit past wel bij haar. Ze voelt zich hier 90% van de tijd heel goed bij en in die 10% probeert ze dan alsnog een rustmomentje te pakken. Zo zorgt ze dat er voor haar balans is.

Heeft ze nog wel tijd voor haar partner?

Ze doen vaak dingen samen als gezin. En als de kinderen in bed liggen en dat is doordeweeks meestal voor 20:30 uur, hebben zij en haar partner de bank voor zichzelf. Ze vindt wel dat ze meer samen moeten inplannen. Dat deden ze altijd wel, maar ze merkt nu wel dat dit steeds vooruit wordt geschoven omdat ze andere verplichtingen of een drukke agenda hebben. Dit is dus zeker een puntje van aandacht op dit moment. Gelukkig genieten ze beiden van een dagje weg met z’n viertjes en dat doen ze dan ook regelmatig.

Door de drukte vind ze het wel lekker om samen op de bank te hangen, maar een hapje eten en een filmpje pakken vinden ze ook altijd erg leuk! En soms gaan ze samen naar het theater of naar een concert.

Ballen…hoog of laag?

ALTIJD hoog… en waarom? Zo is ze gewoon. Wel tot vervelens toe, geeft ze zelf toe. Ze is een rasechte regeltante en het moet dan ook nog eens precies zoals zij het voor ogen heeft. Gelukkig komt ze daar wel iets van terug. In ieder geval op het werk. Ze laat het meer aan anderen over. Althans, dat probeert ze. Maar thuis…. Ze vindt het dan ook prachtig dat als ze op reis is en het op de manier van haar partner gaat ook allemaal goed gaat. Ze heeft dan wel een een schema gemaakt. Dat dan weer wel.

Een leven dat redelijk in balans is

Haar leven is nu redelijk in balans. Ze heeft het naar haar zin op haar werk en geniet van thuis en het gezin en ook van vrienden. Ze moet leren iets vaker nee te zeggen, dat zou beter voor haarzelf zijn en dat lukt ook wel steeds beter.

De mening van anderen

Rebeca maakt zich niet zo druk om wat anderen denken. Ze merkt dat mensen haar als een prettig persoon ervaren en ze probeert altijd eerlijk en respectvol met anderen om te gaan. Het is belangrijker als je zelf met jezelf kunt leven, dan voel jij je prettiger en gaat alles veel makkelijker! Ze merkt dat ze minder kritisch is naar haarzelf. Ze is best tevreden ben met hoe ze is en hoe haar leven is. Dat geeft rust.

Rebeca is een tevreden mens

Het gaat goed zoals het nu gaat. Ze geniet, ze geniet samen met haar partner en kinderen. Met de kinderen gaat het goed en die zijn gelukkig. Meer heeft ze niet nodig!

Tips van Rebeca voor jou

Zorg ervoor dat je ondanks de dingen die je ‘moet’ doen ook dingen doet die jou blij maken, voor jezelf. Dat maakt je leven leuker en makkelijker en dat werkt door naar je gezin. Pak die kleine momentjes en geniet daar ook van. Tijd maken is het meest lastigste om te doen, maar geloof me, je haalt er zoveel uit als je lekker gaat sporten bijvoorbeeld. Je leert weer andere mensen kennen en je bent lekker bezig, voor jezelf, en het is ook nog goed voor je! Mijn kinderen zien in mij een drukbezette, maar wel een gelukkige moeder en snappen nu ook (de oudste in ieder geval) dat ik daar ook enorm van geniet, waardoor ze het ook accepteren.

Dank je wel Rebeca dat je je zo open hebt gesteld en ons een kijkje in je leven hebt gegeven!

Dit is een artikel in de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven.
Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. Benieuwd naar de eerdere verhalen? SpitsuurvrouwRianne, Laura en Angelique doen het zo.

We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er nog dingen aangepast worden.

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!