fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe doet ze het toch allemaal!? Rianne doet het zo

Rianne doet het zo

Hoe doet Rianne het allemaal? Houdt ze de ballen hoog of juist laag? Maakt ze tijd voor zichzelf of zou ze meer tijd voor zichzelf willen en hoe zijn de taken thuis verdeeld? Vandaag lees je het verhaal van Rianne.

Dit is Rianne

Rianne is 42 jaar en woont samen met haar partner. Samen hebben ze twee kinderen tussen de 5 en 10 jaar. Haar partner werkt en zij werkt 12 uur per week. Ze vind het heerlijk om in de tuin te werken, gaat graag naar yoga en ontspant helemaal als ze aan het tekenen is.

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

Rianne en haar partner zorgen echt samen voor de kinderen. Ongeveer 60% komt bij Rianne te liggen en 40% bij haar partner. Het huishouden ligt bij beiden voor 50%. Als één van de kinderen ziek is hangt het af van wie er die dag vrij is. Als ze die dag allebei werken dan neemt haar partner vaak de zorg van het zieke kind op zich omdat hij ook vanuit huis kan werken en makkelijker vrij krijgt dan Rianne.

Rianne combineert veel taken

Als de kinderen naar school zijn gebracht loopt ze bijvoorbeeld gelijk door naar de bakker om brood te halen. Of als ze een afspraak heeft, neemt ze alles al mee zodat ze niet weer langs huis moet. Ze scheidt altijd netjes het afval en dat brengt ze weg als ze boodschappen doet. Ze werkt met een agenda en bekijkt goed wat ze wanneer kan doen. Ook plant ze niet teveel op één dag en zorgt dat ze ook wat tijd overhoudt voor het huishouden. Op die manier houdt ze het overzicht.

Ik-tijd voor Rianne

Ik-tijd plant Rianne in. Ze maakt hier dan ook echt tijd voor vrij. Ze gaat dan naar yoga, kijkt een film, gaat naar tekenles of tekent thuis. Al beschouwt ze de tijd dat de kinderen naar school zijn ook als eigen tijd en ze huishoudelijke klussen of administratieve dingen doet.

Tijd met haar partner

Rianne en haar partner maken tijd voor elkaar. Thuis hebben ze regelmatig tijd samen als de kinderen op bed liggen. Ze plannen dit niet echt in. Ze kijken dan samen een film en drinken wat samen. Als ze iets buiten de deur plannen dan wordt dit wel gepland. Maar meer omdat ze dan een oppas nodig hebben. Ze gaan dan het liefst uiteten of naar een concert.

Hoe ze omgaat met die ballen die hoog gehouden zouden moeten worden

Ze houdt die ballen dan ook het liefst hoog. Ze wil dingen namelijk goed gepland hebben en op alles voorbereid zijn. Ze plant dan ook het liefst alles vooruit. Ze merkt wel dat ze makkelijker wordt. Bijvoorbeeld een niet te ingewikkelde traktatie voor school.
Ze laat ook weleens de ballen vallen. Er zijn dan dingen die blijven liggen omdat ze er geen tijd voor heeft. Dit zijn wel altijd de dingen waar een ander geen last van heeft of die later die dag ook wel kunnen.

Hoe Rianne voor balans in haar leven zorgt

Het belangrijkste voor Rianne is voldoende rust nemen. Dit gaat de ene keer beter dan de andere keer. Door taken af te ronden ontstaat er rust in haar hoofd en is er weer ruimte voor een nieuwe taak. Daarnaast is het belangrijk dat ze prioriteiten stelt. Er zijn bijvoorbeeld taken die ze prima kan doen als de kinderen thuis zijn, maar er zijn ook dingen die beter kunnen wachten en beter gedaan kunnen worden als de kinderen op school zitten. En er zijn natuurlijk taken waarbij de kinderen kunnen helpen. Dit vinden ze vaak ook heel leuk om te doen. En dan vooral het samenwerken is erg leuk. Ook zorgt Rianne voor een goede planning en denkt vooruit door bijvoorbeeld de avond ervoor alles voor de volgende dag klaar te leggen.

De mening van anderen

Rianne kan zich best druk maken om de mening van anderen. Ze denkt dan dat ze dingen niet goed doet of denkt achteraf dat ze het beter anders had kunnen doen of verwoorden. Ze is best streng voor zichzelf en kan het zichzelf in haar hoofd best moeilijk maken. Daarnaast is het ook zo dat ze vindt dat we ook hard voor elkaar zijn en veel oordelen over elkaar. Mensen kunnen soms echt hard zijn. Terwijl het juist zo fijn is als we meer begrip voor elkaar zouden hebben. Een klein gebaar kan vaak al veel impact hebben. Alleen al vragen hoe het echt met je gaat bijvoorbeeld of iemand een fijne dag wensen.

Is Rianne een tevreden mens?

Over het algemeen is ze tevreden over haar leven. Ze zou zich wel wat minder druk willen maken om wat anderen van haar denken. Ook zou ze meer zelfvertrouwen willen hebben. Meer willen voelen dat ze dingen goed doet en goed kan. Hierdoor zou ze meer tijd overhouden voor leuke dingen.

Rianne’s tips voor alle vrouwen met een druk leven

  • Heb vertrouwen in jezelf!
  • Dingen kunnen op verschillende manieren uitgevoerd worden. Er is meer goed dan je zelf vaak denkt. Er zijn vaak meerdere mogelijkheden om een probleem op te lossen.
  • Goed is het nieuwe perfect (quote is niet van Rianne, maar ze voelt hem wel).
  • Luister niet altijd naar je gedachten
  • Rust goed uit als dat gaar, want dat scheelt echt een boel
  • Houdt zo goed mogelijk overzicht, zodat de dingen die je wilt doen op een rij staan.

Dank je Rianne voor je eerlijkheid!

Dit is een artikel in de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven.
Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er nog dingen aangepast worden.

 

Foto: Adobe Stock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!