fbpx

Fietslessen en we gaan op schoolreis | Een kijkje in mijn leven

schoolreis

Dit gaat weer een druk weekje worden! Maar gelukkig staan er alleen maar leuke dingen op het programma. En tijd om te werken is er bijna niet. Maar goed zo gaan die dingen soms. Dat wordt veel in de avond werken en volgende weer weer inhalen. Het is even niet anders. Deze week help ik twee keer op school; Marley haar klas heeft namelijk verkeers-/fietslessen en we gaan op schoolreis. Helaas gaat ook de auto kapot.

Maandag

Vandaag is toch wel een bijzondere dag, want je gelooft het misschien niet maar het gaat toch echt gebeuren! IK GA VANDAAG SPORTEN. Wie had dat kunnen denken. Je hebt vorige week kunnen lezen dat ik me ingeschreven had bij de sportschool. En ik begon rustig aan met een lesje yoga, maar vandaag moet ik eraan geloven. En ik ga iets doen wat ik nooit eerder heb gedaan. Ik ben namelijk geen fan van fitness en heb het steeds weer geprobeerd, maar na een paar maanden of zelfs weken was ik er alweer klaar mee. Daarom ben ik begonnen met Milon. Dat is een korte training van 35 minuten. En je werkt in een cirkel met verschillende krachtapparaten en cardiopparaten. Een soort fitness, maar toch weer anders. Binnenkort vertel ik je er nog veel meer over. Eerst maar een paar keer gaan zodat ik goed kan vertellen wat ik ervan vind.

Fietslessen en we gaan op schoolreis | Een kijkje in mijn leven
Met Milon kan ik in een app precies mijn voorgang bijhouden. Ik ben nu nog maar 1x geweest dus nog weinig progressie haha

Maar ik kan je zeggen dat deze eerste keer me goed beviel. Ik kwam erachter dat mijn conditie echt wel beter kan en daar ga ik de komende tijd aan werken! Ik ben dus positief en ga er tegenaan! In de avond had ik een ouderraadvergadering en het voelt goed om weer terug te zijn binnen de ouderraad. Ik vind het toch wel fijn om betrokken te zijn en te weten wat er allemaal speelt en gaat komen. Goede keuze geweest dus!

Dinsdag

Vandaag help ik een ochtendje op school. Groep 6 (Marley haar klas) heeft verkeerslessen en ik begeleid samen met de mevrouw van de verkeerslessen een groepje. Het was nog best een avontuur kan ik je zeggen, maar gelukkig viel het met de spierpijn van het sporten de dag ervoor, mee. Mijn groepje deed het goed en iedereen is weer veilig op school aangekomen. Ze hebben nog een jaartje om te oefenen tot ze volgend jaar het verkeersexamen hebben, dus dat gaat vast goed komen.

Fietslessen en we gaan op schoolreis | Een kijkje in mijn leven
De verkeersles in groep 6 was weer erg leerzaam (ook voor mij 😉)

Enige wat een beetje jammer was, is dat ik vergeten was dat de meiden deze week hun schoolreisje hebben en ik als hulpouder mee ga. En vrijdag hebben de meiden een studiedag. Dat betekent dat er heel weinig tijd overblijft om te werken. Oeps! In middag ben ik met de meiden even de stad ingegaan voor cadeautjes voor de kinderfeestje die ze deze week hebben en Marley had een paar H&M bonnen gekregen voor haar verjaardag en ze koos een leuke en stoere outfit uit. Ik heb wol bij Zeeman gehaald, want het wordt weer koud en dat betekent dat het brei- en haakseizoen voor mij weer begint haha. Lekker op de bank onder een dekentje met een kop thee (of glas wijn), Netflix aan en breien of haken maar. Ik ben deze avond al gelijk begonnen met een nieuwe sjaal!

Woensdag

Vandaag is alweer de laatste echt werkdag van deze week. Gelukkig heeft Jenna vanmiddag een kinderfeestje en komt ons nichtje vanmiddag zodat zij en Marley elkaar kunnen vermaken. Kan ik nog even meters maken. En ik lig aan het einde van middag aardig op schema. Dat geeft een lekker gevoel!

Fietslessen en we gaan op schoolreis | Een kijkje in mijn leven
Marley haar nieuwe outfit

Tussendoor moet ik ook nog naar de supermarkt omdat we morgen allemaal op schoolreis gaan. En vandaag is het ook weer turnen en koor dus het is weer lekker heen en weer rijden vandaag. Ach, alles voor je kinderen hè 😉 Maar tijdens het heen en weer rijden doet de auto raar. Hij sputtert een beetje en er zit geen power meer in. Ook gaat het motorlichtje branden. Gelukkig oranje dus ik mag er nog meer rijden. Maar ik vertrouw het niet en bel toch Skoda even. De auto is pas 3 jaar oud dus ik verwacht dat het meevalt allemaal. Gelukkig komt er gelijk iemand langs om de auto na te kijken. Helaas mogen we er niet meer in rijden en wordt de auto vrijdag opgehaald. Morgen eerst met de meiden op schoolreis!

Donderdag

Vandaag is schoolreis dag! Alex gaan met Jenna haar klas mee en ik met Marley haar klas mee naar Duinrell. Toch leuk dat we altijd gevraagd worden omdat we altijd helpen op school. En de mensen die mij kennen weten dat ik het eigenlijk helemaal niet leuk vind om mee te gaan op schoolreis. Maar de meiden vinden het natuurlijk geweldig dat hun ouders meegaan en dus offer ik me weer op. Ik heb wel aangegeven dat ik nog niet weet of ik volgend jaar weer meega. Maar vandaag is het een topdag en hebben we prachtig weer! Deze schoolreis kan zeker in de boeken. Voordeel van groep 6 is dat ze eigenlijk alleen in de achtbanen willen en ik daardoor de hele lekker met de juf zit te kletsen.

schoolreis in Duinrell
Gezellig schoolreisje in Duinrell

Na het schoolreisje haal ik patat bij de snackbar en na het eten is het douchen en lekker in bed liggen. We zijn allemaal gesloopt dus kijken nog wat tv op bed en gaan dan lekker slapen. Gelukkig is het morgen een studiedag.

Vrijdag

Vandaag wordt de auto al vroeg opgehaald zodat ze vandaag de reparatie nog uit kunnen voeren. Dan heb ik vanmiddag de auto weer. De rest van de dag doen we dan ook lekker rustig aan. Boodschappen kan ik nu toch niet doen. De meiden zijn ook moe dus die liggen bijna de hele dag naar de iPad te staren. Ach, moet kunnen.

Fietslessen en we gaan op schoolreis | Een kijkje in mijn leven
Helaas ging de auto kapot

Als we de auto hebben opgehaald gaan we gelijk door om een cadeautje te halen, want Marley heeft vanavond een feestje in de bioscoop. Daarna nog even boodschappen doen en dan snel naar huis om eten te maken. Marley moet om kwart over zes bij de bios zijn dus zij eet even alleen. Als ik haar heb weggebracht is Alex ook thuis en eten we met zijn drietjes.

Zaterdag

Ik kan merken dat de herfst begint, want met de wisseling van het seizoen krijg ik altijd de drang om op te ruimen en schoon te maken. Ik begin op zolder met mijn kledingkast en leg al mijn zomerkleding weg. De kledingkast van de meiden is daarna aan de beurt. In de tussentijd worden wasjes gedraaid. Dan alle kamers opruimen en schoonmaken en tenslotte is de badkamer aan de beurt. Heerlijk als alles weer aan kant is! Vandaag een berg strijk wegwerken en vanaf maandag weer netjes bijhouden allemaal. Dat is in ieder geval het plan.

Fietslessen en we gaan op schoolreis | Een kijkje in mijn leven
Dit is echt zo lekker!

In de avond eten we iets wat we een paar weken geleden in Duitsland aten. Ik heb geen idee hoe het heet, maar wij noemen het Duitse kapsalon. Het is patat met augurk, jalapeño’s, braadworst, heel veel mayo en curry en tenslotte gebakken uitjes. Man wat is dit lekker! Dit gaan we zeker vaker eten. Niet te vaak want het is een calorieënbom.

Zondag

Omdat het vandaag ook van dat prachtige weer is en ook de laatste zondag dat het zulk mooi en vooral warm is gaan we met de meiden naar Drievliet. Helaas dachten nog meer mensen hetzelfde en het is behoorlijk druk. Gelukkig hebben we abonnementen en na een paar leuke en gezellige uurtjes gaan we weer naar huis. We komen voor het einde van het seizoen toch nog wel een keer in Drievliet.

schoolreis op weg naar Drievliet
Op weg naar Drievliet en Alex ziet er niet blij uit, maar schijn bedriegt want hij had er ook zin in haha

Als we thuis zijn gaan de meiden met vriendinnen buiten spelen en ik strijk de laatste dingen nog weg. Dan aan de slag met dit weekoverzicht en dan zit het weekend er helaas al weer bijna op. Eerst de bedden nog verschonen en lekker douchen, want er is niets zo fijn als met een schoon lijf op zondagavond in een schoon bed stappen…

Helpen met de fietslessen en we gaan op schoolreis

Het was weer een heerlijk weekje zo. Oké, dat de auto stuk ging was minder. Maar hé, er zijn ergere dingen. De schoolreis was natuurlijk wel het hoogtepunt, maar ik moet zeggen dat het mooie weer deze week ook wel een cadeautje was. Komende week staan er ook weer leuke dingen op de planning. Ik hoop dat de meiden en ik dan wel minder verkouden zijn, want zo’n verstopte neus is wel een beetje irritant.

Op naar weer een nieuwe week!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!