fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Laatste keer mee naar de schooltuinen en weer naar de tandarts | Kijkje in mijn leven

schooltuinen

Ondanks dat het bijna vakantie is en ik me volledig op mijn werk wil concentreren zodat ik het straks ook wat rustiger aan kan doen, komt er weinig van terecht. Ook deze week heb ik wel iedere dag een afspraak die niks met werk te maken heeft. Zo ga ik met Jenna voor de laatste keer mee naar de schooltuinen, moet ik weer naar de tandarts maar dit keer voor mezelf én voor Jenna omdat ze (net als haar vader) een knarsplaatje aangemeten krijgt en ga zo maar door. Je leest het weer allemaal in dit ‘kijkje in mijn leven’.

Zaterdag

Vandaag zou ik eigenlijk helpen in het appartement van mijn moeder. Eerste met het sjouwen van het laminaat en daarna met het behangen en in de middag zou ik dan in mijn eigen huis nog wat kunnen doen. Maar de plannen worden in de ochtend gewijzigd waardoor ik besluit thuis te blijven. Mijn keuken kan wel een goede poetsbeurt gebruiken en als ik dan toch bezig ben pak ik gelijk de koelkast en vriezer mee. De keuken krijg ik niet helemaal af, dus van de week de laatste kastje uitsoppen. Altijd lekker om voor de vakantie alles een beetje aan kant te hebben. Hoef ik het dan niet te doen.

Laatste keer mee naar de schooltuinen en weer naar de tandarts | Kijkje in mijn leven
Ik kocht bij Action een nieuw buitenkleed

De rest van de benedenverdieping moet natuurlijk ook nog gedaan worden en de boodschappen lopen niet zelf naar ons huis en de koelkast in. Als ik dan aan het einde van de middag eindelijk klaar ben met alles, ben ik er ook echt klaar mee. Nu lekker eten, filmpje kijken en verder niks.

Zondag

Vandaag heeft Jenna haar laatste communiebijeenkomst in de kerk, ook wel de terugkomviering genoemd. Ze moet er al om 9:30 zijn en om 11 uur sluiten wij aan voor de viering. Mooi om dit zo mooi af te sluiten en ik heb met de meiden afgesproken dat we 1x per maand naar een viering gaan zodat ze al het geleerde niet weer gelijk vergeet.

Na de viering halen we lekkere broodjes en lunchen we thuis voordat de meiden naar het feestjes van hun vriendinnetje gaan. Mijn moeder is moe dus die ligt de hele middag op bed en Alex is in het huis van mijn moeder bezig. Zo heb ik even rust en kan ik nog wat werk waar ik afgelopen week niet aan toe ben gekomen afmaken.

Maandag

De knop moet weer om bij mij. Ik ga weer steeds later naar bed en kan dan in de ochtend mijn bed niet uit komen. Dus zondag ben ik op tijd naar bed gegaan en vandaag word ik al voor de wekker wakker. Ik spring onder de douche, ontbijt samen met de meiden en als ze naar school zijn ga ik met de hondjes een stuk wandelen. Zij blij en ik weer wat beweging. Dan aan het werk, want ik heb genoeg te doen.

Laatste keer mee naar de schooltuinen en weer naar de tandarts | Kijkje in mijn leven
Zeik- en zeiknat geregend

Als ik Jenna van school wil gaan halen, miezert het een beetje dus ik ga haar gewoon op de fiets ophalen. Tijdens deze fietsrit (die maar een paar minuutjes duurt) gaat het steeds harder regenen en kom ik zieknat aan op school. Samen fietsen we snel terug naar huis en komen helemaal doorweekt aan. Tot aan onze onderbroek nat en koud. Dus we gaan lekker samen in bad en dan gauw weer aankleden voor het rapportgesprek met haar meester. En wat heeft onze kanjer het goed gedaan dit schooljaar. Ze ging van een gesloten meisje dat zich iedere dag verveeld op haar oude school naar het meisje dat ik een paar jaar geleden nog had: blij, vrolijk, nieuwsgierig en zin om te leren. De keuze om naar een andere school te gaan is de beste keuze ooit geweest. Je kind gelukkig zien is en blijft het allerbelangrijkste.

Dinsdag

Vandaag begin ik weer met een overleg met mijn businessbuddy’s Irene en Laura en dan ga ik voor de laatste keer helpen bij de schooltuinen. En wat staan de schooltuinen van alle kinderen er allemaal mooi bij! We kunnen vandaag al veel oogsten, heel veel. Volgende week is de laatste keer naar de schooltuinen en wordt alles geoogst. Ze zal dan zeker drie grote boodschappentassen mee moeten nemen om alles mee te kunnen krijgen. Thuis ga ik weer aan het werk en ga ik vroeg de keuken in zodat we op tijd kunnen eten.

Woensdag

Vandaag ben ik aan de beurt: ik moet naar de tandarts. Ik heb een klein gaatje en ik krijg een kroon waarvoor een opbouw gemaakt moet worden. Ik durf het het niet zonder verdoving aan dus loop ik er de halve ochtend bij als Sylvester Stallone. Blijft een apart gevoel zo’n verdoving in je mond. Ik heb continu het gevoel dat het kwijl er via mijn mondhoek uitloopt, wat natuurlijk niet het geval is. Ik ga even langs m’n schoonouders. Alleen zit koffie er door de verdoving niet in. Na een uurtje kan ik dan toch van een lekker kopje koffie genieten. Dan gauw broodjes halen en Jenna van school halen.

Laatste keer mee naar de schooltuinen en weer naar de tandarts | Kijkje in mijn leven
Altijd charmant zo’n verdoving

In de middag zijn de meiden lekker buiten aan het spelen en in het zwembad aan het afkoelen. Fijn voor mij, want dan kan ik even aan de studie. Straks in de zomervakantie zal ik er meer tijd voor hebben, maar ik probeer toch iedere week wel een paar uur in mijn studie te stoppen. De stof is ook heel interessant en dat maakt dat ik dan ondanks vermoeidheid toch gemotiveerd blijf en zin heb om ermee aan de slag te gaan!

Donderdag

Vandaag weer een gewoon werkdagje. Ik begin met mijn financiele administratie en sluit het tweede kwartaal af. Ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben met het resultaat dit eerste halfjaar. Tante Truus Kan Alles doet het goed en ik heb hele leuke betaalde opdrachten. Dit jaar ook voor het eerst een opdracht gekregen om een website te ontwerpen, wat ik ook heel leuk vind om te doen. Maar wat betreft mijn coachpraktijk, valt het een beetje tegen. En dat komt omdat ik te weinig tijd in steek. Dat is dan ook iets wat ik het tweede halfjaar anders ga doen.

Vandaag heb ik ook de schoolboeken en chromebook voor Marley besteld. Ik moet er nu toch echt een geloven. Ik kan het uitstellen, maar ze gaat toch echt naar de middelbare school. Nu hoeven we alleen nog wat schoolspullen te kopen, maar dat doen we in de vakantie gezellig.

Vrijdag

Vandaag is eigenlijk een werkdag, maar daar komt weinig van terecht. Nadat ik het huis aan kant heb gemaakt is het alweer tijd om Jenna op te halen. Ze mag namelijk weer naar de tandarts. Dit keer voor het maken van een knarsplaat. En dan wordt ook gelijk de kleur van mijn kroon bepaalt. Dan gauw wat eten en weer terug naar school en ik naar huis, want er komt een vriendin gezellig koffie drinken. We hebben elkaar al veel te lang niet gesproken en de tijd vliegt alweer voorbij. Voor we het weten is het tijd om onze kinderen van school te halen.

Laatste keer mee naar de schooltuinen en weer naar de tandarts | Kijkje in mijn leven
Voorlopig de laatste keer naar de tandarts

Marley, Jenna en ik kunnen vandaag niet wachten om de laatste twee afleveringen van seizoen 4 van Stranger Things te kijken. Dus na het eten gaan we naar boven en kijken we gezellig in bed. De afleveringen duren onwijs lang, dus de tweede aflevering moeten we bewaren voor zaterdag. Maar man, wat is het spannend!

Hoe was jouw week?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!