fbpx

September18 DIY box april: dip dye kussenhoes van zijde

September18 DIY box april

Ik kreeg de September18 DIY box van april en het is weer een heel leuk project! We gaan aan de slag met het verven van een zijden kussenhoes. En nou is natuurlijk het verven van de kussenhoes waar het om gaat, maar het slapen op een zijden kussensloop heeft ook nog eens heel veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld veel beter voor je haar én je huid. Dus we gaan niet alleen aan de knutsel, we worden er ook nog eens mooier van. Als dat geen win-win is!

September18

September18 is opgericht door Sarah Ruijter, die ook eigenaar is van Zijdar & Zijdewinkel.nl. Ze zag namelijk mensen om zich heen mooie dingen creëren en dat wilde zij ook. Ze besefte zich dat er meer mensen zijn zoals zij; mensen die misschien niet zo goed durven omdat ze bang zijn dat ze het niet kunnen en dus ook niet veel geld aan materialen willen investeren. Of mensen die überhaupt geen hobbymaterialen in huis hebben en geen idee hebben wat ze zouden kunnen gaan maken. Zo kwam ze op het idee om DIY boxen te maken, waarin alle materialen voor dat specifieke project in de box zitten.

September18 DIY box van april

Ik heb al eens eerder zijde geverfd toen ik de DIY box van juni vorig jaar maakte. Toen ging ik aan de slag met een dip dye sjaal. Dat vond ik superleuk om te doen en het eindresultaat was dan ook zo gaaf! Toen ging ik met twee kleuren aan de slag en bij het zijden kussensloop gaan we met één kleur het kussen dip dyen. Uiteindelijke heb ik houtje of de pollepel en het touw niet nodig gehad omdat ik hem in de pan kon laten hangen. Ik heb namelijk een klein deel geverfd, ongeveer 1/3. Daardoor hoefde ik niet bang te zijn dat de rest van de stof in de pan zou glijden. Maar heb je het nooit eerder gedaan, hou je dan gewoon aan de werkwijze 😉

Wat ik ook nu weer leuk vind, is dat je niet weet wat het eindresultaat zal zijn. Ik heb één elastiekje gebruikt, maar als je er meerdere gebruikt krijg je natuurlijk weer een hele andere variatie door he dip dye-effect. Maar ik moet zeggen dat ik mijn kussen erg leuk en mooi vind. De meiden ook, dus ik ben hem inmiddels al kwijt!

Inhoud van deze box:

  • Zijden kussenhoes, deze is 6 x 70 cm gemaakt van Twill
  • Verf, speciaal voor zijde
  • Elastiekje

Wat heb je nog meer nodig:

  • Pan (hoeft geen oude pan te zijn)
  • Koud water
  • Houtje of pollepel + touw
  • Warmtebron (fornuis, elektrisch plaatje)
  • Stromend water en schone spoelbak
  • Strijkijzer + strijkbout (eventueel theedoek om je strijkbout te beschermen)
September18 DIY box april

Bestel vandaag nog jouw DIY Box

Wil jij nou ook aan de slag met deze leuke September18 DIY Box? Ga dan naar September18.nl en meld je voor 1 april aan voor het DIY Membership. Je ontvangt dan iedere maand een nieuwe DIY Box voor maar € 29,- per maand (+€ 4,95 verzendkosten in Nederland). De waarde van de DIY Box is €45,- dus dat scheelt enorm. Je hoeft niet steeds allerlei materialen aan te schaffen én je zit niet met materialen waar je niks meer meedoet als je het DIY-project hebt gemaakt.

Vanaf de tweede maand wordt er maandelijks € 33,95 afgeschreven. Het membership is maandelijks opzegbaar. Je kan je membership ook heel makkelijk tussentijds pauzeren.

Een momentje voor jezelf

De DIY boxen van September18 zijn een echte aanrader als je graag knutselt en nieuwe dingen wilt leren en ontdekken. Even me-time en ontspannen terwijl je iets moois creëert. Echt even een momentje voor jezelf. Een betere manier van ontspannen is er bijna niet! Kijk hier als je wilt weten welke September18 DIY boxen ik eerder maakte.

Hoe vind je mijn dip dye kussen?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!