September18 DIY Box van april – moederdageditie

September18 DIY box van april

De September18 DIY box van april komt eraan. En deze leuke DIY Box staat in het teken van moederdag. De meiden van September18 zijn een samenwerking aangegaan met De Viltbloemist die de mooiste creaties maakt met vilt. En voor deze moederdag editie gaan we twee mooie rozen van wolvilt maken. Het zijn echt plaatjes om te zien en ik weet zeker dat alle moeders hier heel blij mee zullen zijn. In deze blog vertel ik je alles over de September18 DIY box van april en natuurlijk wat ik van deze moederdageditie vind.

September18

Sarah Ruijter is eigenaar van Zijdar & Zijdewinkel.nl bestaande uit winkel, groothandel, webshop, atelier en een eigen zijde-museum. Ook worden er cursussen en masterclasses op het gebied van zijde gegeven. September18 is begonnen vanuit die liefde voor natuurlijke materialen zoals wol en zijde. Zij zag mensen om zich heen mooie dingen creëren en dat wilde zij ook. Ook besefte ze dat er meer mensen zijn zoals zij. Mensen die misschien niet zo goed durven omdat ze bang zijn dat ze het niet kunnen en dus ook niet veel geld aan materialen willen investeren. Of mensen die überhaupt geen hobbymaterialen in huis hebben en geen idee hebben wat ze zouden kunnen gaan maken. En dus bedacht zij de leuke DIY boxen.

De DIY Box van april

Zoals gezegd gaan we met de DIY Box van april aan de slag met wolvilt. Na het bezoekje aan de website van De Viltbloemist was ik bang dat ik nooit zulke mooie rozen zou kunnen maken. Maar dat is helemaal goed gekomen. Deze DIY Box gaat net iets anders dan de reguliere boxen. Normaal gesproken krijg je een beschrijving op papier bij de DIY Box en zijn er vaak ook filmpje ter ondersteuning. Dit keer volg je een heuse workshop bij De Viltbloemist. Je komt in een online leeromgeving (link om in te loggen ontvang je van September18) waarin stap voor stap uitleg wordt gegeven met ter ondersteuning filmpjes zodat je ook ziet wat er wordt bedoeld. In de online leeromgeving vind je ook het patroon voor de blaadjes, wat je uit kunt printen. Alles op 1 plek, wat ik ideaal vind.

Inhoud van de april box

  • Twee kleuren wolvilt voor de rozen: roze en rood
  • Groen wolvilt voor de blaadjes
  • Lijmpistool en met twee lijmpatronen
  • Wol en ijzerdraad voor de stelen
  • Patroon van de (bloem)blaadjes

Wat heb je nog meer nodig:

  • Een schaar
  • Een tangetje voor het knippen en buigen van het ijzerdraad
  • Een potlood om de patronen op het vilt te tekenen

Wat ik van deze box vind

Zoals je weet ben ik gek op knutselen. Het zorgt voor ontspanning en ik kom dan ook altijd volledig tot rust, omdat ik uit mijn hoofd kom. Voor mij is dit echt een stukje zelfzorg; ontspannen en creëren. Wat ik zo leuk vind aan de DIY boxen van September18 is iets nieuws proberen zonder dat je van alles moet kopen. Als je een DIY niet zo leuk vind of leuk voor een keertje, zit je niet met bakken vol materialen. Nu kan je iets nieuws uitproberen en zit je nergens aan vast. En vind je het wel leuk, dan kan je er altijd een nieuwe hobby van maken.

Ik heb nog nooit met vilt gewerkt. Misschien vroeger op de lagere school weleens wat mee gedaan, maar nooit mooie rozen gemaakt. Je snapt wel, dat ik heel enthousiast werd van deze box. Want iets maken is leuk, maar iets voor een ander maken is nog leuker! Dus logde ik in op de leeromgeving van De Viltbloemist en ging aan de slag. De beschrijving en de filmpjes zijn heel duidelijk en het kan eigenlijk niet misgaan. En het mocht het toch wel misgaan, heb je altijd nog de tweede roos om te maken. Maar goed, het is allemaal zo duidelijk omschreven dat het echt niet mis kan gaan. En het eindresultaat is zo leuk!

Ik vond het zo leuk om te doen. De kinderen gaven ook al aan dat ze ook een bloem wilden maken. Ik geloof dat ik dus vilt moet inkopen, zodat we met zijn drietjes mooie bloemen kunnen gaan knutselen. Nou ben ik altijd wel enthousiast over de DIY boxen van September18, maar deze box is staat nu op mijn lijstje van favorieten!

Bestel de DIY Box van april

Wil jij nou ook met de September18 DIY Box van april? Meld je dan voor 1 april aan als member. Je ontvangt dan iedere maand een nieuwe DIY Box. De DIY BOX kost € 29,- per maand (+€ 3,95 verzendkosten in Nederland). Er wordt vanaf de tweede maand maandelijks € 32,95 afgeschreven. Het membership is maandelijks opzegbaar. Ook is er de mogelijkheid om je membership te pauzeren. Je krijgt met dit memberschip iedere maand een heel leuk en betaalbaar DIY-pakket in huis waarmee je lekker aan de slag kunt! Even heerlijk je verstand op nul en lekker knutselen. Een betere manier van ontspannen is er gewoon bijna niet.

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!