fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bespaartip | Stap over naar een Sim Only abonnement en bespaar geld!

Sim Only abonnement

Vorig jaar was mijn telefoon aan vervanging toe. De batterij was steeds heel snel leeg, hij liep vaak vast en de camera was ook niet denderend. Zoals jullie toen hebben kunnen lezen koos ik voor de iPhone 8 plus. En ik ben nog steeds iedere dag blij met mijn telefoon en heeft deze telefoon alleen maar voordelen voor mij. Waar ik zeker ook blij mee ben is dat ik het toestel los heb gekocht met daarnaast een Sim Only abonnement. Ik wilde namelijk niet aan een duur abonnement vastzitten.

Een los toestel duur?

Ik hoor je denken. Ja, de iPhone 8 plus is inderdaad een prijzig toestel. En ja, niet iedereen heeft even een paar honderd euro liggen voor een nieuwe telefoon. Maar ik besloot ook niet van de één op de andere dag om het toestel aan te schaffen. Vaak is het al een paar maanden bekend dat er een nieuw iPhone toestel op de markt komt. En omdat mijn oude telefoon niet al te best was, begon ik alvast met sparen. Ik wist namelijk al dat ik het toestel los wilde kopen. En als ik mijn zinnen dan heb gezet op dat toestel dan kan ik heel goed sparen ineens haha.

Maar wel lagere maandlasten

Waarom ik een los toestel wilde? Ik heb jarenlang hoge abonnementskosten betaald omdat ik een abonnement met toestel had en dit wilde ik niet meer. Ik had mijn oude telefoon al een tijd en was tussendoor al overgestapt op een Sim Only abonnement. Wat een verschil in maandlasten!! Het scheelde me zo’n €30 per maand en dat is toch €360 per jaar! Ja dag, ik ben gekke henkie niet. Weet je wat je allemaal met €360 kunt doen! Ik kan alweer bijna een nieuw toestel kopen 😉

BKR registratie bij aanschaf van een telefoon bij een abonnement

Daarnaast is het tegenwoordig ook nog eens zo dat de aanschaf van een telefoon (duurder dan €250) bij een abonnement wordt gezien als een lening. Logisch eigenlijk, want je koopt in feite het toestel op afbetaling. En bij een lening is het zo dat je een registratie bij het het BKR krijgt. En dit heeft toch invloed op toekomstige leningen. Bijvoorbeeld als je een hypotheek aanvraag doet of je hypotheek wilt oversluiten. Want stel dat jij en je partner allebei een abonnement met telefoon hebben en jullie allebei het nieuwste iPhone of Samsung toestel hebben, is dit al gauw minimaal €1500. En dat heeft echt invloed op een hypotheekaanvraag of -overstap en de hoogte van de hypotheek die je kunt krijgen.

Een Sim Only abonnement heeft alleen maar voordelen

Een Sim Only abonnement van heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Je kunt je oude telefoonnummer behouden. In een paar stappen zet je je telefoonnummer over naar je nieuwe abonnement. Je hebt dezelfde opties als bij een abonnement met telefoon; keuze in belminuten, internet en ga zo maar door.

Overstappen is ook nog eens supereenvoudig. En een Sim Only abonnement van Ben heeft nog meer nog voordelen. Het is een goedkoop abonnement en je hebt bij Ben ook nog eens de keuze of je voor een abonnement gaat dat maandelijks opzegbaar is of je neemt een abonnement voor 24 maanden waardoor je maandlasten nóg lager zijn. En je kunt nu tijdelijk gratis overstappen. Hierdoor betaal je geen aansluitkosten die bij andere providers vaak oplopen tot zo’n €15. Ben valt ook nog eens onder het netwerk van T-Mobile en ik kan uit ervaring zeggen dat dit een heel goed netwerk is. Nooit problemen met bereikbaarheid of wat dan ook.

Bespaar op je maandlasten

Wat vind jij belangrijk? Snel een mooi en nieuw toestel en hier iedere maand een hoop geld voor betalen of ineens een bedrag betalen, maar niet twee jaar lang aan hoge kosten vast zitten? De keuze is natuurlijk heel persoonlijk, maar geef mij maar lage maandlasten zodat ik geld over hou voor leuke dingen met mijn gezin 😉

Heb jij een abonnement met telefoon of heb jij net als ik een sim-only abonnement?

 

Dit artikel is een editorial. Dit betekent dat ik betaald heb gekregen om over dit onderwerp te schrijven. Dit verandert mijn mening niet. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

Deel op:

2 gedachten over “Bespaartip | Stap over naar een Sim Only abonnement en bespaar geld!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!