fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sinterklaasavond vieren en ziekjes | Kijkje in mijn leven

Sinterklaasavond vieren

Het was een druk en vooral gezellig weekje. Dit is ons eerste jaar dat we geen pakjesavond vieren. Maar we hebben toch een hele leuke Sinterklaasavond gehad. Misschien zelfs wel leukers dan de jaren ervoor, want geen gestresste kinderen met veel te veel cadeaus, maar een gezellige avond met gourmet en een dobbelspel. Verder word ik ook ziek, maar ben ik fit genoeg om voetbal te kijken. Je leest het allemaal in dit weekoverzicht.

Zaterdag

Opstaan kostte vanmorgen best wat moeite. En dan niet door de cocktails van de avond hiervoor, maar vooral omdat het een kort nachtje was. Het was het dubbel en dwars waard. Maar goed, je weet wat ze zeggen. ‘s avonds een vent is ‘s ochtends een vent. Nu ben ik alleen geen vent haha. De verjaardag begint om 11 uur en wij zijn (hoe kan het ook anders) iets later. Rond 13 uur gaan we weer richting huis, omdat Marley wordt opgehaald door ons nichtje en dan gaan ze samen naar Den Haag. Nog voor Marley haar verjaardag. Eerst gaan ze naar de bioscoop en dan gaan ze een hapje eten. Zo leuk!

Sinterklaasavond vieren en ziekjes | Kijkje in mijn leven
Heerlijk bij mijn mama gegeten

Ik doe bij thuiskomt een paar wasjes en tussendoor doe ik mijn nagels. Het is weer tijd voor een mooi kleurtje gellak. Het ziet er toch wat netter en verzorgder uit allemaal met een lakje erop. Dan gezellig naar mijn moeder waar we voetbal gaan kijken en lekker gaan eten. En heerlijk is het zeker. Niemand maakt lekkerder eten dan je eigen moeder. Toch?

Zondag

Ons nichtje is blijven slapen en vandaag slapen we eerst alle vijf uit en dan gaan we gezellig ontbijten. Het is eigenlijk meer een brunch want het is al over 11 uur als we aan tafel zitten. Ach, daar is het zondag voor. Alex gaat daarna met de drie meiden weer naar Den Haag, want Marley had vrijdag iets gekocht en daar wil ze er meer van halen. Ik kan dan als ze weg zijn op mijn gemak het huis schoonmaken en alle was wegwerken en gelijk vouwen en de kast in. Dan begint de nieuwe week een stuk relaxer.

Sinterklaasavond vieren en ziekjes | Kijkje in mijn leven
En ook de piek zit weer op de boom

Dan ga ik eindelijk eens beginnen met het opruimen van de zolder. Ik stel het steeds uit, maar erger me iedere keer dat ik op zolder ben rot. En ik ben er vaak, want mijn kantoortje is daar ook, net als mijn inloopkast en ook de wasmachine staat er. Dus nu in actiestand en iedere dag een halfuurtje ruimen. Het speelgoed mag allemaal weg dus ik kan veel weggeven, op Marktplaats zetten of weggooien. Dat zal dan zoveel ruimte geven op zolder. Ik kijk er nu al naar uit!

Maandag

Vandaag is het 5 december en Jenna viert dit op school met surprises. En wat heeft ze een gave surprise gekregen! Een hele gymzaal is er gemaakt. Heel leuk!

Het is echt wel officieel nu: geen kleine kinderen meer in huis. Maar omdat het toch altijd wel gezellig was met pakjesavond, vieren we wel sinterklaasavond. We gaan vanavond gourmetten en we doen een dobbelspel met cadeautjes. Supergezellig! En ondanks dat we niks aan Sinterklaas zouden doen hebben we een hele gezellige avond en worden we allemaal toch nog verwend. We maken het niet te laat, want, ook al is Jenna morgen vrij, Marley moet er dinsdag gewoon weer vroeg uit.

Dinsdag

Jenna heeft vandaag lekker een studiedag dus zij kan rustig aan doen deze ochtend. Marley daarentegen moet gewoon om 6:15 uur haar bed uit. Dat kost vandaag wat meer moeite, maar het lukt haar om op tijd de deur uit te gaan en op tijd op school te zijn. Ook wel omdat ik haar breng, maar dat zijn de details haha. Ik rij dan gelijk door naar de supermarkt om eten voor vanavond te halen. Het is erbij ingeschoten om een weekmenu te maken en alles al in te kopen voor de hele week. Bij thuiskomst meteen laptop aan want om kwart voor negen uur zie ik mijn businessbuddy’s weer.

Sinterklaasavond vieren en ziekjes | Kijkje in mijn leven
Lekker broodje eten

We eten vandaag op tijd, want we gaan naar Marley haar school. Ze krijgt dan haar allereerste rapport en omdat we natuurlijk in Magister alles in de gaten houden, weten we al dat het een geweldig mooi rapport is. Maar het feit dat ze zelf haar rapport mag presenteren en vertellen hoe deze eerste periode is gegaan, is heel leuk om te zien en horen. Ze heeft een prachtig rapport, maar eigenlijk hecht ik meer waarde aan hoe er over haar wordt gesproken door haar mentor. Ze vertelt dat Marley een lieve meid is, die haar best doet en altijd leuk meedoet, geen grote mond heeft maar juist altijd beleefd is. Zo fijn om te horen. Dat geeft je als ouders ook de bevestiging dat je het allemaal goed doet als ouders. En het feit dat ze geweldig goede cijfers heeft is een dikke vinger naar de basisschool, waar ze alleen naar Marley hebben gekeken in een tijd waar het niet goed ging door de epilepsie. Ze heeft namelijk heel vele in haar mars en mijn prinses komt er echt wel!

Woensdag

Vandaag start ik lekker rustig op. En duik dan even in de boeken. Want tja, studeren moet toch echt gebeuren. Als Jenna klaar is met school gaan we gezellig samen lunchen en daarna heeft Jenna zin om te stippen. Dus kopen we porseleinverf en een paar witte borden die we mooi kunnen beschilderen met stippen. Maar ik kom erachter dat ik wat dingen mis en gelukkig heeft mijn businessbuddy/buurvrouw/vriendin Laura heel veel knutselspullen omdat dit haar werk is en komt ze aan met een hele doos vol verf, stipjesmakers, mallen en ga zo maar door. Als Marley thuis is doet ze ook gezellig mee en maken we mooie kerstborden.

We eten op tijd vandaag want Jenna moet naar turnen en ook Marley is vanavond niet thuis omdat ze de eerste vormselbijeenkomst zonder ouders heeft. Nu nog 1x per maand en na de zomervakantie iedere week. Een hele goede voorbereiding dus!

Donderdag

Ik sta op met een hoofd vol snot. Heel fijn. Eigenlijk zou ik gaan wandelen, maar dat zie ik nu niet zitten. Het is ook regenachtig weer en ik heb geen zin om nog zieker te worden. Dus in plaats van wandelen komt Laura koffie bij me drinken. Maar ik ga eerst boodschappen doen aangezien we morgen eters krijgen en ik alvast een pan erwtensoep wil maken. De volgende dag is erwtensoep namelijk altijd lekkerder. Na gezellig koffie en kletsen ga ik dan echt aan het werk. Ik voel namelijk die kerstvakantie in mijn nek hijgen en ik moet echt nog wat dingen afronden.

Ik heb lekker doorgewerkt en veel weg kunnen strepen voordat de meiden thuis zijn. Zij gaan dan weer verder met stippen ik wacht tot ons nichtje er is omdat ik haar nagels ga doen. Niks bijzonders hoor, want ik ben dan wel opgeleid nagelstyliste maar doe er niks meer mee. Nou ja, ik lak mijn nagels en die van de meiden met gellak en dat is het. Maar ons nichtje vroeg of ik haar nagels wilde lakken dus komt ze uit school onze kant op en blijft ze gezellig eten.

Vrijdag

Wat heb ik een vreselijke nacht gehad. Ik heb de hele nacht een kriebel in mijn keel gehad en moest de hel tijd hoesten. Zo irritant, want door dat gehoest heb ik amper een oog dichtgedaan. En daardoor voel ik me nu nog ellendiger. Gelukkig is Alex thuis dus als iedereen naar beneden is ga ik nog even slapen en als ik dan tegen tienen wakker word voel ik mee een stuk beter. Nog niet fit, maar beter dan hoe ik me om 6 uur voelde. Ik doe vandaag rustig aan, want vanavond komen vrienden van ons bij ons eten en voetbal kijken en heb ik zaterdag een fotoshoot en een verjaardag. Rond een uur of drie voel ik me redelijk en ga ik douchen. Dat is ook al een wereld van verschil. En als. ik dan mijn haar en make-up heb gedaan voel ik me helemaal een stuk beter. In ieder geval goed genoeg om de keuken in te gaan.

Vorige week had ik natuurlijk een cocktailavond met mijn buuffies en omdat de cocktails allemaal recepten waren van Victor Abeln (ja, die leuke barman van First Dates) en ze stuk voor stuk heerlijk waren, ga ik de glühwein die in datzelfde receptenboek staan maken. En wie weet, misschien doodt de alcohol al die ziekmakende bacillen in mijn lijf wel. En zo niet, de glühwein is inderdaad lekker! Maar ook de erwtensoep die ik donderdag hebt gemaakt en de boordjes braadworst van de barbecue zijn heerlijk! De voetbalwedstrijd van Nederland wat minder, nou ja vooral minder voor mijn hart want wat was het laatste deel spannend! Jammer dat we niet door zijn. En jammer voor van Gaal dat het niet gelukt is. Veel mensen vinden hem niet leuk, maar ik weet dat het een hele lieve man is aangezien zijn eerste vrouw en mijn tante tegelijkertijd in het ziekenhuis lagen en hij altijd bij mij tante kwam vragen hoe het ging en of ze iets nodig had. Dat zal ik nooit vergeten!

Weekvlog #44

En toen zat de week er alweer op. Gelukkig kan je nog genieten van mijn weekvlog. Die wel kort is omdat ik dus een beetje ziekjes was. Maar hé er wordt wel weer gelachen dus ik zou gewoon kijken!

.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!