fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Sophie Hilbrand over haar eigen burn out

Sophie Hilbrand over haar eigen burn out

Ik ben niet alleen met mijn burn out. Wel 1 op de 7 mensen kampt met burn out klachten. 1 op de 7 mensen!! Dat zijn meer dan 1 miljoen mensen en dat alleen in Nederland. Bizar! Het lijkt wel of steeds meer mensen hiermee te maken krijgen. Ik kan me nog herinneren dat ‘vroeger’ alleen oudere mannen overspannen waren. Oké, vroeger hadden we meer huismoeders. Moeders die thuis voor het gezin zorgden, wat al zwaar genoeg is (geloof me, respect voor alle huismoeders). Maar veel vrouwen nu hebben naast een gezin ook nog een (stressvolle) baan.  Niet alleen vrouwen maar ook steeds meer jongeren kampen met burn out klachten. Hoe kan dit? Waar komt dit door? En hoe kunnen we dit voorkomen?

Vragen die ik mezelf nu ook stel. Hoe kom ik aan de burn out klachten en hoe kom ik er af? En hoe herken ik het zodat ik er niet mee blijf lopen? Al deze en nog veel meer vragen komen aan bod in het nieuwe tv programma ‘Sophie in de mentale kreukels’. In het programma praat Sophie Hilbrand over haar eigen burn out en de angst voor een terugval. Zij praat ook met collega’s en wat zij doen om een burn out te voorkomen. Daarnaast praat ze ook met specialisten en ervaringsdeskundigen. Ook probeert zij iedere aflevering een alternatieve therapie uit.

Ik vermoed dat dit programma voor mij nu extra confronterend zal zijn omdat ik er middenin zit. Maar ik kijk er wel naar uit. Ik ben nieuwsgierig naar hoe zij het heeft ervaren en hoe zij weer beter is geworden. En wat doet zij nu om niet weer burn out klachten te krijgen. Ook ben ik nieuwsgierig naar de alternatieve therapieën en of ze ook effect hebben. Je begrijpt dus wel dat ik ga kijken!

Sophie in de mentale kreukels is vanaf morgen 21 maart iedere dinsdag om 20:30 uur te zien op NPO 3.

Bron: BNN-VARA

Deel op:

2 gedachten over “Sophie Hilbrand over haar eigen burn out”

  1. Toen ik hoorde van het programma keek ik er ook naar uit. Heb nu al 2x een burn-out gehad en ben nog geen 30. Ik hoor het ook steeds meer om mij heen. Tot nu toe vind ik het echt een fijn programma om te kijken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!