fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe doet ze het toch allemaal!? Spitsuurvrouw doet het zo

Spitsuurvrouw doet het zo

Het is vandaag de laatste woensdag van de maand en dat betekent het tweede artikel in de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Vorige maand kon je lezen hoe Laura het allemaal doet. En vandaag is de beurt aan Spitsuurvrouw. Je begrijpt het denk ik al; ze wil anoniem blijven. Ze schrijft namelijk ook anoniem op haar blog Spitsuurvrouw.blog. Spitsuurvrouw doet het zo!

Dit is Spitsuurvrouw

Ze is 49 jaar en 24 jaar getrouwd. Samen hebben ze twee dochters (19 en 22 jaar). Haar partner heeft een eigen landbouwbedrijf. Zelf is ze bestuurder en lid van de kerndirectie in een groot Belgisch familiaal bouwbedrijf. Daarnaast doet ze de administratie van het landbouwbedrijf van haar partner. Tot een paar jaar geleden werkte ze bijna altijd zo’n 80 uur per week. De laatste drie jaar probeert ze dagelijks 2 tot 3 uur te ontspannen en werkt nog 60 uur per week. In haar vrije tijd gaat ze graag wandelen, leest en reist ze graag. En tegenwoordig is ze veel met haar blog bezig die nog maar net een paar maanden in de lucht is. Ze krijgt veel energie van haar blog.

Hoe de taken thuis verdeeld zijn

Haar dochters studeren waardoor ze weinig tijd hebben om te helpen in het huishouden.  In het verleden, toen de kinderen klein waren, zorgde haar partner het meeste voor de kinderen (ook omdat ze naast het bedrijf van haar partner wonen). Als de kinderen ziek waren of tijdens de vakantieperiodes, sprongen haar ouders als oppas in. De huishoudelijke taken worden ook het meeste door haar man gedaan, hij is vanaf het begin van hun relatie een ‘nieuwe man’. Die afspraak hebben Spitsuurvrouw en haar man gemaakt omdat zij vanaf jongs af aan heel ambitieus was. Haar man kan echt heel goed koken, maar ook wassen, strijken en ga zo maar door. Ze hebben wekelijks ook acht uur een hulp in de huishouding.

Hoeveel tijd maakt Spitsuurvrouw voor zichzelf?

Tot een paar jaar geleden was er geen tijd voor hobby’s, sport en vrije tijd. Ze stond daar eigenlijk niet bij stil, ze ging altijd maar door en had zichzelf echt opgeofferd aan de ‘rat race’. Al haar tijd ging naar job en kinderen. ‘Me-time’ was een quasi onbekend begrip.  Zonder het zelf te beseffen, had ze altijd in functie gestaan van anderen (bedrijf, kinderen, partner enz) en haar volledig uitgeput.

En dat ging mis

Tot ze ernstige gezondheidsklachten kreeg: na maanden (misschien zelfs al jaren) van hoofdpijn, veelvuldig ziek zijn, slapeloosheid, opgejaagd gevoel, negatieve en hoogoplopende emoties bleek ze een veel te hoge bloeddruk te hebben en ook een veel te hoog hartritme in rust. Ze was blijkbaar al lang in het rood aan het draaien en ze had het zelf amper door. Haar huisarts adviseerde haar dringende rust om te vermijden dat ze voluit in een burn out terecht zou komen. Ze was toen amper 46 jaar. Na enkele maanden nog ‘aanmodderen’ en heel boos te zijn op haar eigen lichaam (ze voelde zich verraden door haar lichaam), heeft ze de stekker er dan toch voor twee maanden uit getrokken. Ze was écht op en kon niet meer. Dat was echt confronterend. Ze heeft toen de eerste weken alleen maar geslapen, geslapen en doelloos rond gelopen. Wat moest ze nu met die vrije tijd gaan doen?! Het was echt afkicken. Ze heeft toen ook een balans gemaakt: dingen die haar negatieve energie gaven is ze gaan schrappen uit haar leven. ‘There comes a time in life when you walk away from all the drama’. Verder is ze ook duidelijker grenzen gaan stellen zodat iedereen wist wat ze van haar konden verwachten: zowel zakelijk als privé.

Meer tijd voor haarzelf maken

Dingen die ze nu toepast zijn een regelmatig slaapritme, push meldingen van digitale toestellen uit, voldoende rust, ontspanning maar zeker ook beweging (twee uur per dag). Ontspanning en beweging bestaan uit lezen, wat TV kijken, wandelen en tegenwoordig met het ‘bloggen’ bezig zijn. Tegenwoordig slaagt ze er dus best in om alles te combineren omdat ze dit allemaal veel duidelijker inplan en haar grenzen trekt. Ook het feit dat de kinderen ouder worden, helpt hier natuurlijk wel. Al spendeer ze nu ook nog best veel ‘quality’ tijd met de kinderen: zij vinden ondertussen bijvoorbeeld wandelen met hun moeder ook leuk. Ze kunnen dan gezellig bijkletsen en werken tegelijkertijd beiden aan hun gezondheid.

Tijd maken voor haar partner

Haar partner is ook gepassioneerd door zijn bedrijf (een landbouwbedrijf is 7/7 en 24/24), wat het niet altijd even gemakkelijk maakt om tijd samen vrij te maken. Ze heeft de afgelopen jaren vooral geleerd om ook naar haarzelf te kijken en dan gewoon iets moet doen wat ze graag doet en dat ze daarvoor zeker niet afhankelijk moet zijn van haar partner. Soms maken ze wel doelbewust afspraken bijvoorbeeld om samen een wandeling te maken. Ze eten tegenwoordig ook altijd samen. Dat was in het verleden weleens anders.

Hoe ga je om met al die ballen? Je weet wel, die je hoog zou moeten houden?

Spitsuurvrouw is iemand die van nature de ballen heel hoog wil houden. Perfectionist eerste klas. Maar ze heeft wel geleerd dat ze hierin ook moeten kunnen afwisselen. Soms moet de druk er wat af en hou je ze eens wat minder hoog gedurende een periode. Is helemaal niet erg, want anders laat je ze vallen en dat wil je uiteraard wel vermijden.

Is het leven van Spitsuurvrouw in balans?

De balans is de voorbije jaren sterk verbeterd maar een perfecte balans is het zeker nog niet. Bestaat perfectie wel? Toch droomt ze er stiekem van om ooit van haar blog te kunnen leven en haar directeursleven vaarwel te zeggen. Veel meer bezig zijn met schrijven én genieten. Ze gelooft nu wel dat ze dit vol zou kunnen houden. Mocht iemand dit 10 jaar geleden gezegd hebben, dan had ze hen wellicht gek verklaard. Zo een ambitieus persoon als zij?! Ze wil in elk geval de huidige professionele verantwoordelijkheden geen 15 jaar meer vol houden. Haar geest is al zwaar gestretcht geweest de afgelopen 25 jaar en ze denkt niet dat ze nog kan en wil volhouden voor zo’n lange periode.

De mening van anderen

Spitsuurvrouw maakt zich steeds minder druk over wat anderen van haar denken. Ze volgt meer dan ooit haar eigen koers en probeert positieve energie vooral uit haarzelf te halen en zich hiervoor niet afhankelijk op te stellen ten opzichte van anderen. En ze probeert te leven volgens het motto: leven en laten leven.

Is Spitsuurvrouw een tevreden mens?

Ze is zich bewust van de dingen waar ze blij van wordt en energie van krijgt en van de dingen die haar energie kosten. Ook wordt ze steeds beter in het vinden van de balans en deze behouden. Ze houdt van haar werk, maar weet wel dat ze na jarenlang keihard werken dat er meer dingen zijn die belangrijk zijn. Daarom hoopt ze ooit van haar blog haar werk te maken omdat ze hier heel veel energie van krijgt. Schrijven is voor haar altijd een grote droom is geweest die door tijdsgebrek altijd heel ver weg is geweest. Nu ze met het schrijven haar brein op een andere manier gebruikt levert dit enorm veel energie op. Dus ja ze is tevreden, maar wil nog meer uit het leven halen.

Spitsuurvrouw’s tip voor alle vrouwen met een druk leven

Eis vanaf het begin tijd op voor jezelf en vul die tijd ‘nuttig’ in, ‘me-time’ moet ontspannend en rustgevend zijn. Dit vult iedereen natuurlijk voor zichzelf in maar zorg zeker voor voldoende beweging en dingen die je persoonlijk energie geven. Je kan wel denken dat je ‘superwoman’ bent, maar dat hou je geen leven lang vol. Trek op tijd aan de bel, luister naar je lichaam want je hebt er maar één!
Dank je Spitsuurvrouw voor je tijd en je eerlijkheid!
Dit is het tweede artikel van de serie ‘Hoe doet ze het toch allemaal!?’. Iedere laatste woensdag van de maand kun je lezen hoe een vrouw omgaat met de drukte in haar leven.

Deze serie heeft als doel elkaar inspireren en leren van elkaar. We zijn hier niet om te oordelen en elkaar te veroordelen. Ieder leeft haar leven op haar manier. In plaats van hier een mening over te vormen kun je er ook met een open blik naar kijken en wie weet, misschien besluit je wel om bepaalde dingen in jouw leven anders te gaan doen.

Wil jij ook andere vrouwen inspireren? Lees dan het artikel wat ik erover schreef of geef je gelijk op via onderstaand formulier en dan ontvang je een mail van mij met vragen. Jouw antwoorden lees je later terug in een artikel op mijn blog (mag ook anoniem). Uiteraard lees je het artikel voordat het gepubliceerd wordt en kunnen er nog dingen aangepast worden.

 

Foto: Adobe Stock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!