fbpx

Sterfdag van mijn papa en kerstinkopen doen | Kijkje in mijn leven

sterfdag van mijn papa

Het weekend is wat minder deze week, want zondag is het de sterfdatum van mijn vader. Dan heb ik het toch altijd wat moeilijk. Daarom doe ik lekker rustig aan en neem ik tijd voor mijn mezelf. Naast werken is er deze week ook tijd om te shoppen en doe ik de eerste kerstinkopen.

Zaterdag

Vandaag hebben we lekker uitgeslapen. Was ook wel nodig. Niet omdat we nou heel laat naar bed zijn gegaan, maar omdat we allemaal lopen te snotteren. Ik voel me in ieder geval alweer een stuk beter. Nog niet topfit, maar ik heb alweer wat meer energie. Nu is het wel zo dat zondag de sterfdag van mijn papa is en hierdoor ben ik toch wel uit mijn hum.

Sterfdag van mijn papa
Zondag is de sterfdag van mijn vader…

Vandaag blijf ik daarom lekker thuis als Alex en de meiden de hort op gaan. Ze moeten even naar mijn moeder om iets af te geven en daarna gaan ze naar de verjaardag van ons neefje. En ik? Ik verf mijn haar en terwijl dat intrekt ruim ik de was op en gooi ik er een nieuwe was in. Dan spoel ik mijn haar uit en doe er een masker in wat kan intrekken en in de tussentijd ga ik lekker in bad met een maskertje op. Ik eet een restje erwtensoep van de avond ervoor en neem ook gelijk nog een beker glühwein. Heerlijk avondje zo.

Zondag

Vandaag is de sterfdag van mijn papa en ga ik eerst met de meiden naar de kerk. Er is een kinderdienst en dat betekent dat de meiden naar achteren gaan met de andere kinderen en ik dus rustig van de viering kan genieten. Ik word altijd rustig in de kerk en dat kan ik vandaag wel gebruiken. Mijn moeder is er ook en na afloop steken we met zijn viertjes kaarsjes voor mijn vader aan. Thuis heeft Alex de tafel gedekt en lunchen we samen. En dan kan de zondag lekker beginnen.

Sterfdag van mijn papa
Even een bubbletea halen met Jenna

Jenna en ik gaan nog even naar de Intratuin omdat ze oase voor school moet hebben. Maar man, wat is het druk! Dit gaan we niet meer doen op zondag. Dus gauw oase pakken en hup naar de kassa! Thuis kijken we nog een leuke kerstfilm en dan is de zondag alweer bijna voorbij.

Maandag

Man, wat is het koud vandaag! Jenna en ik pakken ons goed in als ik haar naar school breng. Gelukkig heb ik vorige week voor Marley een thermopanty gekocht. Die kan ze nu lekker aan als ze naar school fietst. Heeft te tenminste niet van de koude benen. Voor jenna is dat niet nodig, want het is nog geen 5 minuten fietsen naar haar school maar Marley zit toch zo’n 15 tot 20 op de fiets. Brrr.

Sterfdag van mijn papa
Ik begin mijn werkdag met koffie

Ik ga lekker aan het werk en ik begin met het voorbereiden van de master mind die ik morgen heb. We beginnen morgen om 9:00 uur en gaan dan aan de wandel en terugblikken op ons zakelijke jaar. Alleen al tijdens de voorbereiding vandaag kom ik al tot heel veel inzichten. Ik krijg dan ook meteen zin om plannen voor het nieuwe jaar te maken. Maar eerst het jaar goed afsluiten en dat gaan we morgen doen.

Dinsdag

Vandaag heb ik een master mind met mijn businessbuddy’s Irene van FotoMaNo, Laura van LauLau en Sarah van September18. Maar omdat het een behoorlijke winterse dag is rijdt Sarah van de ene in de andere file. We starten daardoor iets later en maken niet de wandeling die we eigenlijk zouden maken. We beginnen daarom bij mij thuis, wandelen en eindigen bij Barista Café in de stad. Aan het einde van de dag zijn we allemaal op, maar het was het waard. Wat een mooie inzichten! We zijn echt klaar voor het nieuwe jaar nu.

We zijn rond een uur of vier weer bij mijn huis en je snapt denk ik wel dat ik daarna niks meer doe. Ik zou eigenlijk met mijn gezin naar kaarsjesavond gaan. Tijdens kaarsjesavond wordt de stadskerstboom aangestoken en zijn er allerlei koren die zingen. Maar de kou en vermoeidheid houdt ons alle vier tegen om te gaan. We kruipen daarom lekker op de bank en kijken een paar afleveringen van Grey’s Anatomy.

Woensdag

Vandaag is Jenna een dagje thuis, want haar juf kan niet werken en er is voor vandaag geen vervanging. We starten daarom lekker rustig op. Jenna komt bij mij in bed zitten en maakt haar schoolwerk terwijl ik ook wat werk. Dan gaan we douchen, de honden uitlaten en gezellig samen de stad in. We houden van shoppen dus we vermaken ons prima zo.

Sterfdag van mijn papa en kerstinkopen doen | Kijkje in mijn leven
Een loempiaatje tijdens het wachten op de tram

De kou, het vele lopen en uiteindelijk sjouwen met tassen maakt ons best moe dus als we thuis zijn doen we lekker ene huispak aan en gaan lekker op de bank tv kijken. Heerlijk dagje zo!

Donderdag

Alex is vandaag vrij dus hij zorgt dat de meiden klaar zijn voor school en maak me klaar om weer te gaan shoppen. Dit keer niet in de stad, maar ik ga gezellig met Laura naar HANOS. Het is nog een spannende rit ernaartoe want het is behoorlijk glad. Maar we komen veilig aan en ik zorg ook dat we veilig weer in Zoetermeer en thuis aankomen.

Ik zet mijn boodschappen thuis neer, klets met een buurvrouw en ga dan richting Marley met wie ik gezellig ga lunchen. Ik ben natuurlijk vorige week met Jenna wezen lunchen en dan vind ik het altijd lullig tegenover Marley. Dus vandaag lekker qualitytijd met mijn grote meisje. Altijd fijn dit soort momentjes samen.

Vrijdag

Wat is het glad!! Met deze gladheid laat ik mijn kinderen niet fietsen dus breng ik de meiden met de auto naar school. Gelukkig is het alleen in onze straat heel glad en is er op de meeste hoofdwegen gestrooid. Maar blij dat ik ze niet met de fiets hoef laten gaan. Ik zou eigenlijk gelijk boodschappen gaan doen, maar ik wacht wel even tot het minder glad is. Dus naar huis en aan het werk.

We zouden vanavond naar mijn zwager en schoonzus gaan voor een gezellige spelletjesavond, maar mijn zwager is helaas ziek. En omdat de meiden er enorm veel zin in hadden en een beetje teleurgesteld zijn gaan we met ze naar de stad. Eerst even gezellig een hapje eten en dan wat kerstinkopen doen. Lange geleden dat we dit gedaan hebben en het is erg gezellig. Zo zie je maar weer dat ieder nadeel zijn voordeel heeft.

Weekvlog #45

In de nieuwe vlog zie je mijn week in beeld. Veel kijkplezier!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!