Stilte voor de storm

Maandag geen blog en woensdag geen blog. Dit zijn jullie niet van mij gewend. Maar vandaag zal ik jullie vertellen waarom het de afgelopen dagen zo stil was hier. Voorlopig zal het ook wat stiller zijn. Stilte voor de storm, want er staat een hoop te gebeuren. Soms moet je keuzes maken, leuke en minder leuke. En hoe gaat het nu verder met mij? Lukt het vroeg naar bed gaan en zit ik beter in mijn ernergie? En hoe staat het met het stoppen met roken? Ben ik nog gestopt of heb ik weer gefaald? Even een persoonlijk update waar ik jullie meeneem in mijn leven.

Nog gestopt met roken?

Ik zal maar meteen met de laatste vraag beginnen. Nee, het is niet gelukt en ja ik heb gefaald. Ik ben er weer ingetrapt en ik heb me laten verleiden om toch weer een sigaret te roken. En ik weet dat het geen smoes mag zijn, maar ik was die dag in de haast echt vergeten om een nicotinepleister te plakken. Ik heb nu lekker een weekje vrij en heb dan geen rokers om me heen. Dan ga ik iedere dag mijn pleisters plakken en hopelijk hou ik het nu wel vol. Ik hou jullie op de hoogte!

Stilte voor de storm

Verkouden en grieperig

Ik was de afgelopen twee weken flink verkouden. Echt griep was het niet, maar het hing er een beetje tussenin. En dat heeft me heel veel energie gekost. Deze week alleen al, lag ik vanaf maandag iedere week om acht uur in mijn bed. De ene avond sliep ik vrij snel, de andere avond was ik nog wat een het lezen. Ik lag sowieso vroeg te slapen.

Begin van de week had ik nog veel moeite met opstaan omdat mijn lichaam nog zo aan het vechten was tegen al die ziektekiemen. Maar naarmate de week vorderde, kreeg ik beetje bij beetje mijn energie weer terug. Terwijl ik dit type, kijk ik op de klok en realiseer me dat ik best moe ben, maar dat het voorlopig nog echt geen bedtijd is. Nog even volhouden dus. Maar aankomende week kan ik lekker alles op een rustig tempo doen en opladen. En hopelijk ben ik na de herfstvakantie fit genoeg om dan eindelijk in de ochtend te gaan sporten.

Stilte voor de storm?

Wat ik bedoel met stilte voor de storm? Mijn leven gaat er vanaf 2 november anders uitzien. Zoals jullie weten werk ik 24 uur per week bij een verzekeraar. Maar vanaf 2 november wordt dat 36 uur. Ik ben gevraagd om tijdelijk een collega te vervangen. Zij gaat naar een nieuw project binnen ons bedrijf en ik ben dan de komende maanden commercieel manager. Even wennen hoor en retespannend! Het zo’n leuke uitdaging en super dat ik deze kans. Ik kan hier al mijn creativiteit en perfectionisme in kwijt (hè hè eindelijk is perfectionisme weer eens postitief) en ik blijf twee dagen mijn collega’s coachen. Ideale combinatie dus voor mij. En misschien ga ik wel keihard op me bek. Tja, leren lopen gaat ook met vallen en opstaan. Dus als ik val, heb ik weer iets geleerd zullen we maar zeggen.

Deze week moest er dus van alles geregeld worden. Peuter moet een extra dag naar het kinderdagverblijf en kleuter een extra dag naar de BSO. Toeslagen voor de kinderopvangtoeslag moest aangepast worden. Het kleine beetje energie wat ik had heb ik daar aan besteed. En helaas was er geen energie meer om te schrijven voor mijn blog.

Stilte voor de storm

Stop ik met bloggen?

Nee! Maar drie artikelen per week gaat lastig worden. Ik ben nog maar drie dagen met mijn meiden en ik wil elke seconde dat ik met ze ben optimaal benutten. En Alex mag ik hier natuurlijk niet vergeten. Ook hij mag niet de dupe worden (hij krijgt al zoooo weinig aandacht). Mijn blog is natuurlijk mijn uitlaatklep en een moment voor mijzelf om me te ontspannen, maar er gaat helaas ook veel tijd in zitten. Ik hou het voor nu bij één blog per week en als het er meer zijn, is dat mooi meegenomen. Ook ben ik ook zoek naar een hulp in de huishouding, want het huis moet wel schoon blijven en ik ben liever met mijn kinderen bezig dan dat ik de badkamer in mijn kostbare tijd sta te poetsen. Dus als je nog een goede hulp in huishouding in Zoetermeer weet? Laat het me weten!

Genoeg om over te schrijven

Ik blijf jullie op de hoogte houden van alles waar ik de laatste tijd heb geschreven; het vroeger naar bed gaan, beginnen met sporten, stoppen met roken en hoe ik straks terwijl ik fulltime werk alles draaiende hou. Want geloof me, na vijf jaar parttime werken zal het echt even wennen zijn. En ik heb nog wat reviews liggen, boeken die ik gelezen heb en ga zo maar door. Genoeg nog om over te schrijven dus, nu nog de tijd ervoor vinden.

Ik ga nu even van een weekje rust genieten. ‘Stilte voor de storm’ zullen we maar zeggen…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.