fbpx

Help ik ben te dik! Mijn strijd tegen de kilo’s week 11

Mijn strijd tegen de kilo's

Je hebt vorige week kunnen lezen dat het met het sporten nog niet echt wil lukken. En dat ik wel afval, maar het gaat echt heel langzaam. Nou deze week is het nog steeds niet gelukt om te sporten. Ik kan mezelf maar niet motiveren. Maar er zijn wel andere dingen gebeurd. Lees gauw verder hoe mijn strijd tegen de kilo’s week 11 is gegaan.

Jarig = snoepen

Deze week was ik jarig. Ik kreeg een prinsessentaartje van HEMA toegestuurd. Het was een lekker taartje, maar ik hou niet van taart met vulling. Mijn meiden en Alex vond het heerlijk dus die naar was zo op. Ik kon het bij één klein stukje houden. Maar ik hou wel van appeltaart en toevallig maakt Alex de lekkerste appeltaart. Ik vroeg hem een appeltaart te bakken. Daar heb ik twee stukjes van op. Dus best netjes toch? Ik moet zeggen dat ik heel erg merk dat ik niet meer alles wil en moet eten. En vooral op moet eten. Ik geniet ervan en dan is het ook klaar. Zo zie je maar hoe snel je lichaam er eigenlijk aan went om niet te snaaien.

Mijn strijd tegen de kilo's
Geweldig lief taartje van HEMA

Eten en drinken

De rest van de week ging het ook goed met eten en drinken. Ik heb weer veel gezond gekookt en veel groenten gegeten. Ik heb wel gesnoept van de traktaties die ik voor de meiden maakte. Oké oké, ik heb ook een etentje gehad. En ja, toen heb ik ook een dessert genomen. Ben zo blij dat ik geen dieet volg. Ik eet dus echt gewoon alles nog. Het afvallen gaat alleen niet zo snel, maar dat maakt niet uit. Ik eet alles, maar wel bewust en ik val af. Dus wat mij betreft werkt dit prima voor mij. Als ik wil dat het sneller gaat, dan moet ik van mijn gat af komen en flink gaan sporten.

Sporten

Tja sporten. Dat wil gewoon niet lukken. En als die fitgirls op social media kunnen wel roepen dat je er tijd voor moet maken, maar ik vind het lastig. En inderdaad, wil ik er tijd voor maken? Zoals je merkt heb ik een innerlijke strijd met mezelf. Het is echt mijn strijd tegen de kilo’s. Ik wil wel, maar ook weer niet. In de ochtend wil ik werken, want dan ben ik productief en krijg ik veel gedaan. En in de avond wil ik gewoon op mijn gat zitten en een beetje Netflixen ofzo.

Maar er moet iets veranderen! En dus heb ik met mezelf de afspraak gemaakt dat ik volgende week iedere woensdag- en vrijdagochtend een half uurtje thuis ga sporten. De ene dag op de hometrainer en de andere dag krachtoefeningen. Ik moet gewoon niet teveel willen. Rustig opbouwen en dan ga ik het vast fijn vinden (hahahaha).

Kleding zit minder strak

Maar weet je wat nu echt het mooie is? Ondanks dat mijn strijd tegen de kilo’s een flinke strijd is, merk ik dat mijn lichaam verandert. Mijn broeken zitten minder strak. En ik bestelde laatst online een paar truien en die zitten ook gewoon perfect! Mijn taille wordt slanker en mijn buik wordt platter. Dit is echt het effect van minder suiker en minder vet. En die huishoudelijk klusjes en het wandelen doen toch wel wat. Ik ben nog niet zover dat ik een kledingmaat kleiner heb, maar mijn kleding zit veel beter en mensen beginnen mij complimentjes te geven dat ik er goed uitzie. Ik doe het niet voor de complimentjes, maar je begint het dus wel te zien. En dat zorgt wel dat ik gemotiveerd blijf en niet uit pure ellende een zak chips weg(vr)eet.

Weegmoment

En dan is de week alweer voorbij gevlogen en tijd om op de weegschaal te staan. Dus daar komt ie….*tromgeroffel*……73,1 kilo! Toch weer wat grammetjes afgevallen! Ik ben nu in totaal 2,5 kilo afgevallen (eigenlijk drie kilo, maar ben met bloggen begonnen toen ik al een halve kilo was afgevallen). Dus mij hoor je echt niet klagen. Zal ik volgende week onder de 73 kilo komen? Dat zou wel echt een kick geven. Maar goed, nog een weekje geduld en dan lezen je hoe mijn strijd tegen de kilo’s week 12 is gegaan.

Wat doe jij om af te vallen? 

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!