fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn terugblik op 2021 | Een jaar van wijze lessen

terugblik op 2021

Zoals ieder jaar in december blik ik altijd terug op het afgelopen jaar. Ik pak dan mijn doelen van dat jaar erbij en kijk welke doelen ik heb gerealiseerd. Maar ik blik ook terug op al mijn successen van het afgelopen jaar. En ja, ook de dingen die minder waren. Want juist daarvan kan je zoveel leren. Vooral over jezelf. Waar ik eind 2020 nog hoopte dat het in 2021 allemaal weer beter zou zijn, besef ik me nu tijdens deze lockdown des te meer dat je geluk en hoe je je voelt, niet afhankelijk zijn van de omstandigheden (externe factoren), maar dat geluk écht van binnenuit komt. Het begint bij je goed voelen. In mijn terugblik op 2021 lees je hoe ik terugkijk op weer een gek jaar en misschien kan ik je inspireren om dit ook te doen, zodat jij ook met een goed gevoel kan terugkijken op een intens en raar jaar.

Mijn persoonlijke en zakelijke doelen voor 2021

Eind 2020 deelde ik een paar persoonlijke en zakelijke doelen ik had. Heb ik mijn doelen gehaald? En zo niet, hoe komt dit, wat heb ik ervan geleerd en hoe ga ik hier in 2022 mee om? Uiteraard had ik dit jaar ook nog andere doelen en wensen. Ook die komen in deze terugblik op 2021 aan de orde. Maar ik begin met de doelen ik voor 2021 had gesteld en of ik deze doelen heb gehaald of niet.

Mijn persoonlijke doelen voor 2021

Afvallen

Dit was misschien wel één van mijn belangrijkste persoonlijke doelen. Of eigenlijk een onderdeel van mijn belangrijkste doel, beter voor mezelf zorgen. Beter zorgen dat mijn zelfzorg op en top is. In 2020 was dit namelijk voor een groot deel niet het geval. Dat uitte zich in slecht voor mezelf zorgen en vooral slechte keuzes in voeding en te weinig bewegen. Ik gaf corona de schuld, maar dat is namelijk alleen maar een excuus. Ik besluit namelijk zelf wat ik wel of niet in mijn mond stop en of ik in beweging kom of op de bank blijf zitten.

Als je mij langer volgt, weet je dat ik in de kracht van het universum geloof. En dat dingen niet zomaar op je pad komen. Dit gebeurde ook hier. NewFysic kwam namelijk precies op het juiste moment op mijn pad en we gingen een fijne samenwerking aan. NewFysic is geen dieetprogramma, maar een leefstijlprogramma met ondersteuning van een coach. En dat is precies wat ik nodig had! Ik ben in mei begonnen en inmiddels ruim 10 kg afgevallen! De 15 kilo die ik mezelf als doel had gesteld is in zicht. En ook al ben ik daar nog niet, ik ben al zo ongelooflijk blij met het resultaat dat ik nu behaald heb. Ik pas een groot deel van mijn ‘oude’ broeken weer. Nog een paar kilo te gaan en dan heb ik een gezond gewicht en dat is waar het me vooral om gaat.

Meer tijd voor hobby’s

Het plan was om meer tijd vrij te maken voor mijn hobby’s (tekenen, schilderen, knutselen). Mede dankzij de DIY boxen van September18 heb ik bijna iedere maand een leuke DIY gemaakt. Maar dat was het ook wel. Ook hier kan ik allerlei excuses benoemen, maar het is uiteindelijk mijn eigen keuze geweest.

Mede daarom heb ik besloten om van vrije dag te ruilen. Ik was nu altijd op vrijdag vrij. Dit ben ik eigenlijk al zo lang ik moeder ben en ook toen ik nog in loondienst was. Lekker lang weekend. Maar sinds een paar weken is de woensdag mijn vrije dag. Zo heb ik de ochtend voor het huishouden en tijd voor mezelf om met mijn hobby’s bezig te zijn. En als de kinderen uit school komen en iets samen willen doen, doen we dat. Maar als ze bijvoorbeeld buiten gaan spelen, kan ik lekker verder met mijn hobby.

Meer boeken lezen

In 2020 heb ik 16 boeken gelezen en het doel was om 24 boeken te lezen. Puur omdat lezen goed voor je is en het een perfecte manier is om je te ontspannen. En omdat ik met gemak 16 boeken had gelezen, moest 24 ook te doen zijn. Dat is niet gelukt. Misschien toch iets te positief geweest. Uiteindelijk heb ik 18 boeken gelezen en ben nu ook nog met een boek bezig.

Ik heb verschillende boeken gelezen, van de 7 Zussen tot businessboeken en van Harry Potter tot zelfontwikkelingsboeken. Ik vind het namelijk heerlijk om helemaal op te gaan in een verhaal, maar ik krijg ook enorm veel energie van het lezen van een boek waar ik inspiratie uit haal en nieuwe dingen leer. En gezien ik geen geboren ondernemer ben of dit mee heb gekregen vanuit mijn omgeving, lees ik graag over ondernemen zodat ik mezelf kan ontwikkelen als ondernemer. En persoonlijke ontwikkeling vind ik ook heel belangrijk. We zijn immers niet op deze wereld gekomen om jaar in jaar uit dezelfde persoon te blijven.

Mijn zakelijke doelen voor 2021

Coachpraktijk opzetten

Eén van mijn belangrijkste zakelijke doelen voor 2021 was het opzetten van mijn (online) coachpraktijk. Dat is zeker gebeurd en ik heb hier hele mooie dingen voor mogen doen. Ik heb vrouwen gesproken en verder op weg geholpen, ik heb een heel gaaf webinar over balans gegeven voor meerdere groepen vrouwen en hele mooie reacties gekregen en een online programma/training gemaakt en opgezet. Ik ben zo enorm trots op mezelf wat ik het afgelopen jaar gedaan heb. En toch gaan er dingen veranderen.

Ik heb namelijk mijn coachpraktijk gecombineerd met mijn blog, maar dat voelde niet goed. Als je hier meer over wilt lezen kan je de blog die ik hier over schreef lezen. Tante Truus Kan Alles is weer een echte blog met verschillende leuke onderwerpen. En voor mijn coachpraktijk ben ik nog druk bezig om een nieuwe website te bouwen. In januari zal deze live gaan. Ik hou je uiteraard op de hoogte.

In 2022 gaan er een hoop mooie dingen komen en ga ik nog meer inspirerende en vooral helpende e-books en programma’s maken, zodat ik nog meer vrouwen kan helpen.

Opleiding voedingsdeskundige afronden

Deze opleiding heb ik in 2021 gepauzeerd. Ik moest namelijk keuzes maken. Of focussen op mijn coachpraktijk en hier voor de volle 100% voor gaan of alles half doen. Ik koos voor het eerste. Want ik wil mezelf ook niet voorbij lopen en dat zou wel gebeuren als ik teveel hooi op mijn vork zou nemen. In 2022 ontstaat er meer ruimte en ga ik deze studie weer oppakken.

Uitbreiden webshop

Het uitbreiden van mijn webshop is zeker iets dat ik wil doen. Ook hier heb ik afgelopen jaar niet veel mee gedaan. Mijn webshop is namelijk echt leuk voor erbij en niet mijn belangrijkste inkomstenbron. Het is puur voor fun en omdat ik het een mooie aanvulling op mijn blog vindt. Komend jaar wil ik zeker investeren in mooi items voor in de shop, maar het blijft een kleine webshop met een paar mooie en fijne feel good items.

Kinderboek

Ik ben dit jaar begonnen met het schrijven van het kinderboek, maar gedurende het schrijftraject kwam ik erachter dat ik eigenlijk een soort drieluik wil maken. Het is een beetje lastig uit te leggen, maar het zou om drie boeken gaan waarvan twee kinderboeken en een boek voor volwassenen. En die die drie boeken staan met elkaar in verbinding. Omdat het nu een wat groter project word en ik echt wil dat dit een groot succes word, ga ik hier in 2022 mee verder. En dat is het zoeken naar een geschikte uitgever. Spannend dus!

Mijn successen en lessen in 2021

Ik kan hier een hele opsomming maken van successen en ik kan vertellen wat mijn omzet en winst waren in vergelijking met 2020. Maar mijn grootste successen zitten hem niet in geld. Als ik zo terugblik op 2021, zit het hem vooral in wat ik het afgelopen jaar geleerd heb. Ik weet namelijk dat ik veel meer kan dan ik in eerste instantie denk. Daarnaast ben ik ook écht een positief persoon. Want na elke tegenslag, of dit nu op persoonlijk of zakelijk vlak was, wist ik het positieve te vinden en me daarop te focussen. Ik ben erachter dat het met mijn zelfliefde echt wel goed zit en hierdoor ben ik veel minder streng voor mezelf en kan ik vaker mijn perfectionisme loslaten. Tja, ik ben toch ook maar gewoon een mens.

Oke, als ik dan iets moet noemen is dat toch wel dat ik gevraagd werd voor Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Dat was toch wel de kers op de taart na jarenlang bloggen. Ik ben vaker gevraagd voor de krant of een magazine, maar ik was nog nooit naar aanleiding van een blog op tv geweest. En dat is dit jaar toch echt gebeurd. Ik vond het ongelooflijk spannend, maar heb er zo van genoten. Alsof ik nooit anders had gedaan. Geweldig!

Mijn terugblik op 2021

In mijn terugblik op 2021 lees je niks over falen. Want ik geloof niet in falen. Ik geloof in fouten maken of verkeerde keuzes maken. Maar die fouten kan je herstellen en zo niet dan heb je er in ieder geval van geleerd. In iedere fout of verkeerde keuze zit namelijk altijd een les. Denk maar eens terug aan iets wat je dit jaar niet goed hebt aangepakt of anders had willen doen. Wat heb je geleerd? En wat zou je nu anders doen?

Ondanks dat ook 2021 een raar jaar was, met beperkingen en allerlei maatregelen. Heb ik vooral heel veel genoten van alles wat nog wel mogelijk was. En weet je, dat is veel meer dan je denkt. Ik weet positief te blijven. En nee, dat betekent niet dat ik nooit boos, teleurgesteld, verdrietig of bang ben. Maar ik weet wel hoe ik ervoor zorg om me beter te voelen. Als is het maar een fractie. En die fractie zorgt er wel voor dat ik anders naar de situatie ga kijken en me beter voel. Daarnaast heeft ook dit jaar bewezen dat keuzes maken op gevoel, de beste keuzes zijn. Je hart weet wat je nodig hebt en wat goed voor je is. Ik heb weer beter leren luisteren naar mijn gevoel en dat heeft keer op keer positief uitgepakt.

Ik hoop dat ik jou dit met deze terugblik op 2021 mag meegeven en dat je hier iets aan hebt. 2021 is bijna voorbij en ik kan niet wachten tot het 2022 is. Kom maar op!

Hoe was 2021 voor jou? Hoe is jouw terugblik op 2021?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!