fbpx

Move over Sinterklaas! Het is tijd om in kerstsfeer te komen

in kerstsfeer te komen

Hebben jullie een leuke Sinterklaasavond gehad? Hier zijn de kinderen natuurlijk weer verwend. En vandaag is de Goedheiligman weer onderweg naar Spanje. Ik hoop voor hem en de pieten dat het daar wat warmer is dan dat het hier is. Al mogen we nog niet echt klagen. Ik kan me eerdere pakjesavonden herinneren waar het een stuk kouder was. Maar nu het Sintgebeuren achter ons ligt, is het tijd om in kerstsfeer te komen. Ik vind Kerst toch stiekem leuker dan Sinterklaas. De heerlijke geur van kerstbomen, de lichtjes in de bomen, de kaarsjes die branden en het samenzijn met elkaar. Iedereen is toch wat liever voor elkaar in deze periode.

Kerstboom uitzoeken

Bij mij begint Kerst met het uitzoeken van een mooie boom. Wij hebben ieder jaar een echte boom. Heerlijk die dennengeur als je je huis binnenloopt. En het is al een feestje om de boom uit te zoeken. Wij hebben ons vaste stekkie hier in Zoetermeer waar wij onze kerstboom kopen. Bij Kerstboom Thuis hebben ze allerlei bomen, van groot tot klein en van smal tot breed. De boom wordt netjes thuisbezorgd en staat er de hele maand (en daarna) mooi bij. In het verleden heb ik weleens een kerstboom gehad die na een paar dagen al begon uit te vallen en tegen de tijd dat het Kerst was, was er weinig boom over. Dus woon je in de Zoetermeer of in de buurt van Zoetermeer en je hebt nog geen kerstboom, ga dan even kijken bij Kerstboom Thuis.

Kerstboom versieren

De boom geef ik altijd de tijd om even te wennen aan de warmte in huis en na een dag mag ik hem oppimpen. Ik heb sinds de geboorte van Marley veel roze versiering en eigenlijk wil ik terug naar het authentieke rood wat bij Kerst hoort. Maar de meiden hebben heel duidelijk gemaakt dat ook dit jaar de roze versiering in de boom moet. Dus dit jaar gaan we toch weer voor roze. Maar volgend jaar ga ik toch echt nieuwe ballen kopen!

Kerstversiering in huis

Na de boom volgt de rest van de decoratie in huis. Ik vergeet altijd wat ik allemaal op zolder heb staan. Hebben jullie dat ook? Dat je je kerstspullen tevoorschijn haalt en dingen tegenkomt waarvan je vergeten was dat je het had. Iets met teveel spullen, geloof ik. Ach zo blijft het ieder jaar een verrassing, ook voor mij. Want ik heb vorig jaar ook weer dingen weggedaan en daar zal ik dit jaar wel weer naar op zoek zijn.

Kerstplanning

En dan wordt het tijd om na te denken over het kerstdiner, de kerstcadeautjes en de kerstfilms. Alex moet altijd één van de kerstdagen werken en dan hebben de meiden en ik lekker pyjamadag. Alledrie in onze kerstpyjama of foute kersttrui, lekkere hapjes erbij en kerstfilms kijken. Heerlijk zo’n extra pyjmadagje in kerstsfeer. Beetje knutselen, spelletjes doen en zien wat de dag ons brengt. En de andere kerstdag doen we onze mooie kerstkleding aan en hebben we eigenlijk eenzelfde dag als de andere kerstdag, alleen dan niet in pyjama. Maar dan eten we ook gezellig een eigen gemaakt kerstdiner. Simpel en alleen dingen die de meiden lekker vinden anders wordt het toch niet gezellig aan tafel.

Knutselen en fröbelen

Ik kan nu eindelijk beginnen met de knutsels uit de PaperCloud Christmas, waar ik eerder over schreef. Ik heb natuurlijk in november bij Denksport zelf al een paar proefknutsels gemaakt en feedback op gegeven. Maar nu wil ik ze voor het echie gaan maken. En natuurlijk deel ik deze knutsels met jullie op mijn blog. Ik vind het ook heerlijk om met de meiden leuke kerstknutsels te maken. Ik kan dan ook niet wachten tot de kerstvakantie begint en we lekker kunnen knutselen en fröbelen. Ondanks dat het een drukke maand is, waar van alles in gebeurt, kom ik helemaal tot rust. Ik ben in december helemaal in mijn element.

Tijd om in kerstsfeer te komen

Zoals je kunt lezen heb ik vanaf nu genoeg om naar uit te kijken. En ik heb nog tijd zat om in kerstsfeer te komen, maar het begint toch echt bij die kerstboom. En dat is wat ik vandaag ga doen, een kerstboom uitzoeken zodat ik die morgen kan versieren. Ik heb er zin in! Jij ook?

Heb jij al een kerstboom? Heb je de kerstkriebels al? Wat doe jij om in kerstsfeer te komen?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!